Reparatieprogramma aan/uit-knop iPhone 5 verlengd

Algemeen, Nieuws, Technical support
15 januari 2016

Nadat bekend werd gemaakt dat het vervang­ings­programma voor de accu van de iPhone 5 tot 2016 verlengd is, heeft Apple ook het reparatieprogramma voor weigerende aan/uit-knoppen op de iPhone 5 verlengd.
Het reparatieprogramma zorgt voor gratis vervanging van een defecte aan/uit-knop op de iPhone 5 die tot maart 2013 is gemaakt. Aanvankelijk zou dit programma op 1 maart 2015 stoppen.

Het programma dekt nu alle iPhone 5-modellen gedurende drie jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.

Er is door Apple een wereldwijd reparatieprogramma opgezet, waarbij u bij Microfix terecht kunt voor de afhandeling van dit probleem. De reparatie betreft het kosteloos vervangen van de sluimerknop op de desbetreffende iPhone 5.

Zelf controleren

Controleer zelf of uw iPhone 5 in aanmerking komt voor de gratis reparatie via onderstaande link.
https://ssl.apple.com/nl/support/iphone5-sleepwakebutton/

Wanneer uw iPhone 5 in aanmerking komt voor reparatie dan is het verstandig dit zo snel mogelijk te laten uitvoeren. U kunt hiervoor terecht bij Microfix in Amsterdam (PSP) of Leiden (ASP).

Procedure voor vervanging

De reparatie neemt ongeveer een week in beslag en wordt door Apple uitgevoerd. Microfix verzorgt de afhandeling met Apple. U kunt uw iPhone zelf naar Microfix brengen of het transport door Microfix laten verzorgen. Kosten voor het transport vanaf € 10,- excl. btw

Aanmelden kan eenvoudig:

  • telefonisch via 071-568 25 55
  • via ons reparatieportaal
  • via e-mail info@microfix.nl

Uw iPhone 5 voorbereiden op de vervanging

Zorg ervoor dat uw iPhone klaar is voor de vervanging door de volgende stappen uit te voeren:

  • Maak een reservekopie van uw gegevens op iTunes of iCloud
  • Zet Zoek mijn iPhone uit
  • Advies van Apple: wis uw gegevens en instellingen in Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen
  • Verwijder alle hoesjes of draagtasjes
  • Bij verzenden: verpak uw iPone zorgvuldig een een doos.

Het vervangingsprogramma dekt iPhone 5-modellen gedurende twee jaar na de aankoop. Wacht dus niet te lang om kosten te voorkomen.

Checken of je iPhone 5 in aan­merking komt voor gratis vervanging van de aan/uit-knop? Zoek het serienummer bij Instellingen > Algemeen > Info >Serienummer en vul dat bij Apple Support in.

De vervanging kan plaatsvinden bij de Apple Retail Store, bij een Apple Authorized Service Provider of door contact op te nemen met de technische ondersteuning van Apple. De knop op eigen kosten vervangen? dan krijg je een terugbetaling (mits je iPhone 5 onder deze regeling valt).

Aanvullende informatie

Apple kan de service beperken tot het oorspronkelijke land van aankoop. Voor iPhone 5-apparaten die zijn gekocht in landen aangesloten bij de EER kan onderhoud in andere EER-landen worden uitgevoerd. Uw iPhone 5 moet naar behoren werken om in aanmerking te komen voor dit programma.

Als u denkt dat u hebt betaald voor een vervanging die nodig was vanwege dit probleem, neemt u contact op met Apple. Dit wereldwijde Apple-programma houdt geen verlenging in van de dekking van de standaardgarantie op de iPhone. Het programma dekt iPhone 5-modellen gedurende drie jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer