Reparatie aanmelden of afspraak maken
Menu

MicroFix behandelt
Apple accessoires

 

Wat zijn Apple accessoires?

MicroFix verzorgt Apple accessoires garantie voor EarPods, AirPods, AirPods Pro, Kabels, Laders, Apple TV en vele andere accessoires die je bij Apple kunt kopen. Je defecte accessoire behandelen we vaak binnen enkele dagen, of ook wel klaar terwijl je wacht. Valt  dit nog binnen de fabrieksgarantie? Dan is dit helemaal gratis.

Waarom schrijven we: “MicroFix behandelt Apple accessoires”  in plaats van repareren? Veel Apple accessoires zijn uit één stuk gemaakt waardoor soms van reparatie geen sprake kan zijn. Wel schoonmaken, inspecteren en soms na inspectie omruilen, daarom.

Slimme Apple software en testgereedschappen

Je Apple accessoire bij ons laten inspecteren geeft veel voordelen, want we zijn door Apple geautoriseerd voor de reparatie van alle Apple producten, dus ook jouw accessoire. We gebruiken dan ook enkel en alleen originele onderdelen. Alleen zo behoud je je garantie. Voor diverse accessoires hebben we diverse technische hulpmiddelen om ze te inspecteren en af te regelen. Zo kunnen we precisiewerk op maat leveren.

We houden ons daarbij strikt aan de garantieregels die Apple stelt. We testen je Apple accessoire daarom met speciale Apple software en volgens de Apple richtlijnen. Zowel voor als na de reparatie. MicroFix behandelt Apple accessoires omdat we Apple geautoriseerd service partner zijn. Alleen dan kan je immers gebruik maken van de slimme Apple instrumenten en software en garantieservice verlenen.

MicroFix - accessoires

Testen, inspecteren & reinigen

Zo testen we de geluidssterkte van AirPods en reinigen we AirPods waar nodig. Als dit niet helpt ruilen we om, gratis bij garantie, tegen betaling na garantie.  Ook op kabels en laders doen we een check-up en handelen we naar wat nodig blijkt. Ook voert MicroFix nu het AirPods Pro service programma uit met testen van AirPods Pro en waar nodig gratis vervangen. Het voert te ver om alle Apple-accessoires hier te noemen.

Fabrieksgarantie MicroFix, MicroFix behandelt Apple accessoires

Tegenwoordig geeft Apple 1-2 jaar garantie op accessoires. MicroFix is als Authorised Service Provider van Apple een soort verlengstuk van Apple op garantie- en servicegebied. Wij voeren de garantieclaim uit. Voor jou en voor Apple.

Valt je accessoire buiten de garantie?  Ook dan repareren we ‘m voor je. We geven je dan van tevoren een prijsopgave. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

MicroFix is het enige bedrijf in Nederland dat Apple garantie en service verleent zonder zelf producten van Apple te verkopen. We hebben er dus belang bij dat we je accessoire snel en goed repareren, zodat jij tevreden bent en bij ons terugkomt. We moeten natuurlijk wel altijd ook rekening houden met de Apple richtlijnen.

Na de reparatie, heb je 3 maanden garantie op het door ons gerepareerde onderdeel. Wel zo prettig.

Op Trustpilot kan je alle reviews over MicroFix lezen, nu al meer dan 5000, ook de minder goede, eerlijk zoals het hoort.

Zie ook
AirPods Pro serviceprogramma
– MacBook reparatie

Onze tarieven

Voor veel reparaties vind je bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je je reparatie aanmeldt. Staat er voor jouw reparatie geen vast tarief? Dan krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave. Besluit je daarna van de reparatie af te zien? Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken. Weten wat de onderzoekskosten zijn? Hieronder vind je ze per product.

Gratis 1e diagnose & verdere kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen vind je bij ons vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij een van onze vestigingen. Dan doen we meteen een snelle diagnose, gratis.

Zijn de problemen in je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, krijg je vooraf een prijsopgave toegestuurd. Laat je daarmee je apparaat door ons repareren? Dan is ook dit uitgebreidere onderzoek gratis.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af van je apparaat. Zie in de tabel de kosten voor jóuw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Smartphone
 • Tablet
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 59,29 € 49,00 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek

Veelgestelde vragen

Accessoires

Mijn AirPods zijn kapot. Kan ik dit repareren?

AirPods zijn zo ontwikkeld dat je ze niet zelf kunt demonteren. Probeer je dit wel, dan beschadig je ze zeer waarschijnlijk onherstelbaar. De oplossing? Onze specialisten maken je AirPods weer werkend in een mum van tijd.

Wat als mijn linker- of rechter AirPod niet goed werkt?

Als een van de twee AirPods niet goed werkt, doorloop dan de volgende stappen:

Controleer op zowel je rechter als linker AirPod het gaas voor de luidspreker en microfoon.
Zie je hier vuil? Verwijder dit.

Probleem niet verholpen? Ga dan naar instellingen > toegankelijkheid > audio/visueel > balans. Zorg ervoor dat balans in het midden staat.
Probleem nog niet opgelost? Maak dan een afspraak met MicroFix; wij gaan dan aan de slag met je Airpods.

Zit er fabrieksgarantie op Apple accessoires?

Jazeker! Op alle producten van Apple zit fabrieksgarantie. Meestal is dit twee jaar. Werken jouw accessoires niet meer (goed)? En vallen ze onder de fabrieksgarantie? Dan repareren we die gratis; wij claimen je garantie dan bij Apple. Valt jouw Apple accessoire niet meer onder de fabrieksgarantie? Dan krijg je na reparatie van jouw Apple product 3 maand garantie van ons op de reparatie!