iMac reparatie

Je iMac is je trouwste compagnon. Iedere dag staat hij met zijn mooie design op je te wachten. Tot hij het op een dag ineens niet meer doet of kuren vertoont… Je kunt je iMac echt niet missen! Voor een snelle iMac reparatie met goede service kom je natuurlijk naar Microfix.

Als je een Apple iMac gekocht hebt, heb je gekozen voor absolute betrouwbaarheid en jarenlang gebruiksplezier. Of je nu een 21,5 inch iMac hebt of een iMac 27 inch: je wilt erop kunnen vertrouwen. Je moet er dan ook niet aan denken dat je iMac je in de steek laat! Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er iets mis is met je iMac. Dan fixt Microfix snel en vakkundig alles wat er mis kan zijn met je iMac.

Geautoriseerde Apple Service provider Microfix
iMac reparatie

Start je iMac niet meer op?

Een van de meest voorkomende problemen die wij tegenkomen is dat een iMac niet meer opstart. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Maar, geen paniek! Wat de reden ook is dat jouw iMac niet op wil starten, wij repareren je iMac zodra we weten wat er aan de hand is.

Mogelijkheid 1: Vraagteken tijdens het opstarten

Start je iMac niet op en verschijnt er een ‘folder’ icoon met een vraagtekentje erin op je scherm? Dan betekent dit dat je iMac de opstartschijf niet meer kan vinden óf dat je besturingssysteem beschadigd is. Een defecte harde schijf is echter meestal de grote boosdoener.

Mogelijkheid 2: Scherm blijft zwart , grijs of blauw

Blijft je scherm grijs, zwart of blauw tijdens het opstarten van je iMac? Dan kan er echt van alles aan de hand zijn. Het probleem kan zich voordoen vanwege een kapotte harde schijf, SSD, Logic board, toetsenbord of muis, maar ook vanwege een niet werkende stroomkabel. Je kunt zelf proberen je iMac op te starten in Recovery-mode en daarna het Schijfhulpprogramma op te starten, maar je kunt het onderzoek naar de oorzaak ook door ons laten doen.

Mogelijkheid 3: Apple logo of voortgangsbalk

Ook bij dit probleem kunnen er verschillende oorzaken zijn. Vaak ligt er een probleem met het geheugen, de harde schijf of andere hardware onderdelen aan ten grondslag.

Heb je de stroomtoevoer gecontroleerd en geprobeerd de stappen voor herstel die Apple adviseert uit te voeren, zonder het gewenste resultaat? Dan kun je jouw iMac het beste even door ons laten controleren!

Je iMac wordt heet

Als je iMac het te warm krijgt, kan hij zomaar uit gaan en niet meer op willen starten. Vaak ligt de oorzaak van dit probleem in een proces dat blijft hangen of in een ‘loop’ raakt. Daardoor vraagt het veel processorvermogen van de CPU van je iMac en wordt deze warm.

Een andere oorzaak kan een defecte of vastgelopen ventilator zijn. Natuurlijk kunnen we je helpen bij de foutopsporing of het schoonmaken of vervangen van de ventilator van je iMac.

Videokaart iMac reparatie

Wordt het beeldscherm van je iMac ineens wazig of deelt zich op in meerdere delen? Of verschijnen er ineens meerdere kleuren op het beeldscherm? Start je iMac spontaan opnieuw op?

Dan heb je waarschijnlijk te maken met een defecte videokaart. De videokaart van je iMac is door onze Apple-experts in een mum van tijd vervangen, dus je hoeft nog niet op zoek naar een vervangende iMac.

Apple service provider Microfix
microfix imac reparatie

Natuurlijk kun je voor andere iMac reparaties ook bij ons terecht!

Altijd, dus ook wanneer je een andere reparatie aan je iMac wilt laten uitvoeren. Bijvoorbeeld voor de reparatie van:

 • Scherm schade
 • Vochtschade
 • De speakers
 • De power button
 • Als je niet precies weet wat er precies mis is met je iMac
 • Of als je er graag een SSD in wilt laten zetten

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij ons hoofdkantoor en werkplaats in Leiden. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 36,30 € 30,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 72,60 € 60,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Matrixprinter
 • Multifunctional/ MFP
 • Inktprinter
 • Laserprinter
 • Overige Apparatuur
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken.
Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren.
De medewerker was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bleek volledig terecht.
Best case scenario kwam uit en had de iphone binnen 2 dagen gemaakt en wel weer terug.
Top zaak met vaklui in dienst.

Edward

Ik heb recent mijn iPhone X zijn batterij laten vervangen. Was heel snel gebeurd in Leiden. Top service!

Hans

Mijn Macbook was gecrasht
Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd die erin gestoken is hoefde ik niets te betalen. Een pleister op de wond, maar toch heel erg gewaardeerd.

Saun

Accu vervangen van iPhoneXS het duurde…
Accu vervangen van iPhoneXS het duurde wat langer voor ik het toestel terug had, maar werd aangenaam verrast toen ik de telefoon inschakelde, wat blijkt…zijn de speakers ook geheel gratis vervangen.
Toestel werd keurig verpakt weer teruggestuurd. Alles samengevat, het duurde wat langer voordat ik het toestel terug had (iets meer dan een week) maar wel zeer tevreden. Ik zou MicroFix aanraden als het werk goed gedaan moet worden. Top Service !!!

Paul

De eerste keer ben ik geholpen met een nieuwe batterij voor mijn MacBook, nu een jaar geleden. Alles functioneert nog steeds probleemloos. Recentelijk was mijn iPhone in het water gevallen en niet meer te redden. De volgende dag was een nieuwe voor me besteld. Goede service, duidelijke informatie en ze houden zich aan afspraken. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf.

JVP

Ik heb de accu van mijn Iphone 7plus laten vervangen. Ik kon zonder afspraak terecht. De professionele uitstraling van de bedrijfsinrichting gaf mij een betrouwbaar gevoel. Dit in tegenstelling van veel bedrijfjes waar ook telefoonreparatieservice wordt aangeboden. De medewerker heeft mij plezierig en correct geholpen. In korte tijd was mijn toestel weer helemaal in orde, voor een zeer aanvaardbare prijs. Al eerder had ik goede ervaring met dit bedrijf. Aanbevelenswaardig!

Johan

De reparatie van de laptop werd snel en professioneel uitgevoerd. Jammer dat de lenovo levertijd zo lang was voor een batterij

Carlo

Niet goedkoop zo’n moederbord van Mac mini vervangen. Verder geen klachten. Prima bedrijf. Had wel de techneut zelf even gesproken willen hebben over hoe zoiets nu na 2 jaar kapot kan gaan.

Maarten

Schermreparatie goed en snel uitgevoerd. Enige minpuntje dat het nieuwe scherm best duur was – al zal Microfix daar misschien niet zo veel aan kunnen doen.

Mooie wachtruimte om te wachten terwijl je iPhone word gerepareerd

Alexander

Contact is goed. Goede service en het ontstane probleem en inzicht daarmee om te gaan was zeer professioneel. We zijn tot een mooi compromis gekomen en daarmee werd de zaak tot volle tevredenheid afgehandeld!

J van der Plas

Mijn 2 maanden oude iPad kreeg in het scherm ineens onverklaarbare strepen, dus heb ik deze opgestuurd naar het reparatiecentrum.

Ik heb binnen 1,5 week een splinternieuwe iPad toegestuurd gekregen. Mailtjes omtrent de reparatie werden altijd meteen beantwoord.

Topservice!
Dankjewel!!!

Iwan

Mijn printer deed het meer. Gelukkig heeft MicroFix het weer opgelost!

Snelle service. Dankjewel!

Donna

Veelgestelde vragen

iMac reparatie

Help, mijn iMac is gecrasht! Wat nu?

Jij en je iMac zijn de beste maatjes, maar ineens start hij niet meer. Als je iMac niet meer start, kan er van alles aan de hand zijn. Probeer dit eerst zelf op te lossen in de Recovery-mode en door het Schijfhulpprogramma te starten. Zeker weten dat je de oorzaak van het probleem goed aanpakt? Laat ons dan onderzoek doen en je iMac repareren.

Hebben jullie een ophaalservice voor de reparatie van mijn iMac?

Als jij jouw iMac niet kunt komen brengen, schakel dan onze ophaalservice in*. Als we klaar zijn met de reparatie aan je apparaat, brengen wij hem dan ook weer netjes bij je terug.

*Onze pick-up & returnservice is tijdelijk gratis.

Wat is de garantietermijn op een iMac reparatie?

Apple biedt een fabrieksgarantie van 2 jaar op een iMac. Maar … wist je dat MicroFix maar liefst Apple Authorised Service Provider is? Hierdoor mogen wij van Apple de garantiereparaties voor jou doen; na reparatie loopt de fabrieksgarantie dan gewoon door. Valt jouw iMac niet meer onder de garantie? Dan krijg je 3 maand garantie op de reparatie die onze experts deden aan jouw iMac.