MacBook Pro waterschade

Waterschade aan je MacBook Pro? Snel en goed opgelost bij MicroFix!

Je MacBook Pro of ander Apple-model heeft waterschade en geeft geen teken van leven meer. Of je weet niet of deze het nog doet. Wie weet durf je er niet meer aan te komen om te checken. Het maakt niet uit hoe dat allemaal kon gebeuren, maar jij baalt enorm van die waterschade. Een mooi woord trouwens, maar het kan iedere vloeistof zijn natuurlijk. Misschien was het niet eens een glas water, maar ging er zomaar een hete kop koffie overheen. Of je zat lekker relaxed thuis te werken en je glas wijn viel zomaar vanzelf om, op je laptop. Niet fijn! Nu al oplossen?

Apple geautoriseerde service provider
macbook pro waterschade

Authorised Service Provider van Apple

Was het eigenlijk wel jouw schuld? Of was het je kind, een vriend of je partner? Thuis, of op je werk? In een café? Geloof ons, we horen allerlei verhalen. Ook katten zijn beroemde waterschade-veroorzakers, pats!

Wat er ook is gebeurd, nu niet getreurd! Je bent echt niet de enige die dit overkomt. Bij MicroFix krijgen we jaarlijks duizenden gevallen waterschade binnen. We hebben al heel wat mensen blij gemaakt met een goed gerepareerd, opgedroogd apparaat. Dus we weten wat we doen, en we doen het snel en goed. Niet voor niets zijn wij Authorised Service Provider van Apple.

Je MacBook Pro heeft waterschade: oei!

Het gebeurde allemaal in een split second. En je bent echt flink geschrokken. Terecht, want de gevolgen voor je kostbare MacBook Pro, Mac mini of MacBook Air kunnen akelig zijn. Er kan zoveel mis gaan met zo’n duur apparaat. Maar een ongelukje met nattigheid is toch wel één van de meest riskante, voor álle onderdelen. We gaan je helpen. Eerst een vraag: heb je al geprobeerd of je laptop nog een teken van leven geeft? Of is er nu nét water of iets anders overheen gegaan en durf je er niet meer aan te komen? Hier volgen een paar tips.

microfix macbook pro waterschade

Tips bij waterschade aan je MacBook Pro

Is het tragische ongeluk net gebeurd? Probeer dan direct ernstige vervolgschade te voorkomen. Als de laptop nog op de lader zit, trek dan direct de stekker uit het stopcontact. Zo voorkom je kortsluiting. Draai het apparaat ondersteboven en dep de aan- en uitknop voorzichtig droog, in die stand. Dan kan er geen vloeistof via de knop naar binnen lopen en de onderdelen beschadigen. Zet je MacBook uit en leg hem ondersteboven op een handdoek in een droge verwarmde ruimte. Niet op een radiator laten balanceren! Dan hebben we straks een natte MacBook met een barst in het scherm.

Alles gedaan? Haal even diep adem, want het moeilijkste komt nu: laat je dierbare MacBook minstens 24 uur met rust. Drogen dus. De nattigheid kan zo via de toetsen in de handdoek lopen en verdampen. Binnenin mag geen vocht achterblijven, anders krijg je oxidatie. Alle interne onderdelen moet echt droog zijn, maar alsjeblieft NOOIT föhnen! Als het alleen water was, en niet al te veel, dan heb je dan kans dat-ie het na een paar dagen weer doet. Bij plakkerige frisdrank, koffie of wijn wordt het wat lastiger. Dan adviseren we toch echt om het apparaat direct in onze deskundige handen te leggen. Dat kan heel snel door hem naar één van onze vestigingen te brengen. Wel even aanmelden.

 

Geen teken van leven meer?

Je hebt alles netjes laten drogen, het vocht is eruit, maar je laptop geeft geen teken van leven meer? Oei. Dat is écht balen. Geen paniek, wij gaan je helpen. Wees bij waterschade er altijd snel bij. Want je wilt niet dat er roest op je LogicBoard komt. Meld je apparaat bij ons aan. En kom bij ons langs in Leiden of gebruik onze pick up & return-service, door heel Nederland. Je kan je apparaat ook opsturen in een goede verpakking. Wees gerust, in de meeste gevallen komt alles weer goed. Bij MicroFix hebben we alles al meegemaakt. We weten precies wat we moeten doen bij vochtschade, ook bij jouw computer.

Kosten bij een waterschade-reparatie

Schade door een vloeistof valt niet onder de fabrieksgarantie. De kosten van de reparatie zijn dus voor jou. Bij MicroFix weten we heel goed hoe we de gevolgen van vochtschade kunnen oplossen. Dus in de meeste gevallen kunnen we je snel een goed werkende computer teruggeven door chemische reiniging en onderdelen te vervangen.

Uiteraard laten we je eerst weten wat er aan de hand is, wat de kosten zijn, en hoe lang het allemaal gaat duren.  Maar helaas, soms is de schade te groot en kunnen ook wij niets meer doen. Of worden de kosten naar verhouding te hoog. Dan kan je dus beter een nieuwe MacBook aanschaffen. Wij adviseren je altijd snel en eerlijk.

Check de verzekering

Check nu al even bij je verzekering wat de mogelijkheden zijn om de reparatiekosten te vergoeden. Als er geen hoop meer is betalen ze misschien ook wel een nieuwe. Heeft iemand anders de schade veroorzaakt? Dan kan die persoon dit verhalen op zijn of haar WA-verzekering. Als het ongelukje buiten de deur gebeurde, of op je werk, heb je kans dat je reisverzekering of verzekering van je werkgever de schade dekt.

Klaar terwijl je wacht of vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt nodig zonder jouw MacBook Pro wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op onze vestiging in Leiden voor de reparatie van je toestel. Past dit niet in jouw drukke schema? Dan bieden we je ook de mogelijkheid om je laptop bij jou thuis op te halen voor reparatie. Dit noemen wij de pickup en return service, wij halen je macbook op, en brengen hem weer zo snel mogelijk terug bij jou.

Zie ook:
– MacBook scherm vervangen

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij ons hoofdkantoor en werkplaats in Leiden. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 36,30 € 30,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 72,60 € 60,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Matrixprinter
 • Multifunctional/ MFP
 • Inktprinter
 • Laserprinter
 • Overige Apparatuur
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken.
Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren.
De medewerker was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bleek volledig terecht.
Best case scenario kwam uit en had de iphone binnen 2 dagen gemaakt en wel weer terug.
Top zaak met vaklui in dienst.

Edward

Ik heb recent mijn iPhone X zijn batterij laten vervangen. Was heel snel gebeurd in Leiden. Top service!

Hans

Mijn Macbook was gecrasht
Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd die erin gestoken is hoefde ik niets te betalen. Een pleister op de wond, maar toch heel erg gewaardeerd.

Saun

Accu vervangen van iPhoneXS het duurde…
Accu vervangen van iPhoneXS het duurde wat langer voor ik het toestel terug had, maar werd aangenaam verrast toen ik de telefoon inschakelde, wat blijkt…zijn de speakers ook geheel gratis vervangen.
Toestel werd keurig verpakt weer teruggestuurd. Alles samengevat, het duurde wat langer voordat ik het toestel terug had (iets meer dan een week) maar wel zeer tevreden. Ik zou MicroFix aanraden als het werk goed gedaan moet worden. Top Service !!!

Paul

De eerste keer ben ik geholpen met een nieuwe batterij voor mijn MacBook, nu een jaar geleden. Alles functioneert nog steeds probleemloos. Recentelijk was mijn iPhone in het water gevallen en niet meer te redden. De volgende dag was een nieuwe voor me besteld. Goede service, duidelijke informatie en ze houden zich aan afspraken. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf.

JVP

Ik heb de accu van mijn Iphone 7plus laten vervangen. Ik kon zonder afspraak terecht. De professionele uitstraling van de bedrijfsinrichting gaf mij een betrouwbaar gevoel. Dit in tegenstelling van veel bedrijfjes waar ook telefoonreparatieservice wordt aangeboden. De medewerker heeft mij plezierig en correct geholpen. In korte tijd was mijn toestel weer helemaal in orde, voor een zeer aanvaardbare prijs. Al eerder had ik goede ervaring met dit bedrijf. Aanbevelenswaardig!

Johan

De reparatie van de laptop werd snel en professioneel uitgevoerd. Jammer dat de lenovo levertijd zo lang was voor een batterij

Carlo

Niet goedkoop zo’n moederbord van Mac mini vervangen. Verder geen klachten. Prima bedrijf. Had wel de techneut zelf even gesproken willen hebben over hoe zoiets nu na 2 jaar kapot kan gaan.

Maarten

Schermreparatie goed en snel uitgevoerd. Enige minpuntje dat het nieuwe scherm best duur was – al zal Microfix daar misschien niet zo veel aan kunnen doen.

Mooie wachtruimte om te wachten terwijl je iPhone word gerepareerd

Alexander

Contact is goed. Goede service en het ontstane probleem en inzicht daarmee om te gaan was zeer professioneel. We zijn tot een mooi compromis gekomen en daarmee werd de zaak tot volle tevredenheid afgehandeld!

J van der Plas

Mijn 2 maanden oude iPad kreeg in het scherm ineens onverklaarbare strepen, dus heb ik deze opgestuurd naar het reparatiecentrum.

Ik heb binnen 1,5 week een splinternieuwe iPad toegestuurd gekregen. Mailtjes omtrent de reparatie werden altijd meteen beantwoord.

Topservice!
Dankjewel!!!

Iwan

Mijn printer deed het meer. Gelukkig heeft MicroFix het weer opgelost!

Snelle service. Dankjewel!

Donna