Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

Apple Software Tips
15 december 2021

Je bent je AirPods kwijt. Vervelend natuurlijk. Gelukkig hoef je niet gelijk nieuwe te kopen. Speciaal hiervoor heeft Apple namelijk de ‘Zoek mijn’-app ontwikkeld. Met deze app zie je altijd waar je Apple-apparaten zijn, dus ook je AirPods.

Je moet de ‘Zoek mijn’-app wel eerst aanzetten. We adviseren je dringend om dit te doen. Want deze app is de enige manier om de locatie van je AirPods te volgen.

AirPods terugvinden op de kaart

In ‘Zoek mijn’ zie je de locatie van de Apple-apparaten waarop je met dezelfde Apple ID bent ingelogd. Dus ook van je AirPods, AirPods Pro of AirPods Max. Zijn je AirPods niet verbonden met je apparaat? Dan zie je waar en wanneer ze het laatst online waren.

Je AirPods opsporen met je iPhone, iPad of iPod touch:

  1. Open de ‘Zoek mijn’-app.
  2. Kies het tabblad ‘Apparaten’.
  3. Kies je AirPods. Vervolgens zie je de locatie of de melding ‘Geen locatie gevonden’.

Je AirPods opsporen met je computer (alleen voor AirPods en AirPods Pro):

  1. Ga naar iCloud.com/find.
  2. Log in met je Apple ID.
  3. Klik op ‘Alle apparaten’ en klik op je AirPods. Vervolgens zie je de locatie of de melding ‘Offline’.

Zijn je AirPods- of AirPods Pro-dopjes van elkaar gescheiden? Dan zie je maar één locatie tegelijk. Zoek eerst het dopje op de kaart en doe dit in de case. Daarna kun je de kaart vernieuwen en het andere dopje zoeken.

microfix airpods

AirPods een geluid laten afspelen

Hebben de AirPods nog een Bluetooth-verbinding met je apparaat? Dan liggen ze ergens in de buurt. Laat ze via iCloud of ‘Zoek mijn’ een geluid afspelen. Superhandig als je dopjes bijvoorbeeld achter de bank zijn gevallen. Of helemaal onderin je tas zitten. Je AirPods spelen dan twee minuten een geluid af dat steeds harder wordt. Dat doe je zo:

  1. Open de ‘Zoek mijn’-app.
  2. Kies het tabblad ‘Apparaten’.
  3. Kies je AirPods in de lijst.
  4. Tik op ‘Speel geluid af’.

Nog een tip: probeer deze functie niet uit als je je AirPods draagt. Want het geluid klinkt echt best wel hard!

Ik zie mijn AirPods niet op de kaart, wat nu?

Zijn je AirPods buiten bereik van je apparaat? Of is de batterij leeg? Dan zie je in ‘Zoek mijn’ de laatst bekende locatie, de melding ‘Geen locatie gevonden’ of de melding ‘Offline’.

Zie je de melding ‘Geen locatie gevonden’ of ‘Offline’? Je AirPods een geluid laten afspelen is dan niet mogelijk. Een optie is dan om een routebeschrijving op te vragen naar de laatst bekende locatie. Zodra je AirPods weer online komen, krijg je een melding op je apparaat. Houd ook rekening met de volgende punten:

AirPods en AirPods Pro:

AirPods of AirPods Pro die in de oplaadcase zitten, zijn niet te zien op de kaart.

AirPods Max:

Een AirPods Max die in de Smart Case zit, is maximaal 18 uur zichtbaar in ‘Zoek mijn’. Zit je AirPods Max niet in de Smart Case, zie je deze 72 uur op de kaart. Check ook het Apple-artikel over de maximale batterijduur van de AirPods Max.

Kwijtgeraakte AirPod of case vervangen

Ben je een van je dopjes echt kwijt? Of is je oplaadcase onvindbaar? Neem dan contact op met Apple Support voor een vervangend exemplaar. Dit kan trouwens ook als een dopje of je case kapot is. Zorg dat je het serienummer bij de hand hebt wanneer je contact opneemt met support.

Meer weten

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer