Laptop reparatie

Je bent ontzettend blij met je laptop: hij neemt weinig ruimte in, hij is krachtig genoeg om werkelijk alles mee te doen én je neemt hem makkelijk overal mee naartoe. Je gebruikt hem dagelijks en je laptoptas is altijd binnen handbereik. Maar juist door dat veelvuldige gebruik en vervoer slijt je laptop ook sneller dan een desktop computer. Is er iets stuk aan je laptop? De monteurs van MicroFix staan in de startblokken voor de reparatie van je laptop. Wat je probleem ook is!

microfix laptop reparatie

Laptop reparatie van ieder merk

Bij MicroFix hebben we ervaring in het repareren van laptops. Veel ervaring, want we bestaan al sinds 1991. Daarom durven we vol vertrouwen te stellen dat we iedere laptop reparatie moeiteloos aan kunnen. Daarbij maakt het niet uit welk merk laptop je hebt. Of je nu een Apple MacBook hebt, een Samsung, HP, Acer, Lenovo, een Medion of een ander merk: MicroFix maakt jouw laptop weer werkend. En als onze ervaring jou nog niet genoeg zekerheid geeft, weet dan dat wij beschikken over een ISO 9001 certificering. Je weet het dus zeker: bij MicroFix is de reparatie van je laptop in goede handen!

Laptop reparatie onder garantie

Bij MicroFix vinden we kwaliteit en een goede service erg belangrijk. En dat valt ook op bij de leveranciers van computers. Daarom zijn we niet alleen een Apple Authorised Service Provider, maar mogen we laptop reparaties onder garantie verzorgen voor HP, Lenovo en Dell Computers. Dat betekent dat als jouw laptop stuk gaat gedurende de garantieperiode, je niet op zoek hoeft te gaan naar een officiële dealer, maar gewoon bij ons aan kunt kloppen voor de reparatie van je laptop. Wij repareren hem dan gratis voor je!

Batterij laptop vervangen

Van alle hardware in je laptop is je batterij het meest aan slijtage onderhevig. Een accu gaat nu eenmaal niet zo lang mee als de rest van je laptop. Als je merkt dat je jouw laptop wel heel erg vaak op moet laden, of je nergens meer naartoe kunt zonder je oplader, dan is het tijd om je laptop op een nieuwe batterij te trakteren. Dit is in de meeste gevallen een relatief eenvoudige laptop reparatie. En omdat MicroFix ontzettend veel onderdelen standaard op voorraad heeft, kunnen we de accu in je laptop redelijk snel vervangen.

Een defecte laptop poort laten repareren?

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je accu nog prima is, maar dat de poort waar je je oplader telkens in steekt, versleten is. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat je een dergelijke handeling toch behoorlijk vaak uitvoert. Slijtage aan dit soort onderdelen is dan ook een veelvoorkomend probleem bij laptops. Naast de oplaadpoort geldt dit ook voor USB-poorten en headphone jacks in je laptop. Gelukkig hebben onze monteurs de kennis in huis om de reparatie van je laptop snel en vakkundig uit te voeren. Hebben wij alle onderdelen in huis en weten we dat je komt? Dan is de reparatie nog sneller klaar!

Beeldscherm van je laptop laten repareren?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als het om het beeldscherm van je laptop gaat. Je hoeft je laptop maar in alle haast dicht te klappen en niet in de gaten te hebben dat er nog iets op je toetsenbord lag om nu met de gebakken peren te zitten. Of met een beeldscherm met een barst of scheur in dit geval. De specialisten van MicroFix helpen je graag met de reparatie van het beeldscherm van je laptop.

Naast dit soort schade, kan er uiteraard ook iets anders mis zijn met je laptop beeldscherm. Zo kun je last hebben van dode pixels, bijvoorbeeld. Of je ziet plots een brede witte streep in beeld, je laptop geeft de kleuren niet meer goed weer of je hebt gekleurde vlekken in je beeld. Wat het probleem met het scherm van je laptop ook is, de technici van MicroFix nemen de reparatie van je laptop graag op zich.

Toetsenbord reparatie?

Kun je niet meer lekker typen op je laptop omdat er een toets blijft hangen? Zit er een toets los of ben je zelf een toets helemaal kwijtgeraakt? Je bent niet de eerste die het overkomt. Sinds onze oprichting in 1991 repareerden onze experts al talloze laptop toetsenborden. Een enkele toets is soms nog opnieuw vast te zetten, maar in de praktijk komt het er vaak op neer dat we het hele toetsenbord moeten vervangen. De technici die bij onze vestigingen werken, weten exact waar ze tijdens het vervangen van jouw toetsenbord op moeten letten en zorgen dat alles weer perfect werkt als ze klaar zijn met de reparatie van je laptop.
Laat je laptop repareren

microfix laptop reparatie

Schoonmaakbeurt of upgrade nodig?

Is er eigenlijk niets mis met je laptop, maar wordt-ie ontzettend traag? Ook dat lossen we graag voor je op! Eerst bekijken we wat de oorzaak is van jouw trage laptop. Is je laptop vervuild met allerlei oude software of grote bestanden die je niet meer gebruikt? Dan maken we hem softwarematig voor je schoon. We werken dan ook direct alle software bij die je wél gebruikt en nodig hebt, zodat je laptop weer helemaal up-to-date is als je hem terugkrijgt. Het kan ook zijn dat je eenvoudigweg te weinig opslagruimte of werkgeheugen in je laptop hebt. Dat is simpel op te lossen door je harde schijf te vervangen door een grotere harddisk of een SSD-schijf. Daar wordt je laptop altijd sneller van. Maar ook als het werkgeheugen in je laptop de bottleneck blijkt te zijn, kunnen we je verder helpen. Door het RAM-geheugen uit te breiden, bijvoorbeeld.

Weet je niet welke reparatie je laptop nodig heeft?

Krijg je telkens dezelfde foutmelding en kom je er maar niet van af? Doet je laptop vreemd en weet je niet wat er scheelt? Breng je laptop dan naar een van de vestigingen van MicroFix. We onderzoeken je laptop dan eerst en analyseren het probleem. Konden we het probleem vinden? Dan laten we je direct weten welke reparatie je laptop nodig heeft en wat de kosten zijn die aan dit herstel verbonden zijn. Zo kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen over de reparatie van je laptop en kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

MicroFix garantie

MicroFix repareert jouw laptop zo snel mogelijk en altijd vakkundig. Wat het probleem ook is. Wij hebben zoveel vertrouwen in onze computer reparaties dat we je standaard drie maanden garantie geven op de reparatie. Bij MicroFix bepaal jij wanneer je jouw computer laat repareren. Maak je een afspraak voor de reparatie? Dan staan wij op het afgesproken tijdstip klaar om jouw computer of laptop te repareren.

Laptop reparatie in onze winkel of vanuit je luie stoel?

MicroFix heeft een vestiging in Leiden.  Je mag eerst een afspraak maken, maar je kunt ook gewoon met je laptop naar binnen wandelen voor de reparatie. Lukt het jou niet om bij ons langs te komen? Dan halen we je laptop ook graag bij jou thuis op voor reparatie. En brengen hem dan weer zo snel mogelijk thuis zodra hij klaar is.

Meer informatie over de pickup & return service    >

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij ons hoofdkantoor en werkplaats in Leiden. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 36,30 € 30,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 72,60 € 60,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Matrixprinter
 • Multifunctional/ MFP
 • Inktprinter
 • Laserprinter
 • Overige Apparatuur
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken.
Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren.
De medewerker was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bleek volledig terecht.
Best case scenario kwam uit en had de iphone binnen 2 dagen gemaakt en wel weer terug.
Top zaak met vaklui in dienst.

Edward

Ik heb recent mijn iPhone X zijn batterij laten vervangen. Was heel snel gebeurd in Leiden. Top service!

Hans

Mijn Macbook was gecrasht
Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd die erin gestoken is hoefde ik niets te betalen. Een pleister op de wond, maar toch heel erg gewaardeerd.

Saun

Accu vervangen van iPhoneXS het duurde…
Accu vervangen van iPhoneXS het duurde wat langer voor ik het toestel terug had, maar werd aangenaam verrast toen ik de telefoon inschakelde, wat blijkt…zijn de speakers ook geheel gratis vervangen.
Toestel werd keurig verpakt weer teruggestuurd. Alles samengevat, het duurde wat langer voordat ik het toestel terug had (iets meer dan een week) maar wel zeer tevreden. Ik zou MicroFix aanraden als het werk goed gedaan moet worden. Top Service !!!

Paul

De eerste keer ben ik geholpen met een nieuwe batterij voor mijn MacBook, nu een jaar geleden. Alles functioneert nog steeds probleemloos. Recentelijk was mijn iPhone in het water gevallen en niet meer te redden. De volgende dag was een nieuwe voor me besteld. Goede service, duidelijke informatie en ze houden zich aan afspraken. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf.

JVP

Ik heb de accu van mijn Iphone 7plus laten vervangen. Ik kon zonder afspraak terecht. De professionele uitstraling van de bedrijfsinrichting gaf mij een betrouwbaar gevoel. Dit in tegenstelling van veel bedrijfjes waar ook telefoonreparatieservice wordt aangeboden. De medewerker heeft mij plezierig en correct geholpen. In korte tijd was mijn toestel weer helemaal in orde, voor een zeer aanvaardbare prijs. Al eerder had ik goede ervaring met dit bedrijf. Aanbevelenswaardig!

Johan

De reparatie van de laptop werd snel en professioneel uitgevoerd. Jammer dat de lenovo levertijd zo lang was voor een batterij

Carlo

Niet goedkoop zo’n moederbord van Mac mini vervangen. Verder geen klachten. Prima bedrijf. Had wel de techneut zelf even gesproken willen hebben over hoe zoiets nu na 2 jaar kapot kan gaan.

Maarten

Schermreparatie goed en snel uitgevoerd. Enige minpuntje dat het nieuwe scherm best duur was – al zal Microfix daar misschien niet zo veel aan kunnen doen.

Mooie wachtruimte om te wachten terwijl je iPhone word gerepareerd

Alexander

Contact is goed. Goede service en het ontstane probleem en inzicht daarmee om te gaan was zeer professioneel. We zijn tot een mooi compromis gekomen en daarmee werd de zaak tot volle tevredenheid afgehandeld!

J van der Plas

Mijn 2 maanden oude iPad kreeg in het scherm ineens onverklaarbare strepen, dus heb ik deze opgestuurd naar het reparatiecentrum.

Ik heb binnen 1,5 week een splinternieuwe iPad toegestuurd gekregen. Mailtjes omtrent de reparatie werden altijd meteen beantwoord.

Topservice!
Dankjewel!!!

Iwan

Mijn printer deed het meer. Gelukkig heeft MicroFix het weer opgelost!

Snelle service. Dankjewel!

Donna

Veelgestelde vragen

Laptop reparatie

Het scherm van mijn laptop heeft strepen of vlekken, kunnen jullie dit repareren?

Je laptop heb je misschien nodig voor je werk of studie, maar wat balen als er dan strepen of vlekken op je scherm komen! Dat moet natuurlijk opgelost worden. Goed nieuws: dankzij onze jarenlange ervaring durven we te zeggen: dat gaat zeker lukken. Welk merk laptop je ook hebt! Bij ons is je apparaat in goede handen.

Mijn laptop gaat niet meer aan; wat nu?

Vervelend als je laptop niet meer wil opstarten. De oorzaken kunnen hiervoor  nogal verschillen. Misschien is het heel simpel: de oplader van jouw laptop laadt niet meer op of de batterij zelf is stuk. Het kan ook lastiger zijn, bijvoorbeeld als het moederbord van je laptop aan vervanging toe is. Wat de oorzaak bij jouw laptop ook is, onze specialisten sporen hem op. Hiervoor doen we een uitgebreide check. En daarna? Veel reparaties vind je bij ons in de standaard prijslijst. Staat jouw reparatie daar niet tussen? Dan krijg je uiteraard een prijsopgave van ons.

Moet ik een afspraak maken voor een laptopreparatie?

Als je laptop toe is aan reparatie, kun je hiervoor een afspraak maken. Wil je sneller actie? Breng ‘m dan gewoon bij ons langs. Lukt dat je niet? Schakel dan onze handige pick-up & returnservice in.

Contactgegevens

Op welke manier kan ik MicroFix bereiken?

Je kunt MicroFix op verschillende manieren bereiken:

Telefonisch op het nummer 071-5682555 van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, per e-mail info@microfix.nl, via Facebook of Twitter.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij hebben verschillende vestigingen in Leiden, Amsterdam, Den-Haag en Rotterdam. Klik hier om alle vestigingen te bekijken.