MacBook reparatie in Amsterdam 

Je koos voor jouw MacBook of MacBook Pro omdat hij licht is, razendsnel presteert en een fantastisch scherp beeldscherm heeft. Het was liefde op het eerste gezicht. Dat begrijpen we volkomen! Zelf zijn we ook ontzettend fan van de Apple laptops, die vaak krachtiger zijn dan hun Windows- of Android collega’s. Maar wat als je MacBook een mankement heeft, of niet meer zo krachtig lijkt als vroeger? Dan ga je voor de reparatie van je MacBook natuurlijk naar MicroFix in Amsterdam. Daar wordt hij vakkundig en meestal binnen 24 uur gerepareerd, zo ben jij weer blij gemaakt!

Geautoriseerde Apple Service provider Microfix
Macbook reparatie amsterdam

Professionele MacBook reparatie in Amsterdam

Je kunt met een defecte MacBook natuurlijk naar de Apple Store gaan. Maar dan weet je één ding bijna zeker: je zult het een poosje zonder hem moeten stellen. En of je nu een MacBook Pro hebt of een MacBook Air, of je hem gebruikt voor school of voor je werk, zolang kun jij jouw MacBook echt niet missen. Kom daarom naar MicroFix: wij repareren jouw MacBook snel en vakkundig. Onze Apple-experts kennen jouw MacBook van binnen en buiten en weten hem vlug weer te laten shinen als nooit tevoren.

Heeft je MacBook beeldscherm een reparatie nodig?

Werkt jouw backlight verlichting niet meer of heeft je Lcd-scherm ineens strepen? Heb je vlekken in je display? Laat de coating van je Retina scherm los? Of heeft je MacBook een flinke smakkerd gemaakt en is je beeldscherm gebarsten? Dan ben je niet blij! Een MacBook met een beschadigd scherm is als een klok zonder wijzers. Gelukkig weet MicroFix raad met een beschadigd beeldscherm en vervangen wij jouw beeldscherm professioneel en snel.

Problemen met je accu oplossen

MacBook Pro’s gaan ontzettend lang mee. Hun levensduur is veel langer dan een ander merk laptop. Doordat je MacBook Pro na verloop van tijd een behoorlijk aantal laadcycli heeft doorlopen, kan het gebeuren dat je accu terugloopt in capaciteit. Hij laadt bijvoorbeeld niet meer goed op.

Of je MacBook Pro moet continu aan de lader aangesloten zijn. En in het ergste geval kan het zelfs voorkomen dat je accu een keer helemaal leeg was en nu niet meer op wilt starten. Slijtage is in dit geval de boosdoener. Je MacBook Pro kan ook trager worden door een versleten accu. Wanneer je de accu van jouw MacBook Pro laat vervangen, zijn bovenstaande problemen vaak direct verholpen.

Vochtschade repareren

Na defecte beeldschermen, zijn MacBooks met vochtschade de meest geziene gasten in onze winkels in Amsterdam. Er is natuurlijk ook niet veel voor nodig: je waterflesje in je laptoptas hoeft maar open te gaan en dan is alles – inclusief jouw MacBook – doorweekt. Natuurlijk probeer jij niet je laptop nog even aan te zetten om de schade te beoordelen. Je weet dat het leed al geleden is en er maar één oplossing is. Zo snel mogelijk naar MicroFix in Amsterdam om de vochtschade te laten repareren! Want zelfs als je MacBook het straks weer doet, zorgt vocht vroeg of laat voor problemen. Onze experts repareren regelmatig MacBooks die vochtschade hebben opgelopen. Uit ervaring weten we dan ook dat een snelle reparatie ervoor kan zorgen dat de kosten beperkt blijven.

 

Apple service provider Microfix
microfix macbook reparatie-amsterdam

Problemen met je accu oplossen

Een MacBook kost je een rib uit je lijf bij de aanschaf. Maar je weet wel zeker dat je een laptop koopt waarmee je jarenlang vooruit kan. Veel langer dan met een ander merk. Toch heeft dit voordeel ook een nadeel: je accu slijt in de tussentijd wél gewoon. Na een tijdje laadt hij bijvoorbeeld niet meer goed op. Of je MacBook moet continu aan de oplader hangen om nog te kunnen werken. En in het ergste geval kan het zelfs voorkomen dat je accu een keer helemaal leeg was en jouw MacBook nu niet meer op wil starten. Geen paniek! Het is allemaal te wijten aan slijtage van je accu. Wanneer je jouw MacBook batterij laat vervangen, zijn de problemen in één klap voorbij.

Toetsenbord-reparatie MacBook in Amsterdam

Een ander veel voorkomend probleem dat we bij MacBooks zien, is dat het toetsenbord ineens niet meer werkt. Vaak zit er dan een vuiltje onder één van de toetsen. Uiteraard kun je zelf proberen om je toetsenbord voorzichtig schoon te maken met perslucht, maar in de praktijk werkt dit vaak niet echt goed. Wanneer je te enthousiast bent, kun je de toetsen beschadigen. Maar zit er geen vuiltje in je toetsenbord? Dan kan je MacBook last hebben van een bekend toetsenbord-probleem. Dat herken je zó:

 • Het toetsenbord slaat bepaalde toetsen niet aan, waardoor letters of tekens niet verschijnen
 • Herhaalt tekens of letters onverwacht
 • Je toetsenbord voelt ‘plakkerig’ aan of reageert niet altijd hetzelfde

Is dit het geval bij jouw MacBook? Controleer dan in ieder geval even of jouw MacBook in aanmerking komt voor Apples serviceprogramma. Reparatie is dan vaak kosteloos bij MicroFix. Staat jouw MacBook niet in het lijstje, maar heeft hij wel dezelfde symptomen? Dan helpen we je natuurlijk ook graag weer op weg. Vooraf geven we je een kostenindicatie.

Specifieke MacBook Air reparaties

Er is een zeer beperkt aantal MacBook Airs met bouwjaar 2018/2019 dat problemen heeft met het Logicboard (moederbord). Apple heeft de getroffen laptops geïdentificeerd en de eigenaren een e-mail gestuurd. Heb jij deze e-mail ontvangen? Dan kun je bij MicroFix in Amsterdam terecht voor jouw MacBook Air reparatie, want wij zijn Apple geautoriseerd service provider.

Waarom MicroFix je MacBook laten repareren?

Je defecte MacBook repareren we vaak binnen enkele dagen. Valt de reparatie nog binnen de fabrieksgarantie? Dan is dit helemaal gratis.

Je MacBook bij ons laten repareren heeft veel voordelen, want we zijn door Apple geautoriseerd voor de reparatie van alle Apple producten, zoals de iPhone, maar ook jouw MacBook Air of MacBook Pro. We gebruiken dan ook enkel originele onderdelen. Daardoor ben jij verzekerd van je fabrieksgarantie.

We houden ons daarbij strikt aan de regels die Apple stelt. We testen je MacBook met speciale Apple software en volgens de Apple richtlijnen. Zowel voor als na de reparatie. Zo zorgen we altijd voor een passende oplossing van jouw probleem!

MacBook fabrieksgarantie bij MicroFix

Op je MacBook heb je twee jaar consumentengarantie van Apple. MicroFix is als Apple Authorised Service Provider een soort verlengstuk van Apple op garantie- en servicegebied. Wij kunnen de garantieclaim voor je uitvoeren zonder jou met kosten op te zadelen.

Valt je reparatie buiten de garantie? Ook dan fixen we je MacBook voor je. We geven je dan van tevoren een prijsopgave. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. En na iedere MacBook reparatie in Amsterdam door één van onze specialisten, heb je drie maanden garantie op de reparatie. Wel zo’n fijn idee.

Klaar terwijl je wacht of vanuit huis?

We kunnen ons voorstellen dat je niet langer dan strikt noodzakelijk zonder je MacBook wilt zitten. Daarom kun je bij ons gewoon langskomen op onze vestiging in Amsterdam West of Amsterdam Zuidoost voor de reparatie van je Macbook. Past dit niet in jouw drukke schema? Dan bieden we je ook de mogelijkheid om je MacBook bij je thuis* op te halen voor reparatie. Zijn we klaar met de MacBook reparatie? Dan brengen we hem uiteraard ook zo snel mogelijk weer naar jou terug in Amsterdam!

*Pick up & Return service voor jouw MacBook is tijdelijk gratis. Zo hoef jij niet onnodig de deur uit voor de reparatie van je Macbook in Amsterdam.

Onze tarieven

Veel reparaties hebben bij ons een vast tarief. Dat tarief zie je meteen als je de reparatie aanmeldt. Als er geen vast tarief staat, krijg je van ons vooraf eerst een prijsopgave.

Natuurlijk kun je dan besluiten om het toestel niet te laten repareren. Dan betaal je alleen de eventuele kosten die we maakten om je apparaat op te halen, te brengen en/of te onderzoeken.

Hieronder lees je de onderzoekskosten per product.

Snelle diagnose en kosten voor onderzoek

Voor reparaties van veelvoorkomende, eenvoudige problemen hebben wij vaste reparatieprijzen. Loop hiervoor even binnen bij een van onze vestigingen. Dan kunnen we vaak op voorhand al zeggen wat de kosten zullen zijn.

Zijn de problemen aan je toestel ingewikkelder? Dan plannen wij je apparaat in voor uitgebreider onderzoek. Als het defect daarna niet onder de fabrieksgarantie valt, ontvang je vooraf een prijsopgave. Laat je daarna je apparaat door ons repareren? Dan worden er geen onderzoekskosten berekend.

Je betaalt alleen onderzoekskosten als je het toestel niet laat repareren. Dat geldt ook als wij na uitbreid onderzoek geen storing vinden of als de storing in de software zit. Deze onderzoekskosten hangen af wat voor apparaat het betreft. Zie de tabel voor de onderzoekskosten voor jouw toestel.

Onderzoeks

Kosten

€ 35,09 € 29,00 excl.
 • Apple iPod
 • Apple TV
 • Apple AirPods
 • Apple Accessoires
 • Apple Watch
Onderzoeks

Kosten

€ 47,19 € 39,00 excl.
 • Apple iPad
 • Apple iPhone
 • Smartphone
 • Tablet
Onderzoeks

Kosten

€ 63,53 € 52,50 excl.
 • Apple iMac
 • Apple MacBook (Pro)
 • Apple MacBook Air
 • Apple Mac Pro
 • Apple Mac Mini
 • HP Designjet
 • Large Format PTR
Vertrouwen is belangrijk

Wat zeggen
onze klanten

“Ik heb mijn iPhone X laten voorzien van een nieuwe batterij bij Microfix. Het was zo gepiept, netjes gedaan en werkt weer als een zonnetje ? “

Marc Sulsters

“Ik heb recent mijn Macbook Pro laten repareren door MicroFix in verband met het repair program voor het toetsenbord, afspraken zijn nagekomen ben erg tevreden! ”

Frans van den Broek