iPhone 6 kan onbruikbaar worden door reparatie buiten Apple om

Nieuws, Technical support
08 februari 2016

Bezitters van een iPhone 6 kunnen te maken krijgen met een foutmelding die de smartphone volledig onbruikbaar maakt. Dat gebeurt als de iPhone is gerepareerd buiten Apple om.

Duizenden mensen klagen op het Apple-forum over ‘error 53’. Een woordvoerder van Apple heeft tegenover The Guardian bevestigd dat error 53 de smartphone onbruikbaar maakt.

Het probleem heeft te maken met de Touch ID-sensor waarmee de vingerafdruk wordt gelezen. Vingerafdrukken worden via Touch ID gekoppeld aan de telefoon.

Touch ID is verbonden met onder meer de thuisknop (waar de sensor in zit) en het scherm. Als onderdelen worden vervangen door een ongeautoriseerde reparateur, zou de vingerafdruk in sommige gevallen niet meer herkend worden en wordt de vingerafdrukscanner uitgeschakeld.

Onderdelen
Wanneer er daarna een update of herstel van iOS wordt gedaan, worden er extra veiligheidschecks uitgevoerd. De iPhone gaat als gevolg daarvan op slot en geeft error 53 als er vervangende onderdelen zijn gevonden. Volgens de woordvoerder van Apple is het halen van een nieuwe iPhone de enige oplossing.

Een technologiejournalist die de foutmelding eerder onderzocht heeft, kreeg van Apple te horen dat er geen enkele hardware- of softwareoplossing is voor het probleem. Ook is het geheugen onbereikbaar.

Klachten
De website iFixit meldt dat waarschijnlijk veel gebruikers last hebben van de foutmelding.

Gebruikers hekelen dat Apple de telefoonbezitter niet de mogelijkheid biedt de iPhone of Touch ID volledig opnieuw in te stellen. Als de foutmelding er eenmaal is, kan de telefoonfabrikant er ook niets meer mee.

Door: NU.nl

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer