MacBook reparatie

Voor de reparatie van je MacBook kom je natuurlijk naar Microfix. Want of je jouw MacBook nu gebruikt voor je werk of voor school, één ding is zeker. Je kunt niet zonder je MacBook. Wel zo fijn dat wij hem in no-time voor je repareren! En natuurlijk alleen met officiële Apple onderdelen.

Je MacBook bij ons laten fixen heeft veel voordelen, want we zijn door Apple geautoriseerd voor de reparatie van alle Apple producten, zoals de iPhone, maar ook jouw MacBook Air of MacBook Pro. We gebruiken dan ook enkel originele onderdelen. Alleen zo behoud je je garantie. We houden ons daarbij strikt aan de garantieregels die Apple stelt. We testen je MacBook met speciale Apple software en volgens de Apple richtlijnen. Zowel voor als na de reparatie.

Wist je trouwens dat Microfix een onafhankelijke Apple Authorised Service Provider is die garantie en service verleent zonder zelf producten van Apple te verkopen? We hebben maar één belang, jouw MacBook snel en goed repareren.

Geautoriseerde Apple Service provider Microfix
Macbook reparatie

De reparatie van je MacBook is bij ons in goede handen

Of je nu een MacBook, MacBook Pro hebt of een MacBook Air, wij repareren jouw MacBook snel en vakkundig. Onze Apple-experts kennen jouw MacBook als hun broekzak en weten hem vlug weer aan de praat te krijgen. Van een defect beeldscherm tot een versleten accu en van een haperend toetsenbord tot vochtschade: Microfix maakt blij!

Heeft je MacBook-beeldscherm een reparatie nodig?

Zitten er ineens strepen in je LCD-scherm? Werkt je backlight niet meer? Heb je vlekken in je display? Laat de coating van je Retina-scherm los? Of heeft je MacBook een flinke smakkerd gemaakt en is je beeldscherm gebarsten? Dan ben je niet blij! Gelukkig weet Microfix raad met een defect beeldscherm en zorgen we dat het probleem met je beeldscherm snel en vakkundig verholpen is.

Problemen met je MacBook-accu oplossen

Wanneer je een MacBook koopt, weet je zeker dat deze lang mee gaat. Veel langer dan een ander merk laptop. Daardoor kan je accu na een poosje minder goed gaan functioneren. Hij laadt bijvoorbeeld niet meer goed op, je MacBook moet continu aan de lader aangesloten zijn of je MacBook wordt ontzettend traag. En in het ergste geval kan het zelfs voorkomen dat je accu een keer helemaal leeg was en nu niet meer op wilt starten. Dit is simpelweg een kwestie van slijtage van je accu. Wanneer je jouw MacBook-batterij laat vervangen, behoren deze problemen vaak direct tot het verleden.

Vochtschade repareren

Heeft jouw MacBook vochtschade opgelopen? Er is niet veel voor nodig: je zit geconcentreerd te werken, de telefoon rinkelt en je grijpt hem… en daar gaat je drankje! Precies over je MacBook heen, uiteraard. Snel zet je jouw MacBook uit en haalt hem van de stroom. Veegt zo goed en kwaad als het kan alle vocht eraf. Maar je weet het eigenlijk wel: het leed is eigenlijk al geleden. Want zelfs als je MacBook het straks weer doet, dat vocht zorgt vroeg of laat voor problemen. Bijvoorbeeld in de vorm van roest.

Toetsenbord van je MacBook reageert niet

Een ander probleem dat we regelmatig bij een MacBook zien, is dat het toetsenbord ineens niet meer werkt. In veel gevallen zit er dan een vuiltje onder één van de toetsen. Uiteraard kun je zelf proberen om je toetsenbord zelf voorzichtig schoon te maken met perslucht, maar in de praktijk werkt dit vaak niet echt goed. Jouw MacBook kan namelijk last hebben van een bekend toetsenbord-probleem. Het toetsenbord van je MacBook:

 • Slaat bepaalde toetsen niet aan, waardoor letters of tekens niet verschijnen
 • Herhaalt tekens of letters onverwacht
 • Voelt ‘plakkerig’ aan of reageert niet altijd hetzelfde

Is dit het geval bij jouw MacBook? Controleer dan in ieder geval even of jouw MacBook in aanmerking komt voor het serviceprogramma van Apple. Reparatie is dan vaak kosteloos bij Microfix. Staat jouw MacBook niet in het lijstje, maar heeft hij wel dezelfde symptomen? Dan helpen we je natuurlijk ook graag weer op weg.

Apple service provider Microfix
microfix macbook reparatie

Natuurlijk kun je ook met andere MacBook problemen bij ons terecht!

Microfix maakt altijd blij, dus ook wanneer je een andere reparatie aan je MacBook wilt laten uitvoeren. Bijvoorbeeld voor de reparatie van:

 • Vervanging van je harde schijf
 • Upgrade van je harde schijf naar SSD
 • Vervangen van je logic board
 • Reparatie van je speakers
 • Reparatie van het trackpad
 • Als je niet precies weet wat er mis is met je MacBook

MacBook fabrieksgarantie bij Microfix

Tegenwoordig geeft Apple twee jaar garantie op MacBooks. Microfix is als Apple Authorised Service Provider de aangewezen partij voor afhandeling van reparaties op garantie- en servicegebied. Wij voeren de garantieclaim uit voor jou en voor Apple.

Valt je reparatie buiten de garantie? Ook dan fixen we ‘m voor je. We geven je dan van tevoren een prijsopgave. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Na het fixen, heb je 3 maanden garantie op het door ons gerepareerde onderdeel. Wel zo prettig.

Klaar terwijl je wacht of vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt nodig zonder jouw MacBook wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op onze vestiging in Leiden voor de reparatie van je laptop. Past dit niet in jouw drukke schema? Dan bieden we je ook de mogelijkheid om je MacBook bij je thuis op te halen voor reparatie. Zijn we klaar met de MacBook reparatie? Dan brengen we hem uiteraard ook zo snel mogelijk weer naar jou terug!

Meer informatie over de Pickup & Return Service    >

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij ons hoofdkantoor en werkplaats in Leiden. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 36,30 € 30,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 72,60 € 60,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Matrixprinter
 • Multifunctional/ MFP
 • Inktprinter
 • Laserprinter
 • Overige Apparatuur
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken.
Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren.
De medewerker was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bleek volledig terecht.
Best case scenario kwam uit en had de iphone binnen 2 dagen gemaakt en wel weer terug.
Top zaak met vaklui in dienst.

Edward

Ik heb recent mijn iPhone X zijn batterij laten vervangen. Was heel snel gebeurd in Leiden. Top service!

Hans

Mijn Macbook was gecrasht
Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd die erin gestoken is hoefde ik niets te betalen. Een pleister op de wond, maar toch heel erg gewaardeerd.

Saun

Accu vervangen van iPhoneXS het duurde…
Accu vervangen van iPhoneXS het duurde wat langer voor ik het toestel terug had, maar werd aangenaam verrast toen ik de telefoon inschakelde, wat blijkt…zijn de speakers ook geheel gratis vervangen.
Toestel werd keurig verpakt weer teruggestuurd. Alles samengevat, het duurde wat langer voordat ik het toestel terug had (iets meer dan een week) maar wel zeer tevreden. Ik zou MicroFix aanraden als het werk goed gedaan moet worden. Top Service !!!

Paul

De eerste keer ben ik geholpen met een nieuwe batterij voor mijn MacBook, nu een jaar geleden. Alles functioneert nog steeds probleemloos. Recentelijk was mijn iPhone in het water gevallen en niet meer te redden. De volgende dag was een nieuwe voor me besteld. Goede service, duidelijke informatie en ze houden zich aan afspraken. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf.

JVP

Ik heb de accu van mijn Iphone 7plus laten vervangen. Ik kon zonder afspraak terecht. De professionele uitstraling van de bedrijfsinrichting gaf mij een betrouwbaar gevoel. Dit in tegenstelling van veel bedrijfjes waar ook telefoonreparatieservice wordt aangeboden. De medewerker heeft mij plezierig en correct geholpen. In korte tijd was mijn toestel weer helemaal in orde, voor een zeer aanvaardbare prijs. Al eerder had ik goede ervaring met dit bedrijf. Aanbevelenswaardig!

Johan

De reparatie van de laptop werd snel en professioneel uitgevoerd. Jammer dat de lenovo levertijd zo lang was voor een batterij

Carlo

Niet goedkoop zo’n moederbord van Mac mini vervangen. Verder geen klachten. Prima bedrijf. Had wel de techneut zelf even gesproken willen hebben over hoe zoiets nu na 2 jaar kapot kan gaan.

Maarten

Schermreparatie goed en snel uitgevoerd. Enige minpuntje dat het nieuwe scherm best duur was – al zal Microfix daar misschien niet zo veel aan kunnen doen.

Mooie wachtruimte om te wachten terwijl je iPhone word gerepareerd

Alexander

Contact is goed. Goede service en het ontstane probleem en inzicht daarmee om te gaan was zeer professioneel. We zijn tot een mooi compromis gekomen en daarmee werd de zaak tot volle tevredenheid afgehandeld!

J van der Plas

Mijn 2 maanden oude iPad kreeg in het scherm ineens onverklaarbare strepen, dus heb ik deze opgestuurd naar het reparatiecentrum.

Ik heb binnen 1,5 week een splinternieuwe iPad toegestuurd gekregen. Mailtjes omtrent de reparatie werden altijd meteen beantwoord.

Topservice!
Dankjewel!!!

Iwan

Mijn printer deed het meer. Gelukkig heeft MicroFix het weer opgelost!

Snelle service. Dankjewel!

Donna

Veelgestelde vragen

Macbook reparatie

Hoelang duurt een MacBook reparatie?

Als jij je MacBook voor je werk of studie gebruikt, wil je uiteraard dat een eventueel probleem zo snel mogelijk verdwijnt; je kunt dan immers niet zonder je laptop! Welke tijd reparatie bij problemen vraagt, hangt af van wat er moet gebeuren aan jouw MacBook. Goed om dan te weten: wij doen er alles aan om hem in no-time gerepareerd en wel weer bij jou te krijgen!

Wat kost een MacBook reparatie en wat is de garantietermijn hiervan?

Net zoals de hoeveelheid tijd afhangt van het probleem, speelt dat ook bij de kosten voor je MacBook reparatie. Voor de meeste reparaties vind je bij ons vaste tarieven. Als jij je MacBook voor reparatie aanmeldt, zie je vooraf het tarief hiervoor.

Apple geeft twee jaar garantie op een MacBook. En wij van MicroFix mogen die garantie namens Apple bij jouw apparaat uitvoeren. Dat komt omdat we Apple Authorised Service Provider zijn.

Valt de reparatie van je MacBook buiten de garantietermijn? En laat je hem door ons repareren? Dan krijg je in ieder geval daarna van ons 3 maand garantie op het door ons gerepareerde onderdeel. Wel zo fijn!

Zitten er onderzoekskosten aan een MacBook reparatie?

Soms. Namelijk als jouw MacBook een grondige diagnose nodig had én je na prijsopgave besluit hem niet te laten repareren. Alleen dan betaal je onderzoekskosten. Is je MacBook niet te repareren? Dan is het onderzoek helemaal gratis.