iPhone schermreparatie

Daarvoor moet je bij MicroFix zijn!

Is het beeldscherm van jouw iPhone stuk? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je bent niet de eerste die een iPhone laat vallen en met een gebroken scherm zit. Gelukkig repareren wij jouw scherm in no time voor je.

iphone scherm reparatie

Wanneer moet je het scherm van je iPhone laten repareren?

Er zijn drie redenen om het scherm te repareren en valschade is daar de meest voorkomende van.

Valschade

Als er een barst of ster in je scherm zit, moet je het scherm laten repareren. Natuurlijk is het lelijk en onhandig, maar je toestel werkt vaak nog wel. Waarom zou je dan kiezen voor schermreparatie?

Er kunnen stukjes glas of splinters loslaten. Glassplinters die loslaten, krijg je al snel in je vinger. Dat is niet alleen pijnlijk, maar deze splinters zijn ook nog eens lastig te verwijderen. De stukjes glas zorgen er ook voor dat je toestel niet meer volledig dicht is. Het risico op stof- of waterschade neemt dus toe als je scherm gebarsten is.

Het scherm van je iPhone beschermt het lcd-scherm van je telefoon. Als je scherm gebarsten is, heb je een grotere kans dat je lcd-scherm ook beschadigt. Dat zorgt ervoor dat je telefoon niet meer goed functioneert. Dat brengt weer extra kosten met zich mee. Zonde toch?

 

Drukschade

Drukschade ontstaat doordat er grote druk op het scherm van je iPhone komt te staan. Dat klinkt onwaarschijnlijk, want je rijdt natuurlijk niet met je auto over je telefoon, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Als je bijvoorbeeld je telefoon standaard in de achterzak van je broek hebt, kan het toestel licht buigen. Daardoor ontstaat er druk op het scherm en kan het stuk gaan. Maar ook het lcd-scherm kan hierdoor barsten of je printplaat kan stuk gaan. Je herkent drukschade aan lichte of donkere vlekken op je scherm.

Je scherm reageert niet

Als je scherm slecht reageert op aanraking, of als het scherm reageert terwijl je niets doet, dan moeten we vast het scherm repareren. Maar het kan ook een ander probleem zijn, zoals je batterij. Vermoed je dat je beeldscherm defect is?

microfix iphone scherm reparatie

Waarom kies je bij schermreparatie voor MicroFix?

Je bent niet de eerste die zijn iPhone heeft laten vallen of die drukschade heeft aan het scherm. Onze collega’s hebben al talloze schermreparaties uitgevoerd. Ze vervangen jouw scherm snel en vakkundig.

Bij MicroFix begrijpen we hoe belangrijk jouw smartphone voor je is. Je wilt niet met een defect scherm rondlopen, maar je wilt je iPhone ook geen dagen kwijt zijn. Daarom doen we er altijd alles aan om hem zo snel mogelijk weer aan je terug te geven. Gerepareerd en wel natuurlijk. Vaak is hij gewoon klaar terwijl je wacht. Meestal binnen een half uur.

MicroFix is een erkende Apple-reparateur van alle Apple-producten, dus ook jouw iPhone. Daarom gebruiken we alleen originele onderdelen. Dat verzekert jou van hoge kwaliteit. En weet je zeker dat je gebruik kunt maken van de Apple-garantie. We houden ons daarbij aan de garantieregels van Apple en vervangen jouw scherm door een originele glasplaat. We testen je iPhone met speciale Apple-software en volgens de richtlijnen van Apple. Zowel voor als na de reparatie.

Valt de schermreparatie binnen de garantie?

Schade aan je scherm ontstaat over het algemeen door invloeden van buitenaf. Doordat je je telefoon hebt laten vallen bijvoorbeeld. Daarom valt deze schade niet onder de normale garantie. Dat is echter geen reden om je iPhone niet te laten repareren. Want meestal kun je deze reparatie bij je verzekering declareren.

Als je iPhone thuis stuk gaat, valt hij waarschijnlijk onder je inboedelverzekering. Gaat het scherm stuk tijdens je vakantie? Kijk dan eens bij je reisverzekering. Laat een ander jouw telefoon vallen? Dan kun je zijn of haar WA-verzekering inschakelen. Heb je via je provider een smartphone-verzekering afgesloten? Dan is de kans dat je jouw iPhone kosteloos kunt laten repareren nog groter. Neem altijd even contact op met je verzekeraar om te kijken welke schade ze vergoeden.

Onze garantie

Hoewel de reparatie van je scherm waarschijnlijk niet onder de garantie valt, is het verstandig om hem toch te repareren. Natuurlijk kun je daarvoor bij een Apple Store terecht, maar vaak sturen ze jouw toestel dan op voor reparatie. Bij MicroFix is je scherm veel sneller gerepareerd. Wij houden niet van onduidelijkheid en dat geldt vast en zeker ook voor jou. Daarom geven we je na het vervangen van het scherm altijd drie maanden garantie. Of je nu met een kapot iPhone-scherm bij ons komt of met een defecte accu.

Binnen de fabrieksgarantietermijn houd je de garantie van Apple. Dat kan doordat wij een Apple erkend reparateur zijn en alleen met originele onderdelen werken.

 

Klaar terwijl je wacht of vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt nodig zonder jouw iPhone wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op een van onze vestigingen voor de reparatie van je toestel. Past dit niet in jouw drukke schema? Dan bieden we je ook de mogelijkheid* om je toestel bij jou thuis op te halen voor reparatie. Zijn we klaar met het vervangen van de batterij, dan leveren we hem uiteraard ook zo snel mogelijk weer bij je af.

*Pick up & return-service voor jouw iPhone is tijdelijk gratis. Blijf vooral thuis en wij halen het toestel bij je op.

Zie ook:

iPhone schermreparatie Amsterdam
iPhone scherm reparatie Leiden

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij een van onze vestigingen. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 47,19 € 39,00 excl.
 • Apple iPad
 • Apple iPhone
 • Smartphone
 • Tablet
Onderzoeks

Kosten

€ 63,53 € 52,50 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek