iPad batterij vervangen

Je iPad is de ideale mix tussen een laptop en een smartphone: klein genoeg om overal met je mee te nemen, sterk genoeg om de meest voorkomende taken moeiteloos voor je uit te voeren. Je bent er dan ook dagelijks ontzettend blij mee. Maar als je jouw iPad niet meer mee durft te nemen zonder oplader of powerbank, wordt het tijd om na te denken over vervanging van je batterij. Bij MicroFix doen we dat snel en professioneel voor je.

Geautoriseerde Apple Service provider Microfix
ipad batterij vervangen

Waarom moet je de accu van je iPad laten vervangen?

Wanneer je je iPad al jaren intensief gebruikt, wordt de batterij op den duur minder. Dat is een feit. Je iPad wordt trager, omdat Apple graag wil dat je iPad zo goed mogelijk functioneert en dat de prestaties zo optimaal mogelijk blijven. Door je iPad te vertragen, kan Apple voorkomen dat jouw spontaan uitvalt en pas weer aan gaat als je hem een poos aan de oplader hebt gehad. Wanneer jouw iPad zó traag wordt dat je hem eigenlijk niet meer met goed fatsoen kunt gebruiken, kun je overwegen om de accu te laten vervangen.

Maar ook wanneer je iPad op begint te bollen, ligt de oorzaak waarschijnlijk bij de batterij van je iPad. Die zwelt dan op en drukt tegen de behuizing en het scherm van je iPad. Het is dan raadzaam om de accu zo snel mogelijk te laten vervangen. Doe je dat niet, kan de accu gaan lekken, je behuizing krom trekken én je loopt het risico dat je ook je iPad scherm moet laten repareren.

Hoe weet je of het tijd is om de batterij van je iPad te vervangen?

Wanneer je iPad een buikje krijgt, is er geen twijfel mogelijk: je batterij moet vervangen worden. Maar als je iPad steeds ‘trager’ wordt, is dat een lastig te kwantificeren begrip. Daarom geeft Apple je sinds iOS 11 de mogelijkheid om zelf de conditie van je batterij te controleren. Dat doe je als volgt:

 1. Ga naar instellingen
 2. Selecteer daar Batterij
 3. en klik op Batterijconditie

Nu kun je zien wat de maximumcapaciteit van je iPad-batterij nog is. Wanneer je batterij gloednieuw is, heeft hij een maximumcapaciteit van 100%. De batterijen zijn ontworpen om ongeveer 500 keer volledig opgeladen te worden. Naarmate de batterij van je iPad ouder wordt, neemt de maximumcapaciteit af. Is deze maximumcapaciteit lager dan 80%? Dan klopt jouw gevoel waarschijnlijk en kun je overwegen je batterij te laten vervangen.

Zelf de accu van je iPad vervangen?

De batterij van je iPad kun je niet eenvoudig zelf vervangen, omdat je de gehele behuizing moet verwijderen om erbij te kunnen. Daarvoor moet je de lijmlaag waarmee het scherm verlijmd is verwijderen. Geen eenvoudige klus, waarbij je uit moet kijken dat je scherm niet barst of je een kabel aan de binnenzijde van je iPad beschadigt. Dan kunnen de kosten voor het vervangen van je iPad flink oplopen. Ook tijdens de reparatie of het terugzetten van het scherm kun je nog geconfronteerd worden met een gebroken scherm, zodat je alsnog tegen de kosten voor de reparatie van je iPad scherm aanloopt.

De Apple specialisten van MicroFix de batterij van je iPad laten vervangen

MicroFix is als Authorised Service Provider van Apple een soort verlengstuk van Apple op garantie- en servicegebied. Wij voeren de garantieclaim uit. Voor jou en voor Apple. We houden ons daarbij strikt aan de garantieregels die Apple stelt. We testen je iPad daarom met speciale Apple software en volgens de Apple richtlijnen. Zowel voor als na de reparatie.

iPad garantie bij MicroFix

Valt de batterij van je iPad uit buiten de garantie? Ook dan vervangen we ‘m graag voor je. We geven je dan van tevoren een prijsopgave. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. MicroFix is het enige bedrijf in Nederland dat garantie en service verleent zonder zelf producten van Apple te verkopen. We hebben er dus belang bij dat we je iPad snel en goed repareren.

Daarom krijg je van ons ook altijd drie maanden garantie op de batterij wanneer we de accu van jouw iPad hebben vervangen. Dat geeft een prettig gevoel, toch? Maar eerlijk gezegd hebben we nog nooit een iPad die wij repareerden terug gekregen omdat hij niet goed gemaakt was. En dat zegt genoeg, toch?

Apple service provider Microfix
microfix ipad batterij vervangen

Klaar terwijl je wacht of vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je je iPad zo snel mogelijk weer normaal wilt kunnen gebruiken. Daarom kan je langskomen bij onze vestiging in Leiden. De meeste onderdelen hebben we op voorraad, dus je neemt je iPad snel weer mee naar huis als je langskomt. Past dat niet in jouw drukke schema, of ga je nu liever de deur niet uit? Dan bieden we je ook de mogelijkheid om je iPad bij je thuis op te halen voor reparatie. Zijn we klaar met de iPad reparatie? Dan brengen we hem uiteraard ook zo snel mogelijk weer naar jou terug!

Meer informatie over de pickup & return service      >

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij ons hoofdkantoor en werkplaats in Leiden. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 36,30 € 30,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 72,60 € 60,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Matrixprinter
 • Multifunctional/ MFP
 • Inktprinter
 • Laserprinter
 • Overige Apparatuur
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken.
Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren.
De medewerker was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bleek volledig terecht.
Best case scenario kwam uit en had de iphone binnen 2 dagen gemaakt en wel weer terug.
Top zaak met vaklui in dienst.

Edward

Ik heb recent mijn iPhone X zijn batterij laten vervangen. Was heel snel gebeurd in Leiden. Top service!

Hans

Mijn Macbook was gecrasht
Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd die erin gestoken is hoefde ik niets te betalen. Een pleister op de wond, maar toch heel erg gewaardeerd.

Saun

Accu vervangen van iPhoneXS het duurde…
Accu vervangen van iPhoneXS het duurde wat langer voor ik het toestel terug had, maar werd aangenaam verrast toen ik de telefoon inschakelde, wat blijkt…zijn de speakers ook geheel gratis vervangen.
Toestel werd keurig verpakt weer teruggestuurd. Alles samengevat, het duurde wat langer voordat ik het toestel terug had (iets meer dan een week) maar wel zeer tevreden. Ik zou MicroFix aanraden als het werk goed gedaan moet worden. Top Service !!!

Paul

De eerste keer ben ik geholpen met een nieuwe batterij voor mijn MacBook, nu een jaar geleden. Alles functioneert nog steeds probleemloos. Recentelijk was mijn iPhone in het water gevallen en niet meer te redden. De volgende dag was een nieuwe voor me besteld. Goede service, duidelijke informatie en ze houden zich aan afspraken. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf.

JVP

Ik heb de accu van mijn Iphone 7plus laten vervangen. Ik kon zonder afspraak terecht. De professionele uitstraling van de bedrijfsinrichting gaf mij een betrouwbaar gevoel. Dit in tegenstelling van veel bedrijfjes waar ook telefoonreparatieservice wordt aangeboden. De medewerker heeft mij plezierig en correct geholpen. In korte tijd was mijn toestel weer helemaal in orde, voor een zeer aanvaardbare prijs. Al eerder had ik goede ervaring met dit bedrijf. Aanbevelenswaardig!

Johan

De reparatie van de laptop werd snel en professioneel uitgevoerd. Jammer dat de lenovo levertijd zo lang was voor een batterij

Carlo

Niet goedkoop zo’n moederbord van Mac mini vervangen. Verder geen klachten. Prima bedrijf. Had wel de techneut zelf even gesproken willen hebben over hoe zoiets nu na 2 jaar kapot kan gaan.

Maarten

Schermreparatie goed en snel uitgevoerd. Enige minpuntje dat het nieuwe scherm best duur was – al zal Microfix daar misschien niet zo veel aan kunnen doen.

Mooie wachtruimte om te wachten terwijl je iPhone word gerepareerd

Alexander

Contact is goed. Goede service en het ontstane probleem en inzicht daarmee om te gaan was zeer professioneel. We zijn tot een mooi compromis gekomen en daarmee werd de zaak tot volle tevredenheid afgehandeld!

J van der Plas

Mijn 2 maanden oude iPad kreeg in het scherm ineens onverklaarbare strepen, dus heb ik deze opgestuurd naar het reparatiecentrum.

Ik heb binnen 1,5 week een splinternieuwe iPad toegestuurd gekregen. Mailtjes omtrent de reparatie werden altijd meteen beantwoord.

Topservice!
Dankjewel!!!

Iwan

Mijn printer deed het meer. Gelukkig heeft MicroFix het weer opgelost!

Snelle service. Dankjewel!

Donna