Reparatie aanmelden of afspraak maken
Menu

iPhone 11 serviceprogramma: gratis voor problemen met touchscreen

Een klein percentage van de iPhone 11 gebruikers kampt met problemen met het beeldscherm. Het gaat om iPhone 11 toestellen met een productiedatum tussen november 2019 en mei 2020. Heb jij problemen met het touchscreen van je toestel? Dan is de kans groot dat je recht hebt op gratis reparatie vanuit het iPhone 11 serviceprogramma.

 

Wat is het probleem precies?

Bij sommige iPhone 11 telefoons ontstaan problemen met het touchscreen. Het scherm reageert dan niet wanneer je het aanraakt. De oorzaak is een defect in de beeldschermmodule. Microfix voert daarom in opdracht van Apple het iPhone 11 serviceprogramma voor touchscreens uit. We repareren dit probleem dan gratis voor je.

iPhone 11 serviceprogramma

Wanneer heb ik recht op het serviceprogramma?

Heb je last van dit probleem? Dan is de kans groot dat Microfix dit gratis voor je repareert. Check of je iPhone onder het iPhone 11 serviceprogramma valt. Op deze pagina vind je een serienummerchecker. Geef je serienummer op in het vak. Je ziet dan meteen of je recht hebt op een kosteloze reparatie. Neem hierna contact op met MicroFix.

En wanneer heb ik geen recht op gratis hulp?

In de volgende gevallen ben je uitgesloten van het serviceprogramma:

·         De productiedatum van je iPhone 11 ligt niet tussen november 2019 en mei 2020.

·         Je toestel heeft schade die reparatie van het touchscreen moeilijk maakt.

·         Je kocht je apparaat langer dan 2 jaar geleden.

In de volgende alinea lees je meer over deze uitsluitende voorwaarden.

Meer over de voorwaarden

Is je iPhone 11 niet tussen november 2019 en mei 2020 gemaakt? Dan heb je geen recht op een kosteloze reparatie. Hetzelfde geldt als je toestel schade heeft die de reparatie van het touchscreen lastig maakt. Denk bijvoorbeeld aan een barst in scherm. In dat geval gelden er andere regels. Dan moeten wij van Apple eerst de nodige reparatie uitvoeren. De kosten hiervoor betaal je zelf. Pas dan mogen wij het probleem met je touchscreen oplossen.

Check je aankoopdatum

Let ook op de vervaldatum van het serviceprogramma. Het biedt na aankoop van je toestel 2 jaar lang dekking. Kocht je je iPhone 11 langer dan 2 jaar geleden? Dan heb je geen recht meer op een kosteloze reparatie.

Mijn iPhone 11 valt niet onder het serviceprogramma, wat nu?

Valt jouw iPhone 11 niet onder het serviceprogramma? Ook in dat geval helpen we je natuurlijk graag. MicroFix is de officiële serviceprovider van Apple. Dit betekent dat we werken volgens de hoge eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit en service. Daarnaast werken we altijd en alleen met officiële Apple onderdelen. Bovendien krijgt ons team training van Apple zelf. Bij ons weet je dus zeker dat je de allerbeste service krijgt – helemaal volgens de richtlijnen van Apple.

Doen voordat je je toestel laat repareren

Wil je je iPhone 11 bij ons laten repareren? Zorg dan dat de functie ‘Zoek mijn’ uit staat. Als deze functie aanstaat, kunnen wij je toestel niet repareren. Maak bovendien ook een back-up van je apparaat. Gewoon voor je eigen gemoedsrust. Zo weet je zeker dat je straks nog bij al je gegevens kunt.

Reparatie wanneer het jou uitkomt, ook voor iPhone 11 serviceprogramma

Bij MicroFix repareren we je toestel wanneer jou dat uitkomt. Zo hebben wij een gratis pick-up & returnservice. We halen je iPhone op en brengen het gerepareerde toestel weer bij je thuis. Wil je naar een van onze vestigingen? Loop dan gewoon binnen (meestal repareren we binnen een half uur) of maak een afspraak via  071 – 568 25 55. Dus ook voor een reparatie die valt onder het iPhone 11 serviceprogramma.

Handige links:

·         Meer informatie over iPhone reparatie

·         AirPods Pro serviceprogramma

·         Je iPhone meteen aanmelden voor snelle reparatie