Reparatie aanmelden of afspraak maken
Menu

iPhone scherm reparatie

Daarvoor moet je bij MicroFix zijn!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Is het beeldscherm van jouw iPhone stuk? Je bent niet de eerste die een iPhone laat vallen en nu met een gebroken scherm zit. Gelukkig repareren wij jouw iPhone scherm in no-time voor je!

iphone scherm reparatie

Wanneer moet je het scherm van je iPhone laten repareren?

Er zijn eigenlijk maar drie redenen om je iPhone scherm te repareren en valschade is daar de meest voorkomende van.

Valschade

Als er een barst of ster in je scherm zit, is het belangrijk dat je je scherm zo snel mogelijk laat repareren. Natuurlijk is het zonde dat je iPhone wordt ontsierd door een gebarsten scherm, maar vaak functioneert je toestel ook met een kapot scherm nog wel. Waarom zou je dan kiezen voor iPhone scherm reparatie?

Er kunnen stukjes glas of splinters loslaten. Glassplinters die loslaten, krijg je al snel in je vinger. Dat is niet alleen pijnlijk, maar deze splinters zijn ook nog eens heel lastig te verwijderen. De stukjes glas die loslaten, zorgen er verder voor dat je toestel niet meer volledig dicht is. Het risico op stof- of waterschade neemt dus aanzienlijk toe als je scherm gebarsten is.

Het scherm van je iPhone beschermt het lcd-scherm van je telefoon. Als je scherm gebarsten is, heb je een grotere kans dat je lcd-scherm ook beschadigt. Dat zorgt ervoor dat je telefoon niet meer goed functioneert. Daarnaast brengt dit weer extra kosten met zich mee. Dat voorkom je natuurlijk liever.

Drukschade

Drukschade komt niet zo vaak voor als een gebroken scherm, maar is minimaal net zo vervelend. Drukschade ontstaat doordat er grote druk op het scherm van je iPhone komt te staan. Dat klinkt onwaarschijnlijk, want je rijdt natuurlijk niet met je auto over je telefoon, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Als je bijvoorbeeld je telefoon standaard in de achterzak van je broek hebt, kan het toestel licht buigen. Daardoor ontstaat er druk op het scherm en kan het stuk gaan. Maar ook het lcd-scherm kan hierdoor barsten of je printplaat kan stuk gaan. Je herkent drukschade aan lichte of donkere vlekken op je scherm.

Je scherm reageert niet

Als je scherm niet of niet altijd reageert op aanraking, of als je iPhone scherm reageert terwijl je niets doet, kan het zijn dat je moet overgaan op reparatie van je iPhone scherm. Maar het kan ook een ander probleem zijn, zoals je batterij. Vermoed je dat je beeldscherm defect is?

microfix iphone scherm reparatie

Waarom kies je bij iPhone scherm reparatie voor MicroFix?

Je bent niet de eerste die zijn iPhone heeft laten vallen of die drukschade heeft aan het scherm van de iPhone. Onze collega’s hebben al talloze iPhone scherm reparaties uitgevoerd. Ze vervangen jouw scherm snel en vakkundig.

Bij MicroFix begrijpen we hoe belangrijk jouw smartphone voor je is. Je wilt niet met een defect scherm rondlopen, maar je wilt je iPhone ook geen dagen kwijt zijn. Daarom doen we er altijd alles aan om hem zo snel mogelijk weer aan je terug te geven. Gerepareerd, en wel natuurlijk. Vaak is hij gewoon klaar terwijl je wacht, meestal binnen een half uur!

MicroFix is een erkende Apple reparateur van alle Apple producten, dus ook jouw iPhone. Daarom gebruiken we alleen originele onderdelen. Zo ben je verzekerd van hoge kwaliteit. En weet je zeker dat je nog steeds gebruik kunt maken van je garantie van Apple als dat nodig is. We houden ons daarbij strikt aan de garantieregels die Apple stelt en vervangen jouw scherm door een originele glasplaat. We testen je iPhone daarom met speciale Apple software en volgens de richtlijnen van Apple. Zowel voor als na de reparatie.

Valt iPhone scherm reparatie binnen de garantie?

Schade aan je scherm ontstaat over het algemeen door invloeden van buitenaf. Doordat je je telefoon hebt laten vallen, bijvoorbeeld. Daarom geldt dat deze schade niet onder de normale garantie valt. Dat is echter geen reden om je iPhone niet te laten repareren. Want wist je dat je de iPhone scherm reparatie meestal bij de verzekering kunt declareren?

Als je iPhone thuis is gevallen, valt hij in veel gevallen onder je inboedelverzekering. Gaat je iPhone scherm stuk tijdens je vakantie? Dan kun je de kosten in rekening brengen bij je reisverzekering. Laat een ander jouw telefoon vallen? Dan kun je zijn of haar WA-verzekering inschakelen. Heb je via je provider een smartphone verzekering afgesloten? Dan is de kans dat je jouw iPhone kosteloos kunt laten repareren nog groter. Neem altijd even contact op met de betreffende verzekeraar om te kijken welke schade ze wel of niet vergoeden.

Onze garantie

Hoewel de reparatie van je scherm waarschijnlijk niet onder de garantie valt, is het verstandig om hem toch te repareren. Natuurlijk kun je daarvoor bij een Apple Store terecht, maar vaak sturen ze jouw toestel dan op voor reparatie. Bij MicroFix is je scherm veel sneller gerepareerd. Wij houden niet van onduidelijkheid en dat geldt vast en zeker ook voor jou. Daarom geven we je na het vervangen van het scherm altijd 3 maanden garantie. Of je nu met een kapot iPhone scherm bij ons komt of met een defecte accu. Wel zo prettig en duidelijk.

Binnen de fabrieksgarantie termijn behoud je de garantie van Apple. Dat kan doordat we Apple erkend reparateur zijn en alleen met originele onderdelen werken.

Klaar terwijl je wacht of vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt nodig zonder jouw iPhone wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op een van onze vestigingen voor de reparatie van je toestel. Past dit niet in jouw drukke schema? Dan bieden we je ook de mogelijkheid* om je toestel bij jou thuis op te halen voor reparatie. Zijn we klaar met het vervangen van de batterij, dan leveren we hem uiteraard ook zo snel mogelijk weer bij je af!

*Pick-up & Return service voor jouw iPhone is tijdelijk gratis. Blijf vooral thuis en wij halen het toestel bij je op.

Zie ook:

iPhone schermreparatie Amsterdam
iPhone scherm reparatie Leiden
iPhone schermreparatie Den Haag
iPhone schermreparatie Rotterdam

Onze tarieven

Voor veel reparaties vind je bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je je reparatie aanmeldt. Staat er voor jouw reparatie geen vast tarief? Dan krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave. Besluit je daarna van de reparatie af te zien? Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken. Weten wat de onderzoekskosten zijn? Hieronder vind je ze per product.

Gratis 1e diagnose & verdere kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen vind je bij ons vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij een van onze vestigingen. Dan doen we meteen een snelle diagnose, gratis.

Zijn de problemen in je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, krijg je vooraf een prijsopgave toegestuurd. Laat je daarmee je apparaat door ons repareren? Dan is ook dit uitgebreidere onderzoek gratis.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af van je apparaat. Zie in de tabel de kosten voor jóuw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Smartphone
 • Tablet
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 59,29 € 49,00 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek