Apple fixt dode iPhones

Algemeen, Apple tips, Dealer info, Technical support
22 februari 2016
apple fixt dode iphones

Apple heeft zich verontschuldigd voor de iPhones die werden ‘gebrickt’ nadat gebruikers een update hadden geïnstalleerd. Het bedrijf heeft een fix uitgebracht, meldt The Guardian. Na de gewraakte iOS-update verscheen ‘error 53’ op het scherm en was de iPhone in een duur tegeltje veranderd.
De getroffen toestellen waren in de meeste gevallen, vaak maanden eerder, door een niet-geautoriseerde reparateur van een nieuw homeknopje voorzien. Andere iPhone-eigenaren hadden hun toestel naar verluidt laten stuiteren en niet laten maken.

Volgens Apples aanvankelijke verklaring betrof het onklaar maken van de toestellen een beveiligingsfeature. Het van vingerafdrukherkenning voorziene homeknopje zit namelijk in een beveiligde enclave, en kon niet opnieuw worden gevalideerd na reparatie door een niet-geautoriseerde reparateur.

Nu zegt Apple echter dat het om een fabriekstest ging, die niet in de in november vrijgegeven update terecht had moeten komen. Dode iPhones kunnen weer tot leven worden gewekt door ze aan een pc of Mac te hangen, en via iTunes de nieuwe fix te installeren. Wie zijn toestel al liet vervangen kan bij AppleCare terecht voor een schadevergoeding.

De ommezwaai komt nadat in de VS een rechtszaak tegen Apple werd voorbereid. Ook een Australische concurrentiewaakhond overwoog stappen.

De fix herstelt de Touch ID-functionaliteit op de telefoon niet. Apple blijft bij zijn eerdere verklaring dat ongeautoriseerde vervanging van de vingerafdruksensor tot ongeautoriseerde toegang tot het toestel kan leiden. Getroffen eigenaren die Touch ID terug willen moeten dus alsnog naar een Apple Service Provider voor een vervanging van het homeknopje. Deze vervanging is niet kosteloos!

 

Bron: Fok!

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer