Batterij MacBook Air vervangen

Je kunt niet zonder je MacBook Air en dat is helemaal niet erg: je doet er immers werkelijk alles op en waar jij gaat, gaat jouw MacBook Air ook. Helaas kan jouw MacBook tegenwoordig niet meer zonder zijn oplaadkabel. En dat is dan weer wél heel vervelend. Want je kocht je MacBook nou net omdat zijn batterij zo lang meegaat. Tijd om de batterij van je MacBook Air te vervangen dus!

Batterij macbook air vervangen

Hoe lang gaat de batterij van je MacBook Air mee?

Apple ontwierp de batterij van je MacBook Air om lang mee te gaan. Niet alleen tussen de oplaadbeurten in, maar ook in het aantal oplaadcycli. Als je een MacBook hebt uit 2008 kan deze 300 keer volledig opgeladen worden. Een MacBook Air uit 2009 haalt 500 oplaadbeurten en alle nieuwere modellen kunnen zelfs 1.000 keer opgeladen worden! Dat betekent dat het helemaal niet zo vreemd is, dat de accu van je MacBook Air na een paar jaar toch wat minder goed gaat presteren. Zodra je er last van krijgt, kun je overwegen de batterij van je MacBook Air te laten vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om het nog even uit te zingen en je adapter overal mee naartoe te nemen. Apple geeft je vanzelf een seintje als de batterij van je MacBook écht vervangen moet worden.

Hoeveel laadcycli heeft jouw MacBook Air al doorlopen?

Heb je het gevoel dat de batterij van je MacBook niet meer ‘je van het’ is? Dan controleer je eenvoudig zelf de status van je batterij. Dit doe je bij macOS Catalina en ouder door:

 • De Option-toets ingedrukt te houden en op het Apple-menu  te klikken
 • Daar selecteer je dan ‘Systeeminformatie’
 • In het onderdeel ‘Hardware’ kies je nu voor ‘Voeding’
 • Daar zie je het aantal cycli dat je MacBook Air heeft doorlopen bij ‘Informatie batterij’
 • Vanaf macOSS Big Sur kun je direct via het Apple-menu naar ’Systeeminformatie’ gaan. De rest van de procedure is hetzelfde.

Daarnaast geeft je MacBook Air onder ’Systeeminformatie’ ook aan wat de status van je batterij is. Apple hanteert hiervoor de volgende termen:

 • Normaal: de batterij van je MacBook Air functioneert normaal.
 • Onderhoud aanbevolen: de batterij kan minder lading vasthouden dan toen deze nieuw was of functioneert niet normaal. Je kunt je MacBook Air normaal blijven gebruiken, maar het is aan te raden om naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider te gaan om de batterij te laten controleren.

Wanneer je het maximale aantal laadcycli hebt doorlopen met je MacBook Air, betekent dat overigens niet dat je de accu van je MacBook Air niet meer kunt opladen. Wanneer je hem aansluit op de adapter, zou hij nog steeds zo’n 80% opgeladen moeten kunnen worden.

MicroFix je MacBook Air batterij laten vervangen

De batterij van je MacBook Air laat je zorgeloos vervangen door de Apple-specialisten van MicroFix. Dan weet je niet alleen zeker dat je batterij vervangen wordt door monteurs met verstand van zaken, je kunt er ook op vertrouwen dat je weer een originele Apple-batterij in je MacBook Air krijgt. We zijn namelijk Apple Authorised Service Provider, een status die we graag willen behouden. Daarom werken we alleen met originele Apple onderdelen en testen jouw MacBook Air uitvoerig met speciale Apple software. Om zeker te weten dat we geen foutje hebben gemaakt, voeren we die test twee keer uit: één keer voor we aan de reparatie van je MacBook beginnen en één keer als we klaar zijn.

MacBook Air batterij vervangen buiten de garantie

Is je MacBook Air al wat ouder en de Apple-garantie verlopen? Dan repareren we hem uiteraard ook graag voor je. We vertellen je dan vooraf precies wat de kosten voor een nieuwe batterij in jouw MacBook Air zijn. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Maar ook ná de vervanging van de batterij wil je zeker weten dat je voorlopig geen problemen meer hoeft te verwachten met de accu. Daarom geven we je standaard drie maanden garantie als je de batterij van je MacBook Air door MicroFix laat vervangen.

microfix macbook air batterij vervangen

Batterij vervangen op een van onze vestigingen? Of liever vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt noodzakelijk zonder jouw MacBook Air wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op een van onze vestigingen en vervangen we de batterij terwijl je wacht. Ga je liever de deur niet uit? Dan halen we je MacBook Air tijdelijk gratis op voor reparatie.

Fabrieksgarantie op het vervangen van je MacBook Air batterij

Is er bij jouw batterij geen sprake van normale slijtage en zit er nog fabrieksgarantie op je MacBook? Ook dan kun je bij MicroFix terecht. Omdat we Apple Authorised Service Provider zijn, mogen wij de batterij van je MacBook Air vervangen tijdens de garantieperiode en behoud jij de Apple-garantie op je laptop. Komt je batterij in aanmerking voor kosteloze vervanging? Dan kost de reparatie je uiteraard ook bij MicroFix niets!

Onze tarieven

Voor veel reparaties hebben wij vaste tarieven. Bij het aanmelden van uw reparatie ziet u vooraf het tarief van uw reparatie. Voor de reparaties waarvoor we geen vast reparatietarief hebben doen wij vooraf eerst een prijsopgave. Indien u, na het ontvangen van de prijsopgave, besluit van de reparatie af te zien berekenen wij u naast de transport- of voorrijkosten ook onderzoekskosten. De hoogte van de onderzoekskosten verschillen per product.

Onderzoekskosten

Wanneer wij u, na grondige diagnose van uw defecte apparaat, een prijsopgave doen en u besluit niet tot reparatie over te gaan berekenen wij u onderzoekskosten. De hoogte van de onderzoekskosten zijn product afhankelijk. Indien wij uw apparaat niet kunnen repareren berekenen wij u uiteraard ook geen onderzoekskosten. Wanneer wij na uitvoerig testen van uw apparaat géén klacht hebben kunnen constateren (no-fault-found) zullen wij ook de onderzoekskosten in rekening brengen.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Smartphone
 • Tablet
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 59,29 € 49,00 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek

Veelgestelde vragen

Contactgegevens

Op welke manier kan ik MicroFix bereiken?

Je kunt MicroFix op verschillende manieren bereiken:

Telefonisch op het nummer 071-5682555 van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, per e-mail info@microfix.nl, via Facebook of Twitter.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij hebben verschillende vestigingen in Leiden, Amsterdam, Den-Haag en Rotterdam. Klik hier om alle vestigingen te bekijken.