Reparatie aanmelden of afspraak maken
Menu

iPhone batterij vervangen?
MicroFix fixt het!

iPhones staan bekend om hun lange levensduur. Dat is mooi, want zo hoef je niet zo vaak te investeren in een nieuw toestel. Maar er zit ook een klein nadeel aan: naarmate je iPhone ouder wordt, kan het zijn dat hij trager wordt. Of dat je de deur niet meer uit durft zonder powerbank en oplader. De oorzaak van deze problemen is vaak de batterij. Deze iPhone batterij moet vervangen worden.

Gelukkig kunnen wij je iPhone batterij vervangen in no-time, of je nou je batterij iPhone 6, of iPhone batterij 6s wilt laten vervangen in Amsterdam, Leiden, Den Haag of Rotterdam! Niet alle iPhone batterijen zijn gelijk. Beter nog, geen enkel iPhone model zal dezelfde batterij bevatten. De batterij van een iPhone 7 is  heel anders dan de batterij van een iPhone 8. En die zijn weer anders dan de batterij van een iPhone X of de batterij van een iPhone 11 of een iPhone 12. De techniek gaat vooruit.

apple-authorized-dealer-png-autorised-apple-service-centre-gold-coast-550
iphone batterij vervangen

Hoe weet je of je de batterij (of accu) van je iPhone moet laten vervangen?

Er zijn verschillende signalen die aangeven dat jouw accu aan vervanging toe is. We sommen de meest voorkomende even voor je op:

 • 1. Leeglopen
 • 2. Heet
 • 3. Buikje
 • 4. Traag
 • 5. Batterijconditie

Je batterij loopt sneller leeg dan een fietsband met een gat erin

Dit is de meest voor de hand liggende reden om je batterij te vervangen. Is je iPhone na het lezen van je WhatsApp-berichten of een paar korte telefoontjes alweer bijna leeg? Dan is dit in de meeste gevallen te wijten aan je batterij. Grote kans dat we dit probleem in no-time voor je kunnen fixen.

Je iPhone wordt heet

Tijdens het opladen genereert je batterij warmte. Dat is heel normaal. De lithium-ion batterijen in je iPhone zijn ontworpen om deze warmte zoveel mogelijk intern te houden. De rest van je telefoon wordt zo tegen de warmte beschermd. Als je dus merkt dat je telefoon heet wordt tijdens het opladen, dan is het tijd om je batterij om te wisselen. Natuurlijk kan je telefoon ook heet worden tijdens het gebruik. Bijvoorbeeld tijdens een dagje op het strand. Dit is geen reden om je accu te vervangen, maar wel een teken dat je je iPhone beter moet beschermen. Lithium-ion batterijen zijn temperatuurgevoelig en blootstelling aan hoge temperaturen verkort de levensduur aanzienlijk.

Begint je iPhone een buikje te krijgen?

Dit is misschien wel de urgentste reden om je batterij te vervangen. Je batterij is opgezwollen en de behuizing van je telefoon staat bol! Zelfs wanneer je iPhone nog maar een klein buikje heeft, moet je direct actie ondernemen. Een gezwollen batterij kan namelijk gaan lekken en dan komt de giftige inhoud ervan vrij. Hoe eerder je erbij bent, hoe veiliger we de batterij van jouw iPhone kunnen verwisselen. Gelukkig is er geen reden tot paniek: wij weten precies wat we moeten doen!

Hoe merk je dat jouw batterij begint op te zwellen?

Een van de eerste tekenen dat je batterij begint op te zwellen, is dat je scherm een beetje wazig wordt of een witte waas krijgt. Of je merkt ineens dat er ruimte ontstaat tussen je scherm en de behuizing. Die hoeft trouwens niet eens zichtbaar te zijn: in het begin kun je de zwelling van je accu al voelen doordat je scherm een beetje beweegt als je dicht bij de rand van je telefoon knijpt.

Je telefoon is traag

Werkt jouw iPhone trager dan toen hij net nieuw was? Dat kan kloppen: Apple maakt oudere modellen trager om de levensduur van de batterijen te verlengen. Zo voorkomen ze dat jouw telefoon zichzelf spontaan afsluit als je eens wat meer van je iPhone vraagt. Heel fijn dat ze bij Apple zo met je meedenken, maar het kan reuze irritant zijn. Bij oudere iPhones heb je dus met twee ergernissen te maken: je telefoon moet sneller aan de lader en je telefoon voelt stroperig aan wanneer je bijvoorbeeld een app opent. Een nieuwe batterij in je iPhone verlost je vaak in één keer van deze frustratie.

Je batterijconditie is minder dan 83%

Heb je het gevoel dat er iets mis is met je iPhone, maar kun je niet direct zeggen wat? Check dan even de conditie van je batterij. Daarvoor ga je naar instellingen en daar zoek je batterij op en vervolgens batterijconditie. Nu zie je een percentage dat jou vertelt hoe het met de accu van je telefoon gesteld is. Is het percentage onder de 83% gezakt, dan raadt Apple je aan de batterij te vervangen.

Kijk voor de zekerheid ook even bij Piekprestaties. Als hier staat dat je telefoon “momenteel normale piekprestaties ondersteunt”, hoef je niets te doen. Maar als de “conditie aanzienlijk is verminderd”, ben je toe aan een nieuwe batterij.

Waarom laat je MicroFix jouw iPhone batterij vervangen?

Het vervangen van de batterij is voor onze technici dagelijkse kost. Je kunt wachten terwijl wij de batterij vervangen. Bij MicroFix begrijpen we hoe belangrijk jouw smartphone voor je is. Daarom zullen we er altijd alles aan doen om hem zo snel mogelijk weer aan jou terug te geven. Gerepareerd, en wel natuurlijk. Vaak kan dat gewoon terwijl je wacht. Om dit mogelijk te maken moeten wij natuurlijk wel de batterij voor jouw iPhone in voorraad hebben. We geven hieronder een lijst van de meest gevraagde modellen. Dat zijn er heel wat zoals je ziet en dan hebben we wat oudere en nieuwere modellen nog maar even niet genoemd.

 • iPhone 6 / 6 Plus
 • iPhone 6s / 6s Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 7 / 7 Plus
 • iPhone 8 / 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone Xs / Xs Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro / 11 Pro Max

MicroFix is erkende Apple reparateur voor alle Apple producten, dus ook van jouw iPhone batterij. Daarom gebruiken we alleen originele onderdelen. Zo weet je zeker dat jij nog steeds gebruik kunt maken van je garantie als dat nodig is. We houden ons strikt aan de garantieregels die Apple stelt en vervangen jouw batterij door een nieuwe originele batterij. We testen je iPhone daarom met speciale Apple software en volgens de richtlijnen van Apple. Zowel voor als na de reparatie.

Garantietermijn voorbij? Ook dan fixen wij het voor je!

De grootste kans op een batterij met kuren loop je als je telefoon al een paar jaar oud is. De fabrieksgarantie is dan natuurlijk al lang voorbij. Geen zorgen, ook dan vervangen we de batterij van je iPhone gewoon voor je. Wanneer je jouw iPhone aanmeldt voor reparatie, sturen wij je eerst een prijsopgave. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wij houden niet van onzekerheid en dat geldt vast en zeker ook voor jou. Daarom geven we je na het vervangen van de batterij buiten de fabrieksgarantietermijn altijd 3 maanden garantie op onze werkzaamheden. Of je nu met een defecte accu bij ons komt of met een gebarsten scherm. Wel zo prettig en duidelijk.

Binnen de fabrieksgarantietermijn behoud je de garantie van Apple, omdat wij Apple erkend reparateur zijn en alleen met originele onderdelen van Apple werken.

Klaar terwijl je wacht of vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt nodig zonder jouw iPhone wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op een van onze vestigingen voor de reparatie van je toestel. Past dit niet in jouw drukke schema? Dan bieden we je ook de mogelijkheid* om je toestel bij jou thuis op te halen voor reparatie. Zijn we klaar met het vervangen van de batterij, dan leveren we hem uiteraard ook zo snel mogelijk weer bij je af!

*Pick-up & Return service voor jouw iPhone is tijdelijk gratis. Blijf vooral thuis en wij halen het toestel bij je op.

Zie ook:

– iPhone reparatie
– iPhone batterij steeds leeg
– iPhone reparatie Leiden
– iPhone repareren Den Haag
– iPhone 6 reparatie
– iPhone 8 reparatie

MicroFix iPhone batterij vervangen

Onze tarieven

Voor veel reparaties vind je bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je je reparatie aanmeldt. Staat er voor jouw reparatie geen vast tarief? Dan krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave. Besluit je daarna van de reparatie af te zien? Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken. Weten wat de onderzoekskosten zijn? Hieronder vind je ze per product.

Gratis 1e diagnose & verdere kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen vind je bij ons vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij een van onze vestigingen. Dan doen we meteen een snelle diagnose, gratis.

Zijn de problemen in je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, krijg je vooraf een prijsopgave toegestuurd. Laat je daarmee je apparaat door ons repareren? Dan is ook dit uitgebreidere onderzoek gratis.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af van je apparaat. Zie in de tabel de kosten voor jóuw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Smartphone
 • Tablet
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 59,29 € 49,00 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek
Locaties

Waar vind je
Onze vestigingen?

1

Leiden

Willem Barentszstraat 21-23, Leiden
 • Maandag – Vrijdag: 8:30 – 17:00
 • Zaterdag – Zondag: gesloten
2

Amsterdam-West

Jan van Galenstraat 60H, Amsterdam-West
 • Maandag – Vrijdag: 8:30 – 17:00
 • Zaterdag: 8:30 – 17:00 | Zondag: gesloten
3

Amsterdam-Zuidoost

Paasheuvelweg 34A, Amsterdam
 • Maandag – Vrijdag: 8:30 – 17:00
 • Zaterdag – Zondag: gesloten
4

Den Haag

Theresiastraat 82, Den Haag
 • Maandag – Vrijdag: 8:30 – 17:00
 • Zaterdag: 8:30 – 17:00 | Zondag: gesloten
5

Rotterdam

Mariniersweg 82 a, Rotterdam
 • Maandag – Vrijdag: 8:30 – 17:00
 • Zaterdag: 8:30 – 17:00 | Zondag: gesloten