Back-up maken vanaf iCloud

Als je je foto’s, video’s, muziek en andere bestanden die op je iPhone of iPad  staan niet kwijt wilt raken, dan is het handig om een back-up te maken. Een  reservekopie van je iPhone of iPad maken is erg simpel en kan op twee manieren,  namelijk via iCloud en via iTunes.  

 1. Open Instellingenklik op je eigen Apple ID  
 2. Tik op ‘iCloud’ .  
 3. Scrol omlaag en open ‘iCloud-reservekopie’. 
 4. Schakel de reservekopie in door op het schuifje achter iCloud-reservekopiete tikken, zodat deze groen wordt. Indien het schuifje al groen is, hoeft u niets  te doen.  
 5. Tik op OK

Wanneer automatische back-ups via iCloud ingeschakeld staan hoef je geen  handmatige back-ups meer te maken. Onder het kopje 'Maak nu reservekopiekun  je nagaan wanneer de laatste back-up is gemaakt. 

Terugzetten van een back-up via iCloud

 1. Zet het toestel aan. U ziet een scherm met 'Hallo'.  
 2. Volg alle stappen op het scherm tot je bij het scherm 'Apps en gegevens'  komt nadat klik je dan op 'Zet iCloud-reservekopie terug’.  
 3. Log nu in bij iCloud met uw Apple ID
 4. Selecteer een reservekopie, (kijk eventueel naar de datum en grootte van  de reservekopie die u heeft gemaakt).  
 5. U ziet nu dat de balk volloopt, dit kan een paar minuten tot een uur duren  voordat het klaar is, (afhankelijk van de grote van de back-up).

Back-up maken via iTunes

Een back-up maken van een iPhone, iPad of iPod touch via iTunes doe je op de  volgende manier: 

 1. Wanneer u beschikt over iTunes open dan het programma, zo niet download deze dan.
 2. Sluit je iOS apparaat via USB aan op de computer.
 3. Ga naar Archief > Apparaten > Maak reservekopie. Dit kan enkele minuten tot een uur duren (afhankelijk van de grote van de back-up).

Wanneer je gebruik maakt van iTunes 10.7 of lager, klik dan met de  rechtermuisknop op het apparaat en kies voor Maak nu reservekopie.  Ga naar de iTunes voorkeuren en kies voor de tab Overzichtom te controleren of  de back-up gereed is. In het overzicht zie je de naam van het apparaat en de  datum en tijd van de gemaakte back-up. 

Terugzetten van een back-up via iTunes

Het terugzetten van een back-up via iTunes kan zowel bij een nieuw iOS apparaat  als bij een hersteld apparaat. Doorloop hiertoe de volgende stappen: 

 1. Sluit het apparaat aan op de computer waar de reservekopie zich op bevindt.
 2. Ga naar Archief > Apparaten > Zet terug vanaf reservekopie. Dit kan enkele minuten tot een uur duren (afhankelijk van de grote van de back up).

Wanneer je gebruik maakt van iTunes 10.7 of lager, klik dan met de  rechtermuisknop op het apparaat en kies Zet terug vanaf reservekopie.  Let er op dat iTunes en iOS geen ondersteuning bieden voor installatie van back ups van nieuwere versies van iOS op apparaten met oudere versies van iOS. 

Back-up maken via Finder

Een back-up maken van een iPhone, iPad of iPod touch via Finder doe je op de  volgende manier:  

1.Open ‘Finder’ op uw Mac.  

 1. Sluit uw apparaat aan via USB aan de Mac.  
 2. Selecteer vervolgens uw apparaat.  
 3. Klik ‘Vertrouw’ op uw Mac en apparaat.  

5.Onder het kopje Algemeen heeft u de optie ‘Maak nu reservekopie’, wanneer u  deze optie selecteert gaat uw Mac een back-up maken van uw apparaat, dit kan  enkele minuten tot een uur duren.  

Terugzetten van een back-up via Finder

Het terugzetten van een back-up via Finder kan zowel bij een nieuw iOS apparaat  als bij een hersteld apparaat. Doorloop hiertoe de volgende stappen:  

 1. Sluit het apparaat aan op de Mac waar de reservekopie zich op bevindt. 2. Selecteer het apparaat in Finder.
 2. Klik ‘Vertrouw’ op uw Mac en apparaat.
 3. Nu krijgt u de optie ‘Herstel vanaf deze reservekopie’ hier kunt u de reservekopie selecteren die u heeft gemaakt, (kijk eventueel naar de datum en grootte van de reservekopie die u heeft gemaakt).  

5. Klik op ‘Ga door’ nu gaat de Mac de reservekopie terugzetten op het  apparaat. Dit kan enkele minuten tot een uur duren (afhankelijk van de  grote van de back-up).