MacBook toetsenbord vervangen?

Er is geen twijfel over mogelijk: het toetsenbord is het meest gebruikte externe onderdeel van je MacBook. Super vervelend dus, als het niet lekker meer werkt. Mist er een toets? Blijven je toetsen hangen? Dat is gezien het intensieve gebruik helemaal niet zo vreemd. Het keyboard van je MacBook is nou eenmaal aan slijtage onderhevig. Gelukkig is er een betrouwbaar adres in de buurt waar je jouw MacBook toetsenbord kunt laten vervangen: MicroFix!

Geautoriseerde Apple Service provider Microfix
Macbook-toetsenbord-vervangen

Waarom wil jij het toetsenbord van je MacBook vervangen?

Natuurlijk is slijtage maar één van de mogelijke redenen om je toetsenbord te vervangen. Het toetsenbord van je MacBook kan ook vervangen moeten worden wegens een ander probleem. Waterschade, bijvoorbeeld. Als er een kop koffie of thee over je MacBook ging, heeft je toetsenbord uiteraard ook schade opgelopen en zal vervangen moeten worden.

Ook ander vuil kan voor problemen zorgen. Dan werkt je toetsenbord ineens niet meer. Natuurlijk kun je dan proberen de broodkruimels uit je toetsenbord te schudden of je toetsenbord schoon proberen te spuiten met perslucht. We horen echter vaak van onze klanten dat dit niet echt goed gewerkt heeft. De oorzaak is het type toetsenbord dat er in je MacBook zit. Dit is een door Apple erkend probleem. Herken jij dit gedrag bij het toetsenbord van je MacBook?

Het toetsenbord:

 • Slaat bepaalde toetsen niet aan, waardoor letters of tekens niet verschijnen
 • Herhaalt tekens of letters onverwacht
 • Voelt ‘plakkerig’ aan of reageert niet altijd hetzelfde

Check dan even of jouw MacBook toetsenbord vervangen kan worden via dit serviceprogramma van Apple. Doordat MicroFix een Apple Authorised Service Provider is mogen wij MacBook repair uitvoeren onder het garantiebeleid van Apple. Het vervangen van je MacBook toetsenbord is dan vaak gratis. Staat jouw MacBook niet in het lijstje, maar heeft hij wel dezelfde symptomen? Dan helpen we je natuurlijk ook graag weer op weg.

MacBook toetsenbord vervangen onder serviceprogramma? Wees er op tijd bij

Helaas blijft het recht om je toetsenbord gratis te vervangen via het serviceprogramma niet eeuwig bestaan. Apple zegt hierover op de betreffende pagina: “Het programma geldt voor in aanmerking komende MacBook-, MacBook Air– en MacBook Pro-modellen gedurende een periode van 4 jaar na de eerste verkoopdatum van het apparaat”. Denk je nu dat je het toetsenbord van jouw MacBook dan misschien beter preventief kunt laten vervangen? Dan kom je bedrogen uit: je MacBook toetsenbord mag alleen via dit programma vervangen worden als je ook écht problemen ondervindt met je toetsenbord.

Toetsenbord van MacBook vervangen is een ingewikkelde klus

Voor het vervangen van het toetsenbord van je MacBook moet de hele laptop uit elkaar gehaald worden. Componenten die vastgelijmd zitten, moeten ook vervangen worden. Daardoor is het vervangen van het toetsenbord van je MacBook een tijdrovende en complexe reparatie.

Uiteraard weten onze gecertificeerde Apple-experts exact hoe ze deze reparatie moeten aanpakken: ze kennen immers ieder model MacBook als de binnenkant van hun broekzak. Of jij nu het toetsenbord van een MacBook Pro wilt laten vervangen, of dat van een MacBook Air. Onze monteurs vervangen jouw defecte keyboard graag door een origineel Apple toetsenbord.

Fabrieksgarantie op het vervangen van je MacBook toetsenbord

Wil je het toetsenbord van je MacBook laten vervangen en zit er nog fabrieksgarantie op je MacBook? Ook dan ben je bij MicroFix aan het juiste adres. Als Apple Authorised Service Provider mogen wij het toetsenbord van je MacBook Air vervangen tijdens de garantieperiode zonder verlies van de Apple-garantie op je laptop.

MicroFix macbook toetsenbord vervangen

MacBook toetsenbord vervangen buiten de garantie

Is je MacBook al wat ouder en de Apple-garantie verlopen? Dan vervangen we je toetsenbord natuurlijk ook graag voor je. Vooraf vertellen we je dan precies wat de kosten van de reparatie zijn, zodat jij niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast geven we je standaard drie maanden garantie als je het toetsenbord van je MacBook door MicroFix laat vervangen.

MacBook reparatie wanneer het jou uitkomt

Of jij nu problemen ondervindt met je Mac toetsenbord, de batterij van je MacBook Air of MacBook Pro wilt laten vervangen of een complicatie met je moederbord hebt, de reparateurs van MicroFix maken je blij. Daarbij realiseren wij ons dat je je MacBook eigenlijk niet kunt missen. Daarom kun je gewoon met je MacBook langskomen op een van onze vestigingen en vervangen het defecte onderdeel zo snel mogelijk, soms zelfs terwijl je wacht. Ga je liever de deur niet uit? Dan halen we je MacBook tijdelijk gratis op voor reparatie.

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij een van onze vestigingen. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 47,19 € 39,00 excl.
 • Apple iPad
 • Apple iPhone
 • Smartphone
 • Tablet
Onderzoeks

Kosten

€ 63,53 € 52,50 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek