MacBook Pro waterschade

Waterschade aan je MacBook Pro? Snel en goed opgelost bij MicroFix!

Je MacBook Pro of ander Apple model heeft waterschade en geeft geen teken van leven meer. Of je weet niet of deze het nog doet. Wie weet durf je er niet meer aan te komen om te checken. Het maakt niet uit hoe dat allemaal kon gebeuren, maar jij baalt enorm van die waterschade. Een mooi woord trouwens, maar het kan iedere vloeistof zijn, toch? Misschien was het niet eens een glas water, maar ging er zomaar een hete kop koffie overheen. Of je zat lekker relaxed thuis te werken en je glas wijn viel zomaar vanzelf om, over je computer. Niet fijn! Nu al oplossen?

macbook pro waterschade

Authorised Service Provider van Apple

Was het eigenlijk wel jouw schuld … ? Of was het je kind, een vriend of je partner? Thuis, of op je werk? In een café? Geloof ons, we horen allerlei verhalen. Ook katten zijn beroemde waterschade-veroorzakers, pats!

Wat er ook is gebeurd, nu niet getreurd! Je bent echt niet de enige die dit overkomt. Bij MicroFix krijgen we jaarlijks duizenden gevalletjes waterschade binnen. We hebben al heel wat mensen blij gemaakt met een goed gerepareerd, opgedroogd apparaat. Dus we weten wat we doen, en we doen het snel en goed. Niet voor niets zijn wij Authorised Service Provider van Apple.

Je MacBook Pro heeft waterschade: oei!?

Het gebeurde allemaal in een split second. En jij bent echt flink geschrokken. Terecht, want de gevolgen voor je kostbare MacBook Pro, Mac mini of MacBook Air kunnen akelig zijn. Er kan zoveel mis gaan met zo’n duur apparaat. Maar een ongelukje met nattigheid is toch wel één van de meest riskante, voor álle onderdelen. Dus je bibberreactie klopt. We gaan je helpen. Eerst een vraag: heb je al geprobeerd of je MacBook Pro of ander Apple model nog een teken van leven geeft? Of is er nu nét water of iets anders overheen gegaan en durf je er niet meer aan te komen? Hier volgen tips.

microfix macbook pro waterschade

Tips bij waterschade aan je MacBook Pro

Is het tragische ongeluk net gebeurd? Probeer dan direct ernstige vervolgschade te voorkomen! Als je MacBook Pro nog op de lader zit, trek dan direct de stekker uit het stopcontact. Zo voorkom je kortsluiting. Draai het apparaat ondersteboven en dep de aan- en uitknop voorzichtig droog, in die stand. Dan kan er geen vloeistof via de knop naar binnen lopen en de onderdelen beschadigen. Zet je MacBook dan uit en leg hem ondersteboven op een handdoek in een droge verwarmde ruimte. Niet op een radiator laten balanceren! Dan hebben we straks een natte MacBook met een barst in het scherm. Dat fixen we trouwens ook …

Alles gedaan? Haal even diep adem, want het moeilijkste komt nu: laat je dierbare MacBook minstens 24 uur met rust. Drogen dus. We snappen het: hoe kan je nu je werk doen? Sorry, maar het moet. De nattigheid kan zo via de toetsen in de handdoek lopen en verdampen. Binnenin mag geen vocht achterblijven, anders krijg je oxidatie. Alle interne onderdelen moet echt droog zijn, maar alsjeblieft NOOIT föhnen! Als het alleen water was, en niet al te veel, dan heb je dan kans dat-ie het na een paar dagen weer doet, of gaat doen. Bij plakkerige frisdrank, koffie of wijn wordt het al wat lastiger. Dan adviseren we toch echt om het apparaat direct in onze deskundige handen te leggen. Dat kan heel snel gaan door hem naar één van onze vestigingen te brengen. Wel even aanmelden.

Geen teken van leven meer?

Je hebt alles netjes laten drogen, het vocht is eruit, maar je MacBook Pro, Mac mini of MacBook Air geeft geen teken van leven meer? Oei. Dat is écht balen. Geen paniek, wij gaan je helpen.

Meld je apparaat bij ons qaan. Breng het naar één van onze vier vestigingen, of gebruik onze gratis Pick Up & Return service, door heel Nederland. Je kan je apparaat ook opsturen in een goede verpakking.

Wees gerust, in de meeste gevallen komt alles weer goed. Bij MicroFix hebben we alles al meegemaakt! We weten precies wat we moeten doen bij vochtschade, ook bij jouw computer.
Het kan zijn dat boel binnenin geoxideerd is. Na een chemische reiniging is dat weer opgelost. Maar vaak moeten we toch bepaalde onderdelen en soms zelfs het moederbord vervangen.

Kosten bij een waterschade reparatie

Schade door een vloeistof valt niet onder de fabrieksgarantie. De kosten van de reparatie zijn dus voor jou. Bij Microfix weten we heel goed hoe we de gevolgen van vochtschade kunnen oplossen, dus in de meeste gevallen kunnen we je snel een goed werkende computer teruggeven door chemische reiniging en onderdelen te vervangen.

Uiteraard laten we je eerst weten wat er aan de hand is, wat de kosten zijn, en hoe lang het allemaal gaat duren.  Maar helaas… soms is de schade te groot en kunnen wij zelfs niks meer doen. Of worden de kosten naar verhouding te hoog.  Dan kan je dus beter een nieuwe MacBook aanschaffen. Wij adviseren je altijd snel en eerlijk.

 

Check de verzekering

Check nu al even bij je verzekering wat de mogelijkheden zijn om de reparatiekosten te vergoeden. Als er geen hoop meer is voor je MacBook Pro betalen ze misschien ook wel een nieuwe. Heeft iemand anders de schade veroorzaakt? Dan kan die persoon dit verhalen op de WA verzekering. Als het ongelukje buiten de deur gebeurde, of op je werk, heb je kans dat je reisverzekering of verzekering van je werkgever de schade dekt. De moeite waard die even te checken, toch?

Klaar terwijl je wacht of vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt nodig zonder jouw MacBook Pro wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op een van onze vestigingen voor de reparatie van je toestel. Past dit niet in jouw drukke schema? Dan bieden we je ook de mogelijkheid* om je MacBook Pro bij jou thuis op te halen voor reparatie. Zijn we klaar met de reparatie, dan leveren we hem uiteraard ook zo snel mogelijk weer bij je af!

*Pick-up & Return service voor jouw MacBook Pro is tijdelijk gratis. Blijf vooral thuis en wij halen het toestel bij je op.

 

Zie ook:
– MacBook scherm vervangen
– MacBook reparatie Amsterdam
MacBook reparatie Den Haag
MacBook reparatie Rotterm
MacBook reparatie Leiden
 

Onze tarieven

Voor veel reparaties hebben wij vaste tarieven. Bij het aanmelden van uw reparatie ziet u vooraf het tarief van uw reparatie. Voor de reparaties waarvoor we geen vast reparatietarief hebben doen wij vooraf eerst een prijsopgave. Indien u, na het ontvangen van de prijsopgave, besluit van de reparatie af te zien berekenen wij u naast de transport- of voorrijkosten ook onderzoekskosten. De hoogte van de onderzoekskosten verschillen per product.

Onderzoekskosten

Wanneer wij u, na grondige diagnose van uw defecte apparaat, een prijsopgave doen en u besluit niet tot reparatie over te gaan berekenen wij u onderzoekskosten. De hoogte van de onderzoekskosten zijn product afhankelijk. Indien wij uw apparaat niet kunnen repareren berekenen wij u uiteraard ook geen onderzoekskosten. Wanneer wij na uitvoerig testen van uw apparaat géén klacht hebben kunnen constateren (no-fault-found) zullen wij ook de onderzoekskosten in rekening brengen.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Smartphone
 • Tablet
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 59,29 € 49,00 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek

Veelgestelde vragen

Contactgegevens

Op welke manier kan ik MicroFix bereiken?

Je kunt MicroFix op verschillende manieren bereiken:

Telefonisch op het nummer 071-5682555 van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, per e-mail info@microfix.nl, via Facebook of Twitter.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij hebben verschillende vestigingen in Leiden, Amsterdam en Den-Haag. Klik hier om alle vestigingen te bekijken.