Reparatie aanmelden of afspraak maken
Menu

Over ons

Wij bieden reparatieservice aan met de beste professionals in deze branche. Voor bijna ieder apparaat.

Over MicroFix

Bij MicroFix weten we hoe vervelend het is om zonder computer, laptop, tablet of telefoon te zitten. Daarom repareren we jouw computer, laptop, tablet  of telefoon zo snel mogelijk. Dat doen al 30 jaar.

De start van MicroFix in 1991

In december 1991 opende MicroFix haar eerste vestiging. Dat was onze werkplaats in Leiden. We repareerden voornamelijk IBM en HP producten.

Moederboard en beeldscherm reparaties

In die tijd was reparatie van moederboarden een belangrijke activiteit. Een moederboard kostte in die tijd wel 800 gulden, dus repareren was nog de moeite waard. Ook beeldschermen waren belangrijk om te repareren. Particulieren, computer verkopers en bedrijven konden bij MicroFix terecht voor al hun IT- hardware problemen.

Buitendienst-service.

Enkele jaren na de opening is MicroFix gestart met een buitendienstservice, waarbij onze engineers langs komen om bij bedrijven aan huis reparaties te verrichten. Een netwerk van engineers woont verspreid door het land en krijgt per nachtexpres onderdelen aangeleverd. Deze benodigde onderdelen zijn door engineers in de MicroFix werkplaats geselecteerd.

De buitendienst werd geleidelijk ingekrompen omdat veel apparatuur zoals printers en beeldschermen veel goedkoper werden en vaak niet meer gerepareerd worden. Toch functioneert de buitendienst nog steeds, maar in meer beperkte omvang. Maar de laatste jaren wordt de buitendienst toch weer vaker ingezet. Dat is vooral bij grotere organisaties waar meerdere reparaties op één dag gedaan kunnen worden. Veiligheid van de gegevens speelt daarbij soms ook een rol.

Groei

Sinds die tijd groeide MicroFix uit tot één van de topbedrijven in Nederland op het gebied van reparatie en onderhoud van IT-apparatuur. En dat allemaal dankzij de kennis, ervaring en mogelijkheden die MicroFix in huis heeft. Inmiddels werken er ruim 90 gespecialiseerde medewerkers om jouw computer, laptop of telefoon zo snel mogelijk te repareren.

We laten onze medewerkers trainen en certificeren door de merken waarvoor we werken. Zo is MicroFix één van de grootste serviceproviders van Nederland geworden.

Kwaliteit, goede en snelle service, MicroFix repareert snel.

We vinden kwaliteit en goede, snelle service belangrijk. Daarom staan we altijd voor je klaar, hebben we een spoedservice en zijn we ISO 9001 gecertificeerd.

De vraag groeide dusdanig, dat MicroFix ook filialen opende. Inmiddels zijn er vestigingen in Amsterdam-Zuidoost, Amsterdam-West, Den Haag en Rotterdam

In al onze vestigingen bieden we “Klaar terwijl je wacht” service voor Apple iPhones. Ook bieden we snelle reparatieservice voor de andere Apple producten zoals Mac en iMac. In onze werkplaats in Leiden wordt een breed assortiment aan computers gerepareerd: merken zoals Lenovo, Dell, HP en vele andere.  Diverse typen en merken printers zoals labelprinters, Designjets, kantoorprinters enz.  Deze apparatuur kan ook in onze filialen worden aangeleverd, om door ons vervoerd te worden naar onze hoofdvestiging in Leiden. Daar zorgen gespecialiseerde engineers voor deze reparaties

24/7 service

Onze organisatie staat 24/7 stand-by. Technici en onderdelenvoorziening zijn 24 uur per dag 7 dagen stand-by om service te verlenen voor 24/7 contracten

Apple authorised service provider

Op 1 maart 2011 werd MicroFix door Apple benoemd tot Apple authorised service provider. De opdracht die we mee kregen was dat er maandelijks ca 50 Apple producten gerepareerd moesten worden. Daar keken we wel even tegen op. Nu, 10 jaar doen we minstens 50 Apple reparaties per uur.