Veelgestelde Vragen

Algemeen

– Voor vragen over onze zakelijke diensten:

– Voor vragen over facturen:

– Veelgestelde vragen:

– Voor reparatie status:

Let op: telefonisch verstrekken wij geen informatie over de status van uw reparatie!

MicroFix heeft een kwaliteitsmanagementsysteem conform de ISO9001:2015 norm. Bureau Veritas toetst het systeem jaarlijks.

De reparatiebalie is geopend van:

  • Maandag t/m Donderdag van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • Vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur
  • Zaterdag en Zondag zijn wij gesloten

Onze website is uiteraard 24 uur per dag beschikbaar microfix.nl. MicroFix verricht ook 24/7 service indien je daarvoor een service-overeenkomst hebt afgesloten. Informeer naar de mogelijkheden: sales@microfix.nl

Als u voor een reparatie langs wil komen verzoeken wij u deze vooraf aan te melden op ons reparatieportaal, dit verkort de wachttijd aan de balie! U bent daarna van harte welkom om uw defecte product zonder afspraak bij MicroFix aan te bieden.

Prima parkeren voor de deur. Maar let op: wel betaald parkeren maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 19.30 uur.

Het parkeertarief is het 1ste en 2de uur € 0,10 per uur, vanaf het 3de uur € 2 per uur.

Wij willen u adviseren om een andere browser te proberen zoals Firefox of Safari. Tevens kunt een privé pagina openen in uw browser om te zien of het portaal dan wel werkt.

 

Betalen

Als u het apparaat heeft opgehaald of wij hebben uw apparaat retour gestuurd dan ontvangt u de factuur met 2-3 werkdagen na ophalen/versturen per e-mail. Is de  technicus bij u op locatie geweest dan ontvangt u de factuur na ongeveer 5 werkdagen na het bezoek van de technicus.

Het is niet mogelijk om in termijnen te betalen.

 

Offerte

Bedrijven werken vaak met een referentie of ordernummer. Bent u een particuliere klant dan mag u dit veld leeg laten

 

Apple

Apple Support kunt u bereiken via 0800 0201581 in Nederland. Woont u in het buitenland dan kunt u het telefoonnummer opzoeken via Apple.

Als u een Apple apparaat bij ons voor reparatie aanbied, moet de functie ‘Find My iPhone’ (Find My Device) uit staan. Anders kunnen wij het toestel niet repareren. MicroFix is een Apple Authorised Service Partner en moet voldoen aan de door Apple voorgeschreven reparatieprocedures. Een reparatie start altijd met een registratie van het toestel in het Service Systeem van Apple. Deze registratie kan alleen als Find My iPhone uit staat. Is dat niet het geval dan kunnen wij niet verder met het uitvoeren. Het is dus belangrijk dat Find my iPhone uitstaat als u het apparaat bij ons brengt.

Op ons YouTube- kanaal hebben wij een instructiefilm voor u gemaakt waarin we uitleggen hoe u Find My iPhone kunt uitzetten met behulp van iCloud.
Tevens kunt u op Apple een uitleg vinden https://support.apple.com/nl-nl/guide/icloud/mmfc0eeddd/icloud

Er is geen afspraak nodig. U kunt van Maandag t/m Donderdag terecht van 10.00 uur tot 15.00 uur en op Vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur. Wilt u wel de zoek mijn iPhone functie uitschakelen en een back up maken van de data?

Helaas kunnen wij u niet helpen om problemen met het Apple ID. op te lossen. Wij willen u vragen of Apple support te contacten. Zie punt wat is het telefoonnummer van Apple support.

Via deze (https://checkcoverage.apple.com/nl/nl/)  website van Apple kunt u uw huidige garantiestatus inzien.

Ja, Microfix kan de reparatie van uw DEP geregistreerde Apple device uitvoeren, hiervoor dient uw beheerder het device echter op de status inactief te zetten alvorens deze wordt aangeboden ter reparatie.

U kunt het beste kijken op Apple en dan: “Hoe moet ik een Backup Maken”.

U kunt het product bij MicroFix aanbieden, echter is het niet mogelijk dat wij deze repareren. Als het product defect is dan is het op basis van omruiling, het defecte product
gaat retour naar Apple. Wij willen u wel vragen de zoek mijn functie uit te schakelen(uitleg vind u terug bij “hoe zet ik Find my iPhone (Find my device) uit
en een back up te maken van de data.

De flashopslag is bevestigd aan het moederbord(MLB) en kan niet worden verwijderd. Het MLB en de SSD en het display en de Topcase (keyboards en ACCU) zijn ook cryptografisch aan elkaar gekoppeld om hardwarematige versleuteling mogelijk te maken.

Gegevens gaan verloren wanneer deze componenten van de computer worden verwijderd en vervangen worden, de nieuwe componenten worden dan gekoppeld aan het serienummer van de computer met behulp van de Apple programmatuur.

 

Transport

MicroFix heeft geen inzage in de route van de chauffeur, de vervoerder geeft geen afhaaltijden af. Wij kunnen dit niet voor u nakijken, de vervoerder kan tot 18.00 uur het pakket ophalen.

Indien u in de aanmelding heeft gekozen voor de pick up and return service en u heeft tijdens de aanmelding geen afhaaldatum gekozen dan kunt u een afspraak maken via UPS U klikt op “verzenden” en vervolgens op “afhaling plannen”. U heeft al een voorgedrukt etiket van MicroFix ontvangen. In het grote witte vlak vult u het 1Z nummer in wat op het label staat vermeld zonder spaties. Verder volgt u de stappen tot dat u de volgende kunt aanklikken op de pagina en dat gaat u verder om de afspraak af te ronden. U krijgt een boekingsnummer, wilt u deze noteren. U heeft geen accountnummer nodig.

U kunt een nieuwe afspraak maken met UPS via UPS Volg de instructie bij ” hoe maak ik een afspraak met UPS”

Als uw pakket gereed is om te versturen dan ziet u op het portaal bij uw request id./reparatie opdrachtnummer, daar klikken op show in de rij inzien, daar is een mogelijkheid om uw pakket te volgen bij UPS. Dit is de laatste optie in de reparatie status balk “Unit shipped,track at UPS”

Als uw pakket gereed is om te versturen dan ziet u op het portaal bij uw request id./reparatie opdrachtnummer, daar klikken op show in de rij inzien, daar is een mogelijkheid om uw pakket te volgen bij UPS. Dit is de laatste optie in de reparatie status balk “Unit shipped,track at UPS”

Indien er geen betaling meer open staat dan versturen wij uw product direct. U ontvangt deze doorgaans op de volgende dag. Mocht er nog een betaling open staan dan ontvangt u hierover een e-mail van MicroFix.

Indien u tijdens de aanmelding bij MicroFix heeft gekozen voor de pick up and return service dan betaald u uiteindelijk de transportkosten aan MicroFix. U betaalt niets aan UPS rechtstreeks.

Gebruik een stevige, onbeschadigde, kartonnen doos die past bij de grootte van de inhoud (een te kleine doos kan scheuren). LET OP: Zorg dat het pakket GEEN informatie vermeldt over de inhoud, verwijder eventuele stickers. Dit ter voorkoming van diefstal tijdens het transport. Wikkel het apparaat in meerdere lagen zacht materiaal (zoals bubbeltjesplastic). Vul de bodem en open ruimtes van de doos met proppen papier of een ander vulmateriaal zodat het apparaat niet kan schuiven. Plak de doos goed dicht. Het pakket mag niet meer dan 20kg wegen. Het mag ook niet groter zijn dan 100 (l) x 50 (b) x 50 (h) in cm. Indien u een iMac naar ons verstuurt deze altijd graag verpakken in de originele doos inclusief de piepschuimblokken

 

Windows Product

– Ga naar https://account.microsoft.com/devices/ en log hier in met het Microsoft account dat oorspronkelijk op het apparaat gebruikt is.
1. Zoek het apparaat waar het in dit geval om gaat en klik op ‘show details’.
2. Scrol naar beneden tot de regel waar staat ‘Bitlocker data protection’. Klik hier op ‘Manage recovery key’
3. Verifieer uw identiteit. (In mijn geval moet ik de laatste 4 cijfers van mijn telefoonnummer invoeren, waarna er een bevestigings-sms met code naar mij toe gezonden word.)
4. In het volgende venster word uw Bitlocker recovery key weergegeven. Dit zijn 8 blokken van 6 cijfers die ingevoerd moeten worden in het venster dat u krijgt wanneer u het versleutelde apparaat aanzet.
5. Na het correct invoeren van de sleutel zal het apparaat weer worden vrijgegeven en kan deze gebruikt worden zoals de klant gewend is.