MacBook met waterschade

Heeft je Apple MacBook vochtschade? Je bent zeker niet de enige die dit overkomt! Zeker als je veel thuis werkt, is het verleidelijk om gewoon door te werken tijdens je lunch. Je broodje en kop koffie passen immers makkelijk naast je Macbook. En tijdens die eindeloze videogesprekken is een kop thee of glas water ook geen overbodige luxe. Heel begrijpelijk. Maar dan gaat het mis en kiepert je drankje om… Vol afgrijzen kijk je toe hoe de laatste druppels in je Apple toetsenbord verdwijnen! Dat was het dan: je kunt je MacBook nu wel afschrijven.

Geautoriseerde Apple Service provider Microfix
macbook-waterschade

Waterschade aan MacBook is te herstellen

Haal eerst even diep adem. En zet dan je MacBook uit. Er is namelijk geen reden voor paniek: je MacBook met vochtschade is nog te repareren. Maar om je MacBook te redden, is het belangrijk dat je nu je hoofd koel houdt en snel in actie komt. Hoe sneller je erbij bent bij vochtschade aan je MacBook, hoe groter de kans dat je binnen de kortste keren weer fijn op je dierbare laptop kunt werken. Probeer je MacBook niet weer opnieuw aan te zetten nadat hij nat of vochtig werd. Want dan is schade aan de binnenzijde van je MacBook vaak niet te overzien, omdat de spanning dan ook nog kortsluiting kan veroorzaken!

Vochtschade aan je MacBook beperken en repareren

Nadat je jouw MacBook uitzette, is het tijd voor stap twee: je moet op zoek naar een betrouwbare reparateur die de waterschade aan jouw MacBook kan repareren. Met vestigingen in alle grote steden in de randstad is MicroFix zo’n reparateur. Maar wij zijn meer dan dat. Wij zijn een Apple Authorised Service Provider en dat betekent dat onze Apple specialisten precies weten wat ze met jouw MacBook Air of MacBook Pro moeten doen om alle vochtschade te repareren. Je kunt daarvoor snel en eenvoudig binnenlopen bij een van onze vestigingen, maar je kunt ook eerst een afspraak maken. Dan gaan wij snel en trefzeker voor je aan de slag om alle vochtschade te herstellen.

MicroFix macbook waterschade

Moederbord reinigen na waterschade

We beginnen dan met het openen van je MacBook. Je moederbord of LogicBoard reinigen we altijd als eerste. We willen namelijk voorkomen dat het vocht in je laptop voor corrosie gaat zorgen. Gaat je moederbord roesten, dan is het lastig te voorspellen tegen welke problemen je in een later stadium nog aan kunt lopen. Natuurlijk verwijderen we ook je batterij en alle andere onderdelen die nat kunnen zijn. Zo weten we zeker dat er geen vocht in de behuizing van je MacBook achterblijft. Is je moederbord schoon en zijn ook de losse onderdelen weer droog? Dan beginnen we je MacBook weer in elkaar te zetten.

MacBook met waterschade testen

Zodra we beginnen je MacBook opnieuw in elkaar te zetten, voeren we direct allerlei tests uit. Voor we hem weer aan je kunnen overhandigen, moeten we namelijk zeker weten dat we alle problemen door waterschade écht oplosten. Voor deze tests gebruiken we uiteraard alleen tools en software die Apple speciaal voor dit doel ontwikkelde. Komen we er tijdens het testen achter dat bepaalde onderdelen toch aan vervanging toe zijn? Dan laten we je dat direct weten.

Bijkomende schade aan je MacBook na waterschade

Het kan namelijk gebeuren dat je MacBook toch een flinke tik kreeg van dat glas water, koffie of thee. Zo kan het voorkomen dat het toetsenbord van je Mac ineens niet meer werkt, je een nieuwe batterij nodig hebt of dat er ook vocht achter je beeldscherm zit. Het schoonmaken van het scherm van jouw MacBook is voor ons relatief eenvoudig. En gelukkig hebben we bij MicroFix alle onderdelen voor je MacBook standaard op voorraad. Dus als de batterij van je MacBook Pro of MacBook Air toch defect blijkt te zijn, kunnen we die snel vervangen. Natuurlijk gebruiken we bij de reparatie van je MacBook met vochtschade enkel originele Apple onderdelen. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van de reparatie garanderen.

Waarom laat je MicroFix je MacBook met vochtschade repareren?

Als je met jouw MacBook met vochtschade naar een van onze vestigingen komt, gaan we zo snel mogelijk voor je aan de slag. Snelheid is immers het allerbelangrijkste als je MacBook waterschade heeft. Het is lastig vooraf te zeggen hoelang we bezig zijn met de reparatie van je MacBook. We kunnen namelijk niet direct zien hoe groot de schade is. Maar wees gerust: we zorgen er altijd voor dat jij je MacBook binnen een paar dagen weer terug hebt. Werkend en wel.

MacBook met waterschade binnen de garantieperiode?

Heeft je MacBook vochtschade, maar is je fabrieksgarantie van Apple nog niet verlopen? Dan hebben we slecht nieuws voor je: waterschade valt nooit onder de garantie van Apple. Heb je jouw MacBook verzekerd? Via je inboedelverzekering, bijvoorbeeld, of via je werkgever? Dan kan het zijn dat de verzekering de kosten voor het herstellen van de vochtschade aan je MacBook vergoedt. Geef even bij onze Apple specialist aan dat je een offerte voor de reparatie wilt ontvangen, dan sturen wij je die per e-mail toe.

Geen verrassingen als je jouw MacBook door MicroFix laat repareren

Wij houden niet van onaangename verrassingen en jij waarschijnlijk ook niet. Daarom ontvang je van ons sowieso een prijsopgave als je jouw MacBook met waterschade bij ons aanbiedt voor reparatie. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. En komen we onverwacht meer schade tegen? Dan overleggen we natuurlijk ook met jou.

Bij de reparatie van jouw MacBook met vochtschade houden we ons strikt aan de regels die Apple opstelde voor dit type schade en gebruiken we alleen originele onderdelen van Apple. En na de reparatie krijg je van ons drie maanden garantie op de reparatie en alle onderdelen.

Breng jij je MacBook met waterschade langs? Of regel je het vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt nodig zonder jouw MacBook kunt. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen bij een van onze vestigingen voor de reparatie van de vochtschade aan je laptop. Kun je niet snel genoeg naar ons toe komen? Dan bieden we je ook de mogelijkheid om je MacBook bij je thuis op te halen voor reparatie. Zijn we klaar met de MacBook reparatie? Dan brengen we hem uiteraard ook zo snel mogelijk weer naar jou terug! En het mooiste? Deze Pick-up & Return-service is tijdelijk helemaal gratis voor alle Apple producten. Dus ook voor jouw MacBook met vochtschade.

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij een van onze vestigingen. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 47,19 € 39,00 excl.
 • Apple iPad
 • Apple iPhone
 • Smartphone
 • Tablet
Onderzoeks

Kosten

€ 63,53 € 52,50 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek