Zelf laptop problemen oplossen met de Microfix reparatiegids

Technical support
02 januari 2021

Wanneer je laptop niet meer goed werkt is dat natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn er in veel gevallen oplossingen voor handen die je zelf uit kunt voeren, zonder dat een dure reparatie nodig is. Maar hoe kom je er achter wat er aan de hand is met je laptop? Om je hier mee te helpen hebben we de een gratis laptop reparatiegids voor je opgesteld.

Is reparatie echt noodzakelijk?

Veel laptop reparatie bedrijven zullen je laptop maar al te graag in ontvangst nemen om vervolgens (hoge) kosten te rekenen voor een reparatie. Bij Microfix denken we daar net even anders over. In sommige gevallen kun je namelijk veel geld besparen door eerst zelf na te gaan of de laptop ook echt gerepareerd moet worden. De Microfix laptop reparatiegids helpt je stap voor stap met het vinden van een oplossing of het stellen van een diagnose.

Veel voorkomende laptopproblemen

Er zijn zes veel voorkomende problemen waar je laptop mee te maken kan krijgen:

  • Je laptop doet niets meer
  • Problemen met het beeldscherm
  • De laptop valt af en toe uit
  • Problemen met het toetsenbord
  • Problemen met de harde schijf
  • Connector problemen

Wanneer een probleem wordt veroorzaakt door een defect onderdeel – en je een beetje handig bent – zul je in sommige gevallen zelf een vervangend onderdeel kunnen kopen en deze vervangen. Hiermee kun je besparen op reparatiekosten.

Zelf laptop problemen oplossen.

De laptop reparatiegids is opgebouwd op basis van de eerder genoemde veel voorkomende laptopproblemen. Per onderdeel vind je een checklist waarin er verschillende vragen worden gesteld over het probleem. Aan de hand van jouw antwoorden hierop kun je een diagnose stellen van het probleem. Vervolgens geven we een oplossing voor het probleem en kun je bepalen of je het zelf kunt herstellen of dat reparatie noodzakelijk is.

Repareren toch noodzakelijk?

Mocht reparatie toch noodzakelijk zijn dan kun je een laptop hier aanmelden voor reparatie. Onze technici onderzoeken vervolgens uw laptop en de reparatie wordt direct uitgevoerd als de kosten lager uitvallen dan € 125 (excl. BTW). Bij een hoger bedrag nemen we contact met je op. Wanneer je af mocht zien van reparatie rekenen we alleen € 19 (excl. BTW) aan diagnosekosten (geldt niet voor Apple producten). Op reparaties geven we 3 maanden garantie

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer