Batterij MacBook vervangen

Je MacBook gaat overal waar jij gaat en je doet er alles mee. Nou ja, je smeert er nog net geen broodje pindakaas mee, maar verder is er niets wat je MacBook niet aan kan. Jij kunt dus niet zonder jouw MacBook. Maar jammer genoeg kan jouw MacBook tegenwoordig niet meer zonder zijn oplaadkabel. En dat terwijl één van de sterke punten van jouw MacBook nou net die lange batterijduur was. Het wordt dus de hoogste tijd om de batterij van je MacBook of MacBook Air te vervangen!

Batterij macbook vervangen

MacBook batterij vervangen

Het vervangen van de batterij van je MacBook is geen helse klus. Tenminste, niet wanneer je over de juiste kennis en tools beschikt. De door Apple opgeleide monteurs van MicroFix weten precies waar ze op moeten letten bij het vervangen van de batterij van je MacBook. Ze grijpen zonder moeite naar de juiste tools en weten exact welk schroefje waar hoort. Zonder moeite verwijderen ze de oude batterij van je MacBook en vervangen deze door een nieuwe. En jij hoeft je MacBook niet lang te missen, want zij doen dit gewoon terwijl je wacht! We hebben namelijk de meeste batterijen voor MacBooks gewoon op voorraad. Zo sta je binnen de kortste keren weer buiten met een nieuwe batterij en een MacBook die niet afhankelijk is van zijn stroomadapter. Hoe fijn is dat?

Wanneer moet de batterij van je MacBook vervangen worden?

Hoewel Apple de batterij van je MacBook ontwierp om extreem lang mee te gaan, is het toch niet vreemd dat je MacBook na een paar jaar wat sneller naar de lichtnetadapter snakt. Je MacBook heeft een lange batterijduur tussen de oplaadbeurten in, maar moet na een aantal oplaadcycli wel vervangen worden. Volgens Apple kunnen de nieuwere modellen batterijen in MacBooks zo’n 1.000 keer opgeladen worden, voor oudere apparaten ligt dat getal lager. Gooi er dan geen bak koffie overheen, want dan krijg je natuurlijk weer waterschade en dat is weer een heel ander verhaal!

 

Zodra je merkt dat je batterijduur afneemt, kun je overwegen de batterij van je MacBook te laten vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om het nog even uit te zingen en je adapter overal mee naartoe te nemen. Jouw MacBook geeft je vanzelf een seintje als zijn batterij écht vervangen moet worden.

Hoeveel laadcycli heeft jouw MacBook al doorlopen?

Heb je het gevoel dat de batterij van je MacBook niet meer fantastisch presteert? Dan controleer je eenvoudig zelf de status van je batterij. Dit doe je bij MacOs BigSur als volgt:

 • ga vanuit het Apple-menu naar ‘Systeeminformatie’;
 • kies in het onderdeel ‘Hardware’ voor ‘Voeding’;
 • onder ‘Informatie batterij’ zie je het aantal cycli dat je MacBook al heeft doorlopen.

Heb je het maximale aantal laadcycli doorlopen met je MacBook? Dan betekent dat niet dat je de batterij helemaal niet meer kunt opladen. Wanneer je hem aansluit op de adapter, laadt hij als het goed is nog steeds op. Het betekent wel dat je batterij niet meer volledig oplaadt: de batterij laadt nog tot maximaal 80% van de originele capaciteit op.

MicroFix je MacBook batterij laten vervangen

De batterij van je MacBook laat je zorgeloos vervangen door de Apple-specialisten van MicroFix. Dan weet je niet alleen zeker dat je batterij vervangen wordt door monteurs met verstand van zaken, je kunt er ook op vertrouwen dat je weer een originele Apple-batterij in je MacBook krijgt. We zijn namelijk Apple Authorised Service Provider. Daarom werken we alleen met originele Apple-onderdelen en testen jouw MacBook uitvoerig met speciale Apple-software. Dat doen we zowel voor als na de reparatie van je MacBook.

Maar het heeft nog een voordeel om de batterij van je MacBook door een door Apple erkende serviceaanbieder te laten vervangen. Lithium‑ion­polymeer­batterijen zijn slecht voor het milieu. Je mag deze batterijen daarom niet zomaar in de vuilnisbak gooien. Als je de batterij van je MacBook door Apple of een door Apple Authorised Service Provider laat vervangen, weet je zeker dat deze je batterij op een verantwoorde manier recyclet.

microfix macbook batterij vervangen

Fabrieksgarantie op het vervangen van je MacBook batterij

Is er bij jouw batterij geen sprake van normale slijtage en zit er nog fabrieksgarantie op je MacBook? Ook dan kun je bij MicroFix terecht. Omdat we een Apple Authorised Service Provider zijn, mogen wij de batterij van je MacBook vervangen tijdens de garantieperiode en behoud jij de Apple-garantie op je laptop. Komt je batterij in aanmerking voor kosteloze vervanging? Dan kost de reparatie je uiteraard ook bij MicroFix niets!

MacBook batterij vervangen buiten de garantie

Is je MacBook al wat ouder en is de Apple-garantie inmiddels verlopen? Dan repareren we hem uiteraard ook graag voor je. We vertellen je dan vooraf precies wat de kosten voor een nieuwe batterij in jouw MacBook zijn. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Maar ook ná de vervanging van de batterij wil je zeker weten dat je voorlopig geen problemen meer hoeft te verwachten. Dat begrijpen we heus wel. Daarom geven we je standaard drie maanden garantie als je de batterij van je MacBook door MicroFix laat vervangen.

 

Batterij vervangen op een van onze vestigingen? Of liever vanuit huis?

Aangezien je jouw MacBook echt overal voor gebruikt, wil je er liever niet lang van gescheiden zijn. Je iPhone kan een aantal taken prima eventjes overnemen, maar de accu van je iPhone loopt ontzettend snel leeg als je probeert er videomeetings op bij te wonen. Het is dus zaak dat je jouw MacBook zo snel mogelijk weer terug krijgt. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op een van onze vestigingen en vervangen we de batterij terwijl je wacht.

Ga je liever de deur niet uit? Dan halen we je MacBook tijdelijk gratis op voor reparatie. Je bent hem dan wel een tikkie langer kwijt.

Onze tarieven

Voor veel reparaties hebben wij vaste tarieven. Bij het aanmelden van uw reparatie ziet u vooraf het tarief van uw reparatie. Voor de reparaties waarvoor we geen vast reparatietarief hebben doen wij vooraf eerst een prijsopgave. Indien u, na het ontvangen van de prijsopgave, besluit van de reparatie af te zien berekenen wij u naast de transport- of voorrijkosten ook onderzoekskosten. De hoogte van de onderzoekskosten verschillen per product.

Onderzoekskosten

Wanneer wij u, na grondige diagnose van uw defecte apparaat, een prijsopgave doen en u besluit niet tot reparatie over te gaan berekenen wij u onderzoekskosten. De hoogte van de onderzoekskosten zijn product afhankelijk. Indien wij uw apparaat niet kunnen repareren berekenen wij u uiteraard ook geen onderzoekskosten. Wanneer wij na uitvoerig testen van uw apparaat géén klacht hebben kunnen constateren (no-fault-found) zullen wij ook de onderzoekskosten in rekening brengen.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Smartphone
 • Tablet
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 59,29 € 49,00 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek

Veelgestelde vragen

Contactgegevens

Op welke manier kan ik MicroFix bereiken?

Je kunt MicroFix op verschillende manieren bereiken:

Telefonisch op het nummer 071-5682555 van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, per e-mail info@microfix.nl, via Facebook of Twitter.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij hebben verschillende vestigingen in Leiden, Amsterdam, Den-Haag en Rotterdam. Klik hier om alle vestigingen te bekijken.