Meer plezier met nieuwste Apple lithium ionbatterij

Apple tips
15 juli 2021

Welk Apple apparaat je ook hebt, je vindt ze overal in: de speciale lithium-ionbatterijen. Van je iPhone en iPad tot je MacBook, je iPod en zelfs je Apple Watch. Het ís dat er nog zo veel ander vernuft in zit, anders zouden we zeggen: de batterij vormt het hart van je Apple device. Hoe hou je dit ‘bijna-hart’ nou kloppend en haal je zo lang mogelijk alles eruit? Met deze tips kom je verder.

Verschil oude accu en oplaadbare ion batterij

Als je de vorige generatie accu’s vergelijkt met de nieuwe oplaadbare lithium-ionbatterijen weet je meteen dat je met die laatste goed zit. Want die is:

  • Lichter van gewicht (scheelt je toch weer wat in je pocket)
  • Gaat langer mee (lees: lagere kosten voor de langere termijn)
  • Laadt efficiënter op (lees: sneller en beter voor langere levensduur)

Dus, zit ‘ie er bij jou in? Dan heb je het beste van het beste.

Zo haal je meer uit je Apple batterij

Wat doe jij het liefst op je device? Appen, gamen, streamen of misschien nog wel gewoon ‘ouderwets’ bellen? Het maakt niet uit waar je hem voor gebruikt, je wilt er gewoon zo lang mogelijk mee doen, toch? In gebruik per keer én in totale levensduur. Toch zitten de prestaties van je toestel deels ook in je eigen gebruik. Hoe gebruik je ‘m dan het slimst om er het langst plezier van te houden?

Ervaar hier meer details over hoe je alles uit je batterij haalt.

iphone opladen

Wanneer batterij vervangen iPhone & andere apparaten

Welke generatie oplaadbare batterij je ook hebt, er komt een eind aan de levensduur. Het aantal keer dat jij ‘m oplaadt, houdt een keer op. Wanneer de batterij vervangen moet van je iPhone, MacBook of ander apparaat – dat herken je wel: het is er echt tijd voor als je toestel steeds sneller leeg is en je ‘m dus steeds vaker aan de lader hangt.

Wil je voor die tijd zo lang mogelijk met je smartphone en accu doen, check dan deze tips:

Legt je batterij bijna het loodje of zit die in een ander apparaat dan een iPhone? Ontdek dan hoe je met onderhoud en hergebruik van je oude batterij het milieu beschermt: alles wat je wilt weten over de service en recycling van je batterij.

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer