Batterij MacBook Air vervangen

Je kunt niet zonder je MacBook Air en dat is helemaal niet erg. Je doet er immers werkelijk alles op en waar jij gaat, gaat jouw laptop ook. Helaas kan jouw MacBook tegenwoordig niet meer zonder zijn oplaadkabel. En dat is dan weer wél heel vervelend. Want je kocht je MacBook nou net omdat zijn batterij zo lang meegaat. Tijd om de batterij te vervangen dus.

Apple geautoriseerde service provider
Batterij macbook air vervangen

Hoe lang gaat de batterij van je MacBook Air mee?

Apple ontwierp de batterij om lang mee te gaan. Niet alleen tussen de oplaadbeurten in, maar ook in het aantal oplaadcycli. Als je een MacBook hebt uit 2008 kan deze 300 keer volledig opgeladen worden. Een MacBook Air uit 2009 haalt 500 oplaadbeurten en alle nieuwere modellen kunnen zelfs 1.000 keer opgeladen worden. Dat betekent dat het helemaal niet zo vreemd is, dat de accu na een paar jaar toch wat minder goed gaat presteren. Dan kun je overwegen de batterij van je MacBook Air te laten vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om het nog even uit te zingen en je adapter overal mee naartoe te nemen. Apple geeft je vanzelf een seintje als de batterij van je MacBook écht vervangen moet worden.

Hoeveel laadcycli heeft jouw MacBook Air al doorlopen?

Heb je het gevoel dat de batterij van je MacBook niet meer ‘je van het’ is? Dan controleer je eenvoudig zelf de status van je batterij. Dit doe je bij macOS Catalina en ouder door:

 • De Option-toets ingedrukt te houden en op het Apple-menu  te klikken
 • Daar selecteer je dan ‘Systeeminformatie’
 • In het onderdeel ‘Hardware’ kies je nu voor ‘Voeding’
 • Daar zie je het aantal cycli dat je MacBook Air heeft doorlopen bij ‘Informatie batterij’
 • Vanaf macOSS Big Sur kun je direct via het Apple-menu naar ’Systeeminformatie’ gaan. De rest van de procedure is hetzelfde.

Daarnaast geeft je laptop onder ’Systeeminformatie’ ook aan wat de status van je batterij is. Apple hanteert hiervoor de volgende termen:

 • Normaal: de batterij van je MacBook Air functioneert normaal.
 • Onderhoud aanbevolen: de batterij kan minder lading vasthouden dan toen deze nieuw was of functioneert niet normaal. Je kunt je laptop normaal blijven gebruiken, maar het is aan te raden om naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider te gaan om de batterij te laten controleren.

Wanneer je het maximale aantal laadcycli hebt doorlopen, betekent dat overigens niet dat je de accu niet meer kunt opladen. Wanneer je hem aansluit op de adapter, zou hij nog steeds zo’n 80% moeten opladen.

MicroFix de batterij van de Macbook Air laten vervangen

De batterij van je MacBook Air laat je zorgeloos vervangen door de Apple-specialisten van MicroFix. Dan weet je zeker dat je batterij vervangen wordt door monteurs met verstand van zaken. En je kunt er ook op vertrouwen dat je weer een originele Apple-batterij in je MacBook Air krijgt. We zijn namelijk Apple Authorised Service Provider, een status die we graag willen behouden. Daarom werken we alleen met originele Apple-onderdelen en testen jouw MacBook Air uitvoerig met speciale Apple software. Om zeker te weten dat we geen foutje hebben gemaakt, voeren we die test twee keer uit: één keer voor we aan de reparatie beginnen en één keer als we klaar zijn.

MacBook Air batterij vervangen buiten de garantie

Is je MacBook Air al wat ouder en de Apple-garantie verlopen? Dan repareren we hem uiteraard ook graag voor je. We vertellen je dan vooraf precies wat de kosten voor een nieuwe batterij zijn. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Maar ook ná de vervanging van de batterij wil je zeker weten dat je voorlopig geen problemen meer hoeft te verwachten met de accu. Daarom geven we je standaard drie maanden garantie als je de batterij door MicroFix laat vervangen.

Apple geautoriseerde service provider
microfix macbook air batterij vervangen

Batterij vervangen op een van onze vestigingen? Of liever vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt noodzakelijk zonder jouw laptop wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op onze vestiging in Leiden en vervangen we de batterij terwijl je wacht. Ga je liever de deur niet uit? Dan halen we je MacBook Air op voor reparatie via onze pick up & return-service.

Fabrieksgarantie op het vervangen van je MacBook Air batterij

Is er bij jouw batterij geen sprake van normale slijtage en zit er nog fabrieksgarantie op je MacBook? Ook dan kun je bij MicroFix terecht. Omdat we Apple Authorised Service Provider zijn, mogen wij de batterij vervangen tijdens de garantieperiode en houd jij de Apple-garantie op je laptop. Komt je batterij in aanmerking voor kosteloze vervanging? Dan kost de reparatie je uiteraard ook bij MicroFix niets!

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij ons hoofdkantoor en werkplaats in Leiden. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 36,30 € 30,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 72,60 € 60,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Matrixprinter
 • Multifunctional/ MFP
 • Inktprinter
 • Laserprinter
 • Overige Apparatuur
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken.
Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren.
De medewerker was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bleek volledig terecht.
Best case scenario kwam uit en had de iphone binnen 2 dagen gemaakt en wel weer terug.
Top zaak met vaklui in dienst.

Edward

Ik heb recent mijn iPhone X zijn batterij laten vervangen. Was heel snel gebeurd in Leiden. Top service!

Hans

Mijn Macbook was gecrasht
Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd die erin gestoken is hoefde ik niets te betalen. Een pleister op de wond, maar toch heel erg gewaardeerd.

Saun

Accu vervangen van iPhoneXS het duurde…
Accu vervangen van iPhoneXS het duurde wat langer voor ik het toestel terug had, maar werd aangenaam verrast toen ik de telefoon inschakelde, wat blijkt…zijn de speakers ook geheel gratis vervangen.
Toestel werd keurig verpakt weer teruggestuurd. Alles samengevat, het duurde wat langer voordat ik het toestel terug had (iets meer dan een week) maar wel zeer tevreden. Ik zou MicroFix aanraden als het werk goed gedaan moet worden. Top Service !!!

Paul

De eerste keer ben ik geholpen met een nieuwe batterij voor mijn MacBook, nu een jaar geleden. Alles functioneert nog steeds probleemloos. Recentelijk was mijn iPhone in het water gevallen en niet meer te redden. De volgende dag was een nieuwe voor me besteld. Goede service, duidelijke informatie en ze houden zich aan afspraken. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf.

JVP

Ik heb de accu van mijn Iphone 7plus laten vervangen. Ik kon zonder afspraak terecht. De professionele uitstraling van de bedrijfsinrichting gaf mij een betrouwbaar gevoel. Dit in tegenstelling van veel bedrijfjes waar ook telefoonreparatieservice wordt aangeboden. De medewerker heeft mij plezierig en correct geholpen. In korte tijd was mijn toestel weer helemaal in orde, voor een zeer aanvaardbare prijs. Al eerder had ik goede ervaring met dit bedrijf. Aanbevelenswaardig!

Johan

De reparatie van de laptop werd snel en professioneel uitgevoerd. Jammer dat de lenovo levertijd zo lang was voor een batterij

Carlo

Niet goedkoop zo’n moederbord van Mac mini vervangen. Verder geen klachten. Prima bedrijf. Had wel de techneut zelf even gesproken willen hebben over hoe zoiets nu na 2 jaar kapot kan gaan.

Maarten

Schermreparatie goed en snel uitgevoerd. Enige minpuntje dat het nieuwe scherm best duur was – al zal Microfix daar misschien niet zo veel aan kunnen doen.

Mooie wachtruimte om te wachten terwijl je iPhone word gerepareerd

Alexander

Contact is goed. Goede service en het ontstane probleem en inzicht daarmee om te gaan was zeer professioneel. We zijn tot een mooi compromis gekomen en daarmee werd de zaak tot volle tevredenheid afgehandeld!

J van der Plas

Mijn 2 maanden oude iPad kreeg in het scherm ineens onverklaarbare strepen, dus heb ik deze opgestuurd naar het reparatiecentrum.

Ik heb binnen 1,5 week een splinternieuwe iPad toegestuurd gekregen. Mailtjes omtrent de reparatie werden altijd meteen beantwoord.

Topservice!
Dankjewel!!!

Iwan

Mijn printer deed het meer. Gelukkig heeft MicroFix het weer opgelost!

Snelle service. Dankjewel!

Donna