Omruil lichtnet adapter

Apple heeft vastgesteld dat in zeldzame gevallen de Apple-lichtnetadapters met twee pennen, die zijn ontworpen voor continentaal Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië, kapot kunnen gaan met het risico op elektrische schok bij aanraking tot gevolg. Deze lichtnetadapters zijn tussen 2003 en 2015 geleverd met bepaalde Mac- en iOS-apparaten, en waren ook onderdeel van de internationale reisstekker van Apple.

De veiligheid van klanten heeft voor Apple de hoogste prioriteit. Daarom hebben we uit eigen beweging besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter. We raden klanten aan om betrokken onderdelen om te ruilen via het onderstaande proces.

Opmerking: andere lichtnetadapters, waaronder die voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, China en Japan, en Apple USB-lichtnetadapters zijn niet betrokken bij dit programma.

Uw lichtnetadapter identificeren

Vergelijk uw adapter met de onderstaande afbeeldingen. Een betrokken lichtnetadapter heeft vier of vijf tekens of geen tekens in de sleuf aan de binnenzijde van de stekkeradapter waar deze contact maakt met de Apple-lichtnetadapter zelf. Bij opnieuw ontworpen adapters is een regiocode van 3 letters afgedrukt op deze plek (EUR, KOR, AUS, ARG of BRA).

Betrokken Opnieuw ontworpen
Details betrokken adapter Details opnieuw ontworpen adapter

Pentypen betrokken adapter

Europese adapter Koreaanse adapter Australische/Argentijnse adapter Braziliaanse adapter
Ronde, dunne pinnen,
lichtjes naar binnen gekeerd
Ronde, dikke pinnen Platte, schuine pennen Ronde, dunne pinnen
Continentaal Europa Korea Australië
Nieuw-Zeeland
Argentinië
Brazilië

Opmerking: de landen en regio’s die worden vermeld, zijn voorbeelden van ondersteunde locaties voor die adapter. De adapters kunnen ook in andere landen worden gebruikt.

Omruilproces

U kunt uw adapter(s) snel en kosteloos omruilen bij de servicebalie van Microfix in Leiden of Amsterdam. Voor grotere aantallen (> 70 stuks) moet u even een afspraak maken.

Adressen

Microfix Leiden: Willem Barentszstraat 23, 2315 TZ Leiden
Microfix Amsterdam: Paasheuvelweg 34a, 1105 BJ Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17.00 uur

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen dan kunt u de omruiling rechtstreeks online met Apple regelen.

Aanvullende informatie

Dit programma heeft geen invloed op uw garantie of wettelijke rechten. Als u denkt dat u hebt betaald voor een reparatie of vervanging die nodig was vanwege dit probleem, neemt u contact op met Apple voor een terugbetaling.

Meer informatie over het gebruik van Apple-lichtnetadapters, -kabels en -eendenkoppen met Apple-producten.