Apple Watch in april ook buiten de VS beschikbaar

Algemeen, Nieuws
18 juni 2015

De Apple Watch zal volgende maand – april – gelanceerd worden in de Verenigde Staten. Zoveel was al bekend, maar onlangs zou Tim Cook in Berlijn hebben verteld dat het niet bij de VS alleen zou blijven dezelfde maand. 

Waar & wanneer komt de Apple Watch?

Na een bijeenkomst in Berlijns voornaamste Apple Store hebben medewerkers gerapporteerd dat Apple’s CEO, Tim Cook, verkondigt heeft dat de Apple Watch niet exclusief in de VS gelanceerd zal worden, aldus 9to5mac. Volgens deze bronnen zou Tim Cook specifiek Duitsland hebben genoemd als land, waar de Apple Watch nog in april zal worden verkocht. Naar waarschijnlijkheid zal de introductie in de VS begin april plaatsvinden, waarna de introductie elders (waaronder dus in ieder geval Duitsland) later die maand zal volgen.

In hetzelfde artikel worden China, Australië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aangehaald als waarschijnlijke kandidaten. Deze vermoedens zijn gebaseerd op de hoeveelheid promotie en het gerucht dat Apple al trainingen aan winkelpersoneel aan het geven is in deze landen. Of de Apple Watch ook in Nederland al in april beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Meer nieuws over Apple Watch

Apple heeft aangekondigd 9 maart een persconferentie te hebben voor de Apple Watch. Deze presentatie draagt de titel ‘Spring Forward’ en zal plaatsvinden in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco. Op deze datum zal er meer bekend worden gemaakt. Hieronder lees je waar er onlangs over gespeculeerd is in de belangrijke media:

  • TheVerge schrijft te ‘weten’ dat de prijs minimaal 350 Amerikaanse Dollar zal worden voor het aluminium Sport Model.
  • De Apple Watch wordt ‘shower-proof’, oftewel waterdicht.
  • Tim Cook zou hebben gezegd dat de Apple Watch “de hele dag gedragen” kan worden en “simpel op te laden is in de nacht”, wat doet vermoeden dat de batterij zo’n 16 uur zal meegaan.
  • Er zal een ‘power reserve’ mode komen, die de Apple Watch reduceert tot slechts het laten zien van de tijd.

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer