Over ons

Wij bieden reparatieservice aan door de beste professionals in deze branche. Voor bijna ieder apparaat.

Over MicroFix

Bij MicroFix weten we hoe vervelend het is om zonder computer, laptop, tablet of telefoon te zitten. Daarom repareren we jouw apparaat zo snel mogelijk. Dat doen we al ruim 30 jaar.

De start van MicroFix in 1991

In december 1991 opende MicroFix haar eerste vestiging. Dat was onze werkplaats in Leiden. We repareerden voornamelijk IBM- en HP-producten.

Moederboard- en beeldschermreparaties

In die tijd was de reparatie van een moederboard een belangrijke activiteit. Een moederboard kostte toen wel 800 gulden, dus repareren was de moeite waard. Ook beeldschermen waren belangrijk om te repareren. Particulieren, computerverkopers en bedrijven konden bij MicroFix terecht voor al hun hardware-problemen.

Buitendienstservice

Enkele jaren na de opening is MicroFix gestart met een buitendienstservice. Onze engineers komen langs bij bedrijven om aan huis reparaties te verrichten. Een netwerk van engineers woont verspreid door het land en krijgt per nachtexpres onderdelen aangeleverd. Deze onderdelen zijn door engineers in de MicroFix-werkplaats geselecteerd.

De buitendienst werd geleidelijk ingekrompen. Veel apparatuur werd veel goedkoper en vaak niet meer gerepareerd. Toch functioneert de buitendienst nog steeds. De buitendienst wordt nu vaak ingezet bij grote organisaties. Daar doen ze meerdere reparaties op één dag. Veiligheid van de gegevens speelt daarbij soms ook een rol.

Groei

Sinds de start groeide MicroFix uit tot één van de topbedrijven in Nederland op het gebied van reparatie en onderhoud van IT-apparatuur. En dat allemaal dankzij de kennis, ervaring en mogelijkheden die MicroFix in huis heeft. Inmiddels werken er ruim 90 gespecialiseerde medewerkers om jouw computer, laptop of telefoon zo snel mogelijk te repareren.

We laten onze medewerkers trainen en certificeren door de merken waarvoor we werken. Zo is MicroFix één van de grootste serviceproviders van Nederland geworden.

Kwaliteit, goede en snelle service, MicroFix repareert snel

We vinden kwaliteit en goede, snelle service belangrijk. Daarom staan we altijd voor je klaar, hebben we een spoedservice en zijn we ISO 9001-gecertificeerd.

In onze vestigingen bieden we ‘Klaar terwijl je wacht-service’ voor Apple iPhones. Ook bieden we snelle reparatieservice voor de andere Apple-producten zoals Mac en iMac. In onze werkplaats in Leiden wordt een breed assortiment aan computers gerepareerd. Denk aan merken zoals Lenovo, Dell, HP en vele andere. En denk aan diverse typen en merken printers zoals labelprinters, Designjets, kantoorprinters et cetera. Hier in Leiden word dan door gespecialiseerde engineers de reparatie verzorgd.

24/7 service

Onze organisatie staat 24/7 stand-by. Technici en onderdelenvoorziening zijn 24 uur per dag 7 dagen stand by om service te verlenen voor deze contracten.

Apple Authorised Service Provider

In 2011 werd MicroFix door Apple benoemd tot Apple Authorised Service Provider. Voorwaarde hiervoor was dat we maandelijks minimaal 50 Apple-producten moesten repararen. Daar keken we wel even tegen op. Nu, ruim tien jaar later, doen we minimaal 50 Apple-reparaties per uur.