MacBook toetsenbord vervangen?

Er is geen twijfel over mogelijk: het toetsenbord is het meest gebruikte externe onderdeel van je MacBook. Super vervelend dus, als het niet lekker meer werkt. Mist er een toets? Blijven je toetsen hangen? Dat is gezien het intensieve gebruik helemaal niet zo vreemd. Het keyboard van je MacBook is nou eenmaal aan slijtage onderhevig. Gelukkig is er een betrouwbaar adres in de buurt waar je jouw MacBook toetsenbord kunt laten vervangen: MicroFix!

Geautoriseerde Apple Service provider Microfix
Macbook-toetsenbord-vervangen

Waarom wil jij het toetsenbord van je MacBook vervangen?

Natuurlijk is slijtage maar één van de mogelijke redenen om je toetsenbord te vervangen. Het toetsenbord van je MacBook kan ook vervangen moeten worden wegens een ander probleem. Waterschade, bijvoorbeeld. Als er een kop koffie of thee over je MacBook ging, heeft je toetsenbord uiteraard ook schade opgelopen en zal vervangen moeten worden.

Ook ander vuil kan voor problemen zorgen. Dan werkt je toetsenbord ineens niet meer. Natuurlijk kun je dan proberen de broodkruimels uit je toetsenbord te schudden of je toetsenbord schoon proberen te spuiten met perslucht. We horen echter vaak van onze klanten dat dit niet echt goed gewerkt heeft. De oorzaak is het type toetsenbord dat er in je MacBook zit. Dit is een door Apple erkend probleem. Herken jij dit gedrag bij het toetsenbord van je MacBook?

Het toetsenbord:

 • Slaat bepaalde toetsen niet aan, waardoor letters of tekens niet verschijnen
 • Herhaalt tekens of letters onverwacht
 • Voelt ‘plakkerig’ aan of reageert niet altijd hetzelfde

Check dan even of jouw MacBook toetsenbord vervangen kan worden via dit serviceprogramma van Apple. Doordat MicroFix een Apple Authorised Service Provider is mogen wij MacBook repair uitvoeren onder het garantiebeleid van Apple. Het vervangen van je MacBook toetsenbord is dan vaak gratis. Staat jouw MacBook niet in het lijstje, maar heeft hij wel dezelfde symptomen? Dan helpen we je natuurlijk ook graag weer op weg.

MacBook toetsenbord vervangen onder serviceprogramma? Wees er op tijd bij

Helaas blijft het recht om je toetsenbord gratis te vervangen via het serviceprogramma niet eeuwig bestaan. Apple zegt hierover op de betreffende pagina: “Het programma geldt voor in aanmerking komende MacBook-, MacBook Air– en MacBook Pro-modellen gedurende een periode van 4 jaar na de eerste verkoopdatum van het apparaat”. Denk je nu dat je het toetsenbord van jouw MacBook dan misschien beter preventief kunt laten vervangen? Dan kom je bedrogen uit: je MacBook toetsenbord mag alleen via dit programma vervangen worden als je ook écht problemen ondervindt met je toetsenbord.

Toetsenbord van MacBook vervangen is een ingewikkelde klus

Voor het vervangen van het toetsenbord van je MacBook moet de hele laptop uit elkaar gehaald worden. Componenten die vastgelijmd zitten, moeten ook vervangen worden. Daardoor is het vervangen van het toetsenbord van je MacBook een tijdrovende en complexe reparatie.

Uiteraard weten onze gecertificeerde Apple-experts exact hoe ze deze reparatie moeten aanpakken: ze kennen immers ieder model MacBook als de binnenkant van hun broekzak. Of jij nu het toetsenbord van een MacBook Pro wilt laten vervangen, of dat van een MacBook Air. Onze monteurs vervangen jouw defecte keyboard graag door een origineel Apple toetsenbord.

Fabrieksgarantie op het vervangen van je MacBook toetsenbord

Wil je het toetsenbord van je MacBook laten vervangen en zit er nog fabrieksgarantie op je MacBook? Ook dan ben je bij MicroFix aan het juiste adres. Als Apple Authorised Service Provider mogen wij het toetsenbord van je MacBook Air vervangen tijdens de garantieperiode zonder verlies van de Apple-garantie op je laptop.

MicroFix macbook toetsenbord vervangen

MacBook toetsenbord vervangen buiten de garantie

Is je MacBook al wat ouder en de Apple-garantie verlopen? Dan vervangen we je toetsenbord natuurlijk ook graag voor je. Vooraf vertellen we je dan precies wat de kosten van de reparatie zijn, zodat jij niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast geven we je standaard drie maanden garantie als je het toetsenbord van je MacBook door MicroFix laat vervangen.

MacBook reparatie wanneer het jou uitkomt

Of jij nu problemen ondervindt met je Mac toetsenbord, de batterij van je MacBook Air of MacBook Pro wilt laten vervangen of een complicatie met je moederbord hebt, de reparateurs van MicroFix helpen je graag!. Daarbij realiseren wij ons dat je je MacBook eigenlijk niet kunt missen. Daarom kan je langskomen in onze winkel in Leiden. En in sommige gevallen word jou MacBook gerepareerd terwijl je wacht! Ga je liever de deur niet uit? Dan is deze service een oplossing voor u! Wij halen uw MacBook op, en brengen hem weer terug zodra hij klaar is.

Meer informatie over de Pickup & Return Service  >

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij ons hoofdkantoor en werkplaats in Leiden. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 36,30 € 30,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 72,60 € 60,00 excl.
 • Computer
 • Notebook
 • Matrixprinter
 • Multifunctional/ MFP
 • Inktprinter
 • Laserprinter
 • Overige Apparatuur
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken.
Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren.
De medewerker was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bleek volledig terecht.
Best case scenario kwam uit en had de iphone binnen 2 dagen gemaakt en wel weer terug.
Top zaak met vaklui in dienst.

Edward

Ik heb recent mijn iPhone X zijn batterij laten vervangen. Was heel snel gebeurd in Leiden. Top service!

Hans

Mijn Macbook was gecrasht
Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd die erin gestoken is hoefde ik niets te betalen. Een pleister op de wond, maar toch heel erg gewaardeerd.

Saun

Accu vervangen van iPhoneXS het duurde…
Accu vervangen van iPhoneXS het duurde wat langer voor ik het toestel terug had, maar werd aangenaam verrast toen ik de telefoon inschakelde, wat blijkt…zijn de speakers ook geheel gratis vervangen.
Toestel werd keurig verpakt weer teruggestuurd. Alles samengevat, het duurde wat langer voordat ik het toestel terug had (iets meer dan een week) maar wel zeer tevreden. Ik zou MicroFix aanraden als het werk goed gedaan moet worden. Top Service !!!

Paul

De eerste keer ben ik geholpen met een nieuwe batterij voor mijn MacBook, nu een jaar geleden. Alles functioneert nog steeds probleemloos. Recentelijk was mijn iPhone in het water gevallen en niet meer te redden. De volgende dag was een nieuwe voor me besteld. Goede service, duidelijke informatie en ze houden zich aan afspraken. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf.

JVP

Ik heb de accu van mijn Iphone 7plus laten vervangen. Ik kon zonder afspraak terecht. De professionele uitstraling van de bedrijfsinrichting gaf mij een betrouwbaar gevoel. Dit in tegenstelling van veel bedrijfjes waar ook telefoonreparatieservice wordt aangeboden. De medewerker heeft mij plezierig en correct geholpen. In korte tijd was mijn toestel weer helemaal in orde, voor een zeer aanvaardbare prijs. Al eerder had ik goede ervaring met dit bedrijf. Aanbevelenswaardig!

Johan

De reparatie van de laptop werd snel en professioneel uitgevoerd. Jammer dat de lenovo levertijd zo lang was voor een batterij

Carlo

Niet goedkoop zo’n moederbord van Mac mini vervangen. Verder geen klachten. Prima bedrijf. Had wel de techneut zelf even gesproken willen hebben over hoe zoiets nu na 2 jaar kapot kan gaan.

Maarten

Schermreparatie goed en snel uitgevoerd. Enige minpuntje dat het nieuwe scherm best duur was – al zal Microfix daar misschien niet zo veel aan kunnen doen.

Mooie wachtruimte om te wachten terwijl je iPhone word gerepareerd

Alexander

Contact is goed. Goede service en het ontstane probleem en inzicht daarmee om te gaan was zeer professioneel. We zijn tot een mooi compromis gekomen en daarmee werd de zaak tot volle tevredenheid afgehandeld!

J van der Plas

Mijn 2 maanden oude iPad kreeg in het scherm ineens onverklaarbare strepen, dus heb ik deze opgestuurd naar het reparatiecentrum.

Ik heb binnen 1,5 week een splinternieuwe iPad toegestuurd gekregen. Mailtjes omtrent de reparatie werden altijd meteen beantwoord.

Topservice!
Dankjewel!!!

Iwan

Mijn printer deed het meer. Gelukkig heeft MicroFix het weer opgelost!

Snelle service. Dankjewel!

Donna