iPhone gaat niet meer aan

Apple Software Tips
10 maart 2021

Het is de schrik van iedere iPhone bezitter. Je wordt ’s ochtends wakker, drukt op de homebutton of powerknop en… er gebeurt niets! Of je iPhone loopt telkens vast. Het scherm blijft zwart en je iPhone gaat niet meer aan. Geen paniek! We geven je tips om je iPhone weer aan te krijgen. Je toestel hoeft namelijk helemaal niet stuk te zijn.

 

Laad je iPhone eerst op

De eerste stap die je moet doorlopen, is je iPhone opladen. Je accu kan immers helemaal leeg zijn. Verschijnt er een rood batterij-icoontje op je scherm? Haal dan maar vast opgelucht adem: zodra je batterij voldoende opgeladen is, zal je toestel gewoon weer aan gaan.

Zie je niet direct dat icoontje? Geef je iPhone dan een paar minuten. Wanneer de accu echt helemaal leeg is, kan het even duren voor het icoontje verschijnt. Knippert het batterij-icoon drie keer als je hem oplaadt? Dan ziet je iPhone dat hij is aangesloten, maar wordt de iPhone (nog) niet van stroom voorzien. Laat je iPhone dan minimaal een uur aan de oplader.

Laadt je iPhone na een uur nog niet op? Kom dan even langs op een van onze vestigingen, we kunnen je probleem waarschijnlijk snel oplossen.

Je iPhone opnieuw opstarten

Is je iPhone helemaal vastgelopen en werkt ook opladen niet? Probeer dan een herstart te forceren. Hoe je dit doet, hangt af van jouw type iPhone. Voor de nieuwste iPhones (vanaf iPhone 8) gaat dat zo:

  • Druk op de volume omhoog-knop
  • Druk op de volume omlaag-knop
  • Druk de aan/uit-knop in tot het Apple-logo verschijnt

Heb je een oudere iPhone? Druk dan de aan/uit-knop en de homeknop minimaal 10 seconden tegelijk in. Laat pas los als je het Apple logo op je beeldscherm ziet. Je iPhone start dan weer op.

Je iPhone herstellen

Als bovenstaande tips niet helpen, kun je proberen je iPhone te herstellen. We schreven al eerder een blog over hoe je dat op je toestel, via iTunes of door middel van Herstelmodus doet bij je iPad, maar die methodes werken ook voor je iPhone.

Je iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Als niets werkt, is het terugzetten van je iPhone naar fabrieksinstellingen ook nog een optie. Dit wordt ook wel een ‘harde reset’ genoemd. Bij een harde reset worden alle gegevens van je iPhone verwijderd, dus deze oplossing kan drastische gevolgen hebben als je niet onlangs nog een back-up van je iPhone gemaakt hebt via iCloud of je computer. Met een harde reset breng je jouw toestel terug naar de fabrieksinstellingen. Zoals hij uit het doosje kwam, dus, maar wel met de nieuwste versie van iOS.

Lukt het niet om je iPhone aan te zetten, dan kun je jouw iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen via je computer of laptop. Bij een Mac(Book) die gebruikmaakt van macOS Catalina of nieuwer, gebruik je hiervoor Finder. Heb je een Mac met het oudere macOS Mojave of een Windows-laptop? Dan heb je iTunes nodig. De fabrieksinstellingen terugzetten doe je als volgt:

  • Sluit je iPhone aan op je Mac of pc en open Finder of iTunes
  • Selecteer jouw iPhone en ga daarna naar het tabblad ‘Algemeen’;
  • Vanuit hier kun je kiezen voor de optie ‘Herstel iPhone’
  • Je toestel wordt volledig gewist en opnieuw geïnstalleerd als je deze optie kiest.

Gaat je toestel daarna weer zonder problemen aan? Dan kun je eenvoudig een reservekopie van je iPhone terug zetten. Je kunt er echter ook voor kiezen om je iPhone weer helemaal als nieuw in gebruik te nemen en alleen de apps te installeren die je echt regelmatig gebruikt.

Schakel professionele hulp in als je iPhone niet aan gaat

Als bovenstaande tips je probleem niet oplossen en je iPhone echt nergens op reageert, dan blijft er nog maar één mogelijkheid over: de hulp inschakelen van een professional. Je kunt daarvoor natuurlijk gebruik maken van Apple Support via de website of naar een Apple Store gaan. Maar wist je dat MicroFix een door Apple geautoriseerde service provider is? Dat betekent dat wij problemen met Apple devices mogen oplossen. Zelfs wanneer jij nog fabrieksgarantie op jouw iPhone hebt! Wij voeren dan de garantieclaim voor Apple uit en jij behoudt de garantie.

Met vestigingen in alle grote steden zijn wij waarschijnlijk dichterbij dan de dichtstbijzijnde Apple Store en we kunnen veel iPhone problemen oplossen terwijl je wacht. Hoe fijn is dat? Loop je straks gewoon naar buiten met een iPhone die weer keurig aan gaat!

Klik hier om een afspraak te maken!

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer