Nieuws 12-inch MacBook & Apple Watch – Spring Forward 2015

Algemeen, Nieuws
18 juni 2015

Apple’s Spring Forward 2015 Event vond afgelopen maandag (9 maart) plaats waarin Apple nieuws lanceerde over Apple TV, de nieuwe 12-inch versie van de MacBook en de Apple Watch. 

Prijs Apple TV verlaagd

Tijdens de Spring Forward 2015 maakte Apple’s CEO Tim Cook bekend dat de Apple TV een scherpe prijsverlaging krijgt van $ 99,- naar $ 69,- dollar. Vanaf begin april is ook HBO Now, een streaming service van de Apple TV voor HBO, beschikbaar. Dit abonnement kost $ 14,99 per maand en wordt net op tijd gelanceerd om het nieuwe seizoen van de hit-serie Game of Thrones te volgen.

Wat is er nieuw aan de 12-inch MacBook?

13,1 millimeter
Het nieuws over de nieuwe 12-inch MacBook met Retina display gaf niet veel nieuws vrij. Alsnog werden vele Apple-watchers vooral warm van de presentatie van deze nieuwe MacBook, die 13,1 millimeter dun is en nog geen kilogram (ongeveer 900 gram) weegt. De toetsen zijn daardoor ook een stuk dunner geworden, wat volgens Dieter Bohn van TheVerge “ten eerste raar aanvoelt, maar zodra je het meer gebruikt, zal het waarschijnlijk wel wennen”.

Gevoelig Touchpad
Ook de touchpad heeft een extra nieuwtje gekregen; Het is gevoelig voor hoe hard men op het vlak drukt. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je met verschillende maten een filmpje kan vooruit spoelen of dat je tijdens het tekenen de hardheid van je potlood kan aangeven.

Één USB-C poort
Zoals verwacht zit er slechts één poort in de nieuwe 12-inch MacBook. Deze poort van het type USB-C geeft echter alle mogelijkheden die er voorheen ook waren: Het is te gebruiken als VGA, als HDMI, als USB en voor de stroomvoorziening. Aangezien het gemak dat de USB-C met zich meebrengt, is het waarschijnlijk dat vele andere, nieuwe apparaten (zoals PC’s, televisies en printers) ook zullen uitkomen met dit type USB; Dit maakt de nood voor het hebben van verschillende soorten kabels steeds kleiner.

Apple Watch
Tijdens de presentatie van de Apple Watch werd getoond hoe de Apple Watch gebruikt kan worden voor het:

  • opnemen van telefoontjes;
  • chatten met vrienden;
  • zien van je bloeddruk;
  • laten zien van je boarding pass QR-code;
  • gebruiken van Uber.

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer