Alles over de speciale Apple lithium ionbatterij

Apple tips
15 juli 2021

Welk Apple apparaat je ook hebt, je vindt ze overal in: de speciale lithium-ionbatterijen. Van je iPhone en iPad tot je MacBook, je iPod en zelfs je Apple Watch. Het ís dat er nog zo veel ander vernuft in zit, anders zouden we zeggen: de batterij vormt het hart van je Apple device. Hoe hou je dit ‘bijna-hart’ nou kloppend en haal je zo lang mogelijk alles eruit? Met deze tips kom je verder.

Verschil oude accu en oplaadbare ion batterij

Als je de vorige generatie accu’s vergelijkt met de nieuwere oplaadbare lithium-ionbatterijen weet je meteen dat je met die laatste goed zit. Want die:

  • Is lichter van gewicht (scheelt je toch weer wat in je pocket)
  • Gaat langer mee (lees: lagere kosten voor de langere termijn)
  • Laadt efficiënter op (lees: sneller en beter voor langere levensduur)

Dus, zit ‘ie er bij jou in? Dan heb je het beste van het beste.

Zo haal je meer uit je Apple batterij

Wat doe jij het liefst op je device? Appen, gamen, streamen of misschien nog wel gewoon ‘ouderwets’ bellen? Het maakt niet uit waar je hem voor gebruikt, je wilt er gewoon zo lang mogelijk mee doen, toch? In gebruik per keer én in totale levensduur. Toch zitten de prestaties van je toestel deels ook in je eigen gebruik. Hoe gebruik je ‘m dan het slimst om er het langst plezier van te houden? Check hieronder onze tips voor de MacBook en de iPhone.

Tips om je MacBook langer mee te laten gaan

Check deze tips om meer uit de accu van je MacBook te halen:

·         Gebruik de Power Nap

·         Zet de harde schijf/schijven op sluimer

·         Laat je beeldscherm sneller in de sluimerstand gaan

·         Check lagere beeldschermhelderheid bij batterijgebruik

·         Zet beheer batterijduur aan

·         Gebruik videostreaming in lagere kwaliteit

Meer info over deze tips vind je in ons speciale artikel over hoe je zuinig omgaat met de batterij van je MacBook.

Haal meer uit de accu van je iPhone

Met deze tips gaat de batterij van je iPhone langer mee:

·         Zet je wifi uit als je op pad bent

Ben je onderweg en laat je je wifi aan staan? Dan probeert je telefoon steeds met de dichtstbijzijnde beschikbare wifinetwerken verbinding te maken. Ook al gebruik je ze op dat moment niet. Zo gaat je batterij een stuk sneller leeg. Gebruik daarom onderweg je mobiele databundel en zet je wifi uit.

·         Schakel de Energiebesparingsmodus in

Suppermakkelijke manier om energie te besparen. Tik in de app ‘Instellingen’ op ‘Batterij’ en zet ‘Energiebesparingsmodus’ aan. Je scherm schakelt zo sneller uit én je ontvangt minder meldingen. Ook al je niet-belangrijke taken stel je hiermee uit.

·         Check regelmatig op iOS-updates

Zorg dat de nieuwste versie van iOS op je device staat. Want de updates van Apple bevatten vaak ook technologie waarmee je energie bespaart.

·         Zet energievretende apps uit

Sommige apps zijn echte energievreters. Ook al voer je ze alleen op de achtergrond uit. Checken of je zulke apps gebruikt? Tik dan in de app Instellingen op ‘Batterij’.

·         Bescherm je telefoon tegen kou en hitte

De batterij van je smartphone kan niet goed tegen heel lage of heel hoge temperaturen. Hij voelt zich het fijnst bij temperaturen tussen de 16 en 22 graden. Laat je telefoon op een warme zomerdag vooral niet in de zon liggen! Want dan bestaat de kans dat je batterij permanent beschadigd raakt. Ook bij heel lage temperaturen gaat je batterij minder lang mee. Maar vaak is dit tijdelijk.

 

iphone opladen

Wanneer batterij vervangen iPhone & andere apparaten

Welke generatie oplaadbare batterij je ook hebt, er komt een eind aan de levensduur. Het aantal keer dat jij ‘m oplaadt, houdt een keer op. Wanneer de batterij vervangen moet van je iPhone, MacBook of ander apparaat – dat herken je wel: het is er echt tijd voor als je toestel steeds sneller leeg is en je ‘m dus steeds vaker aan de lader hangt. Lees hier alles over de vervanging van batterij van je iPhone of MacBook.

Hergebruik en recycling

Legt je batterij bijna het loodje of zit die in een ander apparaat dan een iPhone? Ontdek dan hoe je met onderhoud en hergebruik van je oude batterij het milieu beschermt: alles wat je wilt weten over de service en recycling van je batterij.

Gerelateerde berichten

Algemeen

Mac kwijt of gestolen, wat nu?

08 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips, Apple tips

In 4 stappen iCloud instellen op je iPhone, iPad of iPod touch

01 december 2021
Lees meer
Apple Software Tips

Wat te doen als je je AirPods kwijt bent

15 december 2021
Lees meer