Batterij MacBook vervangen

Je MacBook gaat overal waar jij gaat en je doet er alles mee. Maar jammer genoeg kan de laptop tegenwoordig niet meer zonder zijn oplaadkabel. En dat terwijl één van de sterke punten nou net die lange batterijduur was. Het is dus de hoogste tijd om de batterij te vervangen.

Apple geautoriseerde service provider
Batterij macbook vervangen

MacBook batterij vervangen

Het vervangen van de batterij van je MacBook is geen lastige klus. Tenminste, niet wanneer je over de juiste kennis en tools beschikt. De door Apple opgeleide monteurs van MicroFix weten precies waar ze op moeten letten bij het vervangen van de batterij van je MacBook. Ze grijpen zonder moeite naar de juiste tools en weten exact welk schroefje waar hoort. Zonder moeite verwijderen ze de oude batterij en vervangen deze door een nieuwe. Loop even binnen op een van onze vestigingen. We checken de accu en kunnen deze snel voor je vervangen. Hoe fijn is dat?

Wanneer moet de batterij van je MacBook vervangen worden?

Apple heeft de batterij ontworpen om lang mee te gaan. Toch is het niet vreemd dat hij na een paar jaar wat sneller naar de lichtnetadapter snakt. De batterij gaat lang mee tussen de oplaadbeurten in. Maar hij moet na een aantal oplaadcycli wel vervangen worden. Volgens Apple kunnen de nieuwere modellen batterijen in MacBooks zo’n 1.000 keer opgeladen worden. Voor oudere apparaten ligt dat getal wat lager.

Zodra je merkt dat de batterijduur afneemt, kun je overwegen de batterij van je MacBook te laten vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om het nog even uit te zingen en je adapter overal mee naartoe te nemen. Jouw laptop geeft vanzelf een seintje als zijn batterij écht vervangen moet worden.

Hoeveel laadcycli heeft jouw MacBook al doorlopen?

Heb je het gevoel dat de batterij van je MacBook niet meer fantastisch presteert? Dan controleer je eenvoudig zelf de status van je batterij. Dit doe je bij MacOs BigSur als volgt:

 • ga vanuit het Apple-menu naar ‘Systeeminformatie’;
 • kies in het onderdeel ‘Hardware’ voor ‘Voeding’;
 • onder ‘Informatie batterij’ zie je het aantal cycli dat je MacBook al heeft doorlopen.

Heb je het maximale aantal laadcycli doorlopen? Dan betekent dat niet dat je de batterij helemaal niet meer kunt opladen. Als het goed is, laadt hij nog steeds op. Het betekent wel dat je batterij niet meer volledig oplaadt: de batterij laadt nog tot maximaal 80% van de originele capaciteit op.

De batterij laten vervangen door MicroFix

De batterij van je MacBook laat je zorgeloos vervangen door de Apple-specialisten van MicroFix. Dan weet je zeker dat de batterij vervangen wordt door monteurs met verstand van zaken. En je kunt erop vertrouwen dat je weer een originele Apple-batterij in je MacBook krijgt. We zijn namelijk Apple Authorised Service Provider. Daarom werken we alleen met originele Apple-onderdelen en testen jouw MacBook uitvoerig met speciale Apple-software. Dat doen we zowel voor als na de reparatie van je MacBook.

Maar het heeft nog een voordeel om de batterij door een door Apple erkende serviceaanbieder te laten vervangen. Dit soort ­batterijen zijn slecht voor het milieu. Je mag deze batterijen daarom niet zomaar in de vuilnisbak gooien. Als je de batterij door Apple of een door Apple Authorised Service Provider laat vervangen, weet je zeker dat deze de batterij op een verantwoorde manier recyclet.

Apple geautoriseerde service provider
microfix macbook batterij vervangen

Fabrieksgarantie op het vervangen van de batterij

Is er bij de batterij geen sprake van normale slijtage en zit er nog fabrieksgarantie op je MacBook? Ook dan kun je bij MicroFix terecht. Omdat we een Apple Authorised Service Provider zijn, mogen wij de batterij van je MacBook vervangen tijdens de garantieperiode en behoud jij de Apple-garantie op je laptop. Komt je batterij in aanmerking voor kosteloze vervanging? Dan kost de reparatie je uiteraard ook bij MicroFix niets!

MacBook-batterij vervangen buiten de garantie

Is je MacBook al wat ouder en is de Apple-garantie inmiddels verlopen? Dan repareren we hem uiteraard ook graag voor je. We vertellen je dan vooraf precies wat de kosten voor een nieuwe batterij zijn. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Maar ook ná de vervanging van de batterij wil je zeker weten dat je voorlopig geen problemen meer hoeft te verwachten. Dat begrijpen we heus wel. Daarom geven we je standaard drie maanden garantie als je de batterij door MicroFix laat vervangen.

Batterij vervangen op een van onze vestigingen? Of liever vanuit huis?

Aangezien je jouw MacBook echt overal voor gebruikt, wil je er liever niet lang van gescheiden zijn. De iPhone kan een aantal taken prima eventjes overnemen, maar de accu van je iPhone loopt ontzettend snel leeg als je er videomeetings op bijwoont. Het is dus zaak dat je jouw laptop zo snel mogelijk weer terug krijgt. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op onze vestiging in Leiden en vervangen we de batterij terwijl je wacht.

Ga je liever de deur niet uit? Dan hebben wij de pickup en return service, hiermee halen wij je macbook op, en brengen hem daarna weer zo snel mogelijk terug zodra hij klaar is.

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij ons hoofdkantoor en werkplaats in Leiden. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 36,30 € 30,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 72,60 € 60,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Matrixprinter
 • Multifunctional/ MFP
 • Inktprinter
 • Laserprinter
 • Overige Apparatuur
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken.
Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren.
De medewerker was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bleek volledig terecht.
Best case scenario kwam uit en had de iphone binnen 2 dagen gemaakt en wel weer terug.
Top zaak met vaklui in dienst.

Edward

Ik heb recent mijn iPhone X zijn batterij laten vervangen. Was heel snel gebeurd in Leiden. Top service!

Hans

Mijn Macbook was gecrasht
Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd die erin gestoken is hoefde ik niets te betalen. Een pleister op de wond, maar toch heel erg gewaardeerd.

Saun

Accu vervangen van iPhoneXS het duurde…
Accu vervangen van iPhoneXS het duurde wat langer voor ik het toestel terug had, maar werd aangenaam verrast toen ik de telefoon inschakelde, wat blijkt…zijn de speakers ook geheel gratis vervangen.
Toestel werd keurig verpakt weer teruggestuurd. Alles samengevat, het duurde wat langer voordat ik het toestel terug had (iets meer dan een week) maar wel zeer tevreden. Ik zou MicroFix aanraden als het werk goed gedaan moet worden. Top Service !!!

Paul

De eerste keer ben ik geholpen met een nieuwe batterij voor mijn MacBook, nu een jaar geleden. Alles functioneert nog steeds probleemloos. Recentelijk was mijn iPhone in het water gevallen en niet meer te redden. De volgende dag was een nieuwe voor me besteld. Goede service, duidelijke informatie en ze houden zich aan afspraken. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf.

JVP

Ik heb de accu van mijn Iphone 7plus laten vervangen. Ik kon zonder afspraak terecht. De professionele uitstraling van de bedrijfsinrichting gaf mij een betrouwbaar gevoel. Dit in tegenstelling van veel bedrijfjes waar ook telefoonreparatieservice wordt aangeboden. De medewerker heeft mij plezierig en correct geholpen. In korte tijd was mijn toestel weer helemaal in orde, voor een zeer aanvaardbare prijs. Al eerder had ik goede ervaring met dit bedrijf. Aanbevelenswaardig!

Johan

De reparatie van de laptop werd snel en professioneel uitgevoerd. Jammer dat de lenovo levertijd zo lang was voor een batterij

Carlo

Niet goedkoop zo’n moederbord van Mac mini vervangen. Verder geen klachten. Prima bedrijf. Had wel de techneut zelf even gesproken willen hebben over hoe zoiets nu na 2 jaar kapot kan gaan.

Maarten

Schermreparatie goed en snel uitgevoerd. Enige minpuntje dat het nieuwe scherm best duur was – al zal Microfix daar misschien niet zo veel aan kunnen doen.

Mooie wachtruimte om te wachten terwijl je iPhone word gerepareerd

Alexander

Contact is goed. Goede service en het ontstane probleem en inzicht daarmee om te gaan was zeer professioneel. We zijn tot een mooi compromis gekomen en daarmee werd de zaak tot volle tevredenheid afgehandeld!

J van der Plas

Mijn 2 maanden oude iPad kreeg in het scherm ineens onverklaarbare strepen, dus heb ik deze opgestuurd naar het reparatiecentrum.

Ik heb binnen 1,5 week een splinternieuwe iPad toegestuurd gekregen. Mailtjes omtrent de reparatie werden altijd meteen beantwoord.

Topservice!
Dankjewel!!!

Iwan

Mijn printer deed het meer. Gelukkig heeft MicroFix het weer opgelost!

Snelle service. Dankjewel!

Donna